reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mleko, papki i kanapki :)

Hhahah teraz wymysliłaś. Próbowałaś klopsoków mielonych ?? Moze zrób takie malutkie i połóż na talerz, moze sama bedzie jadla. Do tego ugotowane warzywa hmm??

muszę spróbować, ale zrobię je dopiero w weekend bo tak w ciągu dnia to ona mi nie daje nic przygotować. nie chce jej puszczać luzem w kuchni bo włazi na krzesełko do karmienia i mam od razu wizję że je przewala na kuchenkę albo jakieś inne straszne rzeczy. A w kojcu się drze jak zwariowana :)

W poniedziałek zostanie na obiad w żłobku - może tam zacznie jeść jak zobaczy ze inne dzieci jedzą....

reklama
Rany jak ja bym chciała, żeby moje dziecko "wciągało" coś - innego niż chleb albo sernik.
Znowu nie chce jeść :(.
Tylko ten chleb suchy wcina no i jak tato przywiózł sernik to nie dało się przy niej jeść bo właziłą prawie do talerza tak lubi.

A żadnego mięsa ani warzyw nie chce - dawałam jej już gotowane kawałeczki, robiłam takie placuszki do trzymania w ręce , próbowała łyżeczką. Załamka.... Kaszy zjada 2-3 łyżeczki.
Cycka je, ale nie wygląda jakby to robiła z głodu, tylko dla zabawy.
Nie wiem już - może ona ma jakieś robaki i dlatego jest taka pobudzona i maruda i nie chce jeść :/ ??

Agrafka czuje sie jakbym czytala o swoim dziecku!!!! Energii jakby jadl za trzech a je mniej niz noworodek :Dry: jedyne co lubi ostatnio to parowki!
Wczoraj probowal winogrono i mandarynki, bylam w wielkim podziwie nawet kiwi skubnal troszke. Oliver je tylko i wylacznie gdy moze w miedzyczasie chodzic. albo jest bardzo czyms zajety np. siedzac na blacie cykajac przyciski w mikrowelii hehe. masakra zaniedlugo bede go musiala na lampie posadzic zeby zjadl cos...

Patryk jadł ostatnio te jogurciki misiowe własnie czekoladowe i tak kakao było ale jakoś mu nie smakowało. Dzis zjadł całą kanapkę z wedlinką. :)
1? hehe Pawel to standard 2 !! Ostatnio zrobilam mu 2 kanapeczki z szyneczka i sobie dwie ... oczywiscie jemu bez skórki od chleba <nawet nie wiem czemu nie pytajcie :D > no i zjadl wieksza połowe jednej i poszedl do zabawek a podchodzil do mnie na "gryzka" i uciekał ... po jakims czasie nie przychodzil wiec zjadlam swoje i jego dokonczylam .... po jakims czasie przychodzi spojrzal na talerz ze nie ma kanapek :o :o na mnie mina zła :[ i krzyczec zaczał :D nie płakac ani gadac tylko krzyczec na mnie :D poszłam zrobiłam mu jeszcze jedna ;P zjadł ....
Kupiła ostatnio mu jogurt Danona biszkoptowy ... zjadł cały i odrazu Danio ... bo mu 1 jogurt to za malo .....
pare dni temu jak wychodzilam do pracy to dałam mu miske zupy zjadł ładnie ... pozniej maz mowil ze jadl kanapki to jak Paweł z nim chcial jeszcze to dał serek i pol banana !!!!!
no i gdzie te jego KG??? w 2 miesiace 0.5kg przytył smiech ... ;]

1? hehe Pawel to standard 2 !! Ostatnio zrobilam mu 2 kanapeczki z szyneczka i sobie dwie ... oczywiscie jemu bez skórki od chleba <nawet nie wiem czemu nie pytajcie :D > no i zjadl wieksza połowe jednej i poszedl do zabawek a podchodzil do mnie na "gryzka" i uciekał ... po jakims czasie nie przychodzil wiec zjadlam swoje i jego dokonczylam .... po jakims czasie przychodzi spojrzal na talerz ze nie ma kanapek :o :o na mnie mina zła :[ i krzyczec zaczał :D nie płakac ani gadac tylko krzyczec na mnie :D poszłam zrobiłam mu jeszcze jedna ;P zjadł ....
Kupiła ostatnio mu jogurt Danona biszkoptowy ... zjadł cały i odrazu Danio ... bo mu 1 jogurt to za malo .....
pare dni temu jak wychodzilam do pracy to dałam mu miske zupy zjadł ładnie ... pozniej maz mowil ze jadl kanapki to jak Paweł z nim chcial jeszcze to dał serek i pol banana !!!!!
no i gdzie te jego KG??? w 2 miesiace 0.5kg przytył smiech ... ;]

WWWWWWOOOOOOOOWWWWWWWWWWWWWWWWW!!!!!!!!! :szok: Matko gdzie mu sie to miesci hahahahah boze ile ja bym dala zeby Oli tak jadl!

agrafka, moja tez nie chce warzyw,a kiedys jadla, za to je same proteiny: szynka, kurczak, indyk, ser,serek. je tez tosty,smaruje maslem albo avocado. z owocow to najbardziej jablka. sernik i inne moje wypieki je chetnie.
kasze jadla przez tydzien i od wczoraj znowu nie chce ;/
za to od wczoraj rozrabiam jej mleko cyckowe 2:1 z modyfikowanym i na razie pije :)

Moja starsza nie jadła prawie nic w wieku Gośkowym .. musiała mieć papki i to też jej z trudem wchodzilo.... A młodsza zje prawie wszystko - nie lubi szpinaku i zupy - wodę to ona może wypić z bidonu. :-D:-D.. a tak tylko trochę poskubie makaronu i jak jest mięcho to zje..
Hanka je b. mało, ale niestety ma to po mnie, za to Gośka wdała się w rodzinę męża i łupie....;-)

Antek lubi misiowe jogurciki o smaku czekoladowym :) to w zasadzie jedyne co je z typowych słodyczy., Czasem biszkopty , czy ciasteczka z hippa. Jak na razie nie wie co to prawdziwa czekolada . Juz i tak dobrze wyglada :)

Niestety moje są rozpuszczane przez rodzinę.... jak nie wiedzą co kupić kupują np. ptasie mleczko...:szok::wściekła/y::wściekła/y:
Starsza uwielbia słodycze, więc młodsza chce też to samo i ... jak tu odmówić błagającemu spojrzeniu??

reklama
Moja starsza nie jadła prawie nic w wieku Gośkowym .. musiała mieć papki i to też jej z trudem wchodzilo.... A młodsza zje prawie wszystko - nie lubi szpinaku i zupy - wodę to ona może wypić z bidonu. :-D:-D.. a tak tylko trochę poskubie makaronu i jak jest mięcho to zje..
Hanka je b. mało, ale niestety ma to po mnie, za to Gośka wdała się w rodzinę męża i łupie....;-)
u nas woda z zupy be :d ale ja zawsze zabielam i zageszczam ciut no i duzoo marchwi w zupie :d i zalezy jaka makaron, ryz, zacierka albo ziemniaki w zupie :D i wtedy jest ok :D

Do góry