reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mleko, papki i kanapki, czyli nowe pokarmy w diecie maluszkow :-)

Merlin - Holle są dużo zdrowsze, polecam :yes:
stokrotka - 4h to dobry czas, a On jest głodny czy Ty dajesz sama, bo minęło 4h. Bo może jak nie sam nie woła to przeczekać do 5h. W innym przypadku prawdopodobnie brzusio jeszcze troszkę czasu potrzebuje.

no nie sam nie woła tylko ja bo te 4h minęły :zawstydzona/y: musze go przetrzymać, tylko boję się że wtedy za mało zje :-(

reklama
dzisiaj Adul dostal marcheweczkę oj bardzo smakowała:p wypluwał gdzie popadnie :-D

heh he dobre

my odstawilismy wszelkie kaszki, zauwazylam, ze malemu bez nich lepiej jak na razie, je obiadki ze sloiczkow i dzis podjelismy nastepna probe wprowadzania owocow tylko tych pojedynczych (dzis banan z hipp) a nie miksow, bo po miksach go wysypalo troszke

poza tym moj dziec nie chcial jesc nic co mu gotowalam, a dzis zjadl ziemniaczki mamie z obiadu pogniecione widelcem :-pi marchewke gotowana na parze tez pognieciona widelcem, ale musialam mu wkladac doslownie tyle co sie miesci na opuszku malego palca

ja daje narazie do mleka bobovity brzoskwiniowa bezmleczna a potem kleik. i u mnie jest tak ze mlody predzej samo mleko uleje lub picie niz mleko z kaszka. a 150ml samo starcza znowu na 3-3.5h i on sam daje znac syrena ze juz czas na am am.

dzis byla zupka jarzynowa i sie troche pokrzywil ale wlalam odrobine cieplej wody i taka juz mu lepiej poszla.

Ja gdybym sama nie decydowała kiedy Kac je to chyba w ogóle by nie jadł. A mleka to już na pewno. Dziś było tak:
10- 200ml kaszki jaglanej z owocami
14- 60ml cyc
16- 130g zupki i trochę deseru
18-160ml cyc
21- 230ml mm z kaszką bananową

Owoce z babydream kupiłam i są niesmaczne. Gorzkie jak dla mnie.

no nie sam nie woła tylko ja bo te 4h minęły :zawstydzona/y: musze go przetrzymać, tylko boję się że wtedy za mało zje :-(
Spróbuj poczekać, skoro sam się nie domaga, to go przetrzymaj, albo daj mniejszą porcję kaszki, nie trzymaj się sztywno tego co jest na opakowaniu, bo każde dziecko jest inne. :tak:
A co znaczy za mało zje? Ile On waży? Te dane z siatek masz aktualne na wykresie, poniżej 3 centyla?

Moja ani kaszek ani kleiku nie je raz dałam to pluła wiec nie daje:-p my rozszezylismy meni;-) o jarzynki z kroliczmiem generalnie wwszystko z jarzynkami mniam :-)a owoce to jabłko ok gruszka tak sobie banan bleee nie smakuje jej sprobujemy za jakis czas ,moja czasami przerwy 5 h robi miedzy posiłkami:nerd:ale coz dostosowuje sie do niej :cool2: przybiera na wadze ładnie wiec sie nie martwie jak ma gorszy jedzeniowo dzien zreszta ja wszystko rozprasza i wsio ciekawsze od jedzenia:sorry2::-) za to w nocy dwa razy po 200ml zjada:szok:

ja mam kaszki Holle i Baby sun i zajada ale razem z owockiem zmieszane
choć czasem dosypię jako zagęstnik do mleka

Spróbuj poczekać, skoro sam się nie domaga, to go przetrzymaj, albo daj mniejszą porcję kaszki, nie trzymaj się sztywno tego co jest na opakowaniu, bo każde dziecko jest inne. :tak:
A co znaczy za mało zje? Ile On waży? Te dane z siatek masz aktualne na wykresie, poniżej 3 centyla?

moja też nie woła że chce jeść
może i powinnam poczekać
ale po nocce 12h i ona nie woła jeść to od razu po przebudzeniu biorę Zuzolkę na cyca no i potem daję jej butelkę
w dzień muszę ją przetrzymać

nie mamy niestety stałych godzin posiłków

moja tez nie wola jesc:no:taki niejadek z niej...a ja sie boje , przetrzymac bez jedzenia bo i tak malo mi przybiera na wadze...jedynie w nocy sie budzi do cyca

Weronika ma stałe godziny posiłku. Ale nie powiem, żeby nie zdarzało mi się Jej przetrzymać, bo coś tam robiłam, a nie chciałam się odrywać. Weronika wtedy wkłada rączki do buźki i tak gaworzy charakterystycznie na jedzenie, marudzi jedzeniowo, jeśli tak to można nazwać.

Ale Ona to pasibrzuch. Gdyby była niejadkiem, to wprowadziłabym posiłki o stałych godzinach, tak by dziecko wiedziało, że za chwilę będzie jedzonko i starałabym się tego trzymać. Adrianna teraz jest taka, że jak nie dostanie jedzenia o stałych godzinach to mi nie woła, woła dopiero wtedy kiedy już ma skręt kiszek.

reklama

siatki aktualne ważył ostatnio 31.01 5810 przy 71cm
przetrzymam i wstrzymam sie ze słoiczkami z tydzień

Do góry