reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mleko, papki i kanapki, czyli nowe pokarmy w diecie maluszkow :-)

Ja daję masło, zresztą my też jemy masło-masło 82%, a nie margarynę, bo jest dobre dla oczu.

Fasolka35 - a jaki makaron? Łazanki czy spirale czy długi?

reklama
wiem ze jeszcze dlugo do roczku ale chcialam zapytac na jakie mleko bedziecie przechodzic? ja sie waham miedzy bebilon 3 a bebiko 3. chociaz po bebiko 2 atrakcji mialam co nie miara...

ja dziś zaserwowałam młodemu twarożek półtłusty Mazurski z jogurtem naturalnym i śliwkami ze słoiczka, tyle,że musiałam blenderem potraktować bo inaczej było plucie :-(

U nas po roczku będzie konsekwentnie enfamil no chyba, że się potwierdzi skaza, którą nas jedna lekarka postraszyła a druga z kolei (nasza) uspokoiła. Ale w każdym razie mleczko mam dawać jak do tej pory to samo, byle nie więcej niż już dostaje, ale za to nie dawać żadnych twarożków, danonków itp.

moj Oli znowu pluje czym popadnie... czy to obiad czy deser i tak jest plucie. wczoraj rozgniotl pol koszyczka malin sadysta jeden :/

a chałkę dawala ktoras z Was moze?

Ja dawałam już każde pieczywo. Od białego pop czarne, od pszennego po z ziarnami, od bułki po chałki i paluchy serowe. :cool2:

Mleko? My zostajemy na cycu, ale do kaszek daję Gerbera.

Weronika mi wczoraj nic nie zjadła w ciągu dnia, zjadła rano mleko + śniadanie o 8 i dopiero wieczorem cyca. Dzisiaj póki co sytuacja się powtarza. Chyba za gorąco. Za to pije i pije i pije. :laugh2:

reklama
Lilijanna moja tez je bo musi ostatnio ale to na bank te upały bo pije na potęge :-p moja tez juz pieczywka rozne jadła ostatnio nawet strucle serowa zajadała ;-)

Do góry