reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Młode Żonki :D

Hej :-)
U nas nocka super, Tymek pobudki robił co 3 godziny, ale nie brałam go do nas o 5-tej jak zawsze tylko odłożyłam z powrotem do łóżeczka i jestem o niebo lepiej wyspana :-) Jeszcze Ry kochany go utulał przed wyjściem,bo stękał i fajnie spał do 7:30.
Nadal mnie męczą koszmary, znów mi się śniło, że Ry się zatruł czadem. Mam nadzieję, że już jutro (na nowym mieszkaniu) nie będą mnie męczyć...
Oskar dzisiaj już lepiej, nie wymiotuje, więc nie daję mu Smecty tylko probiotyk.
Aguska my właśnie dlatego kupiliśmy łóżko z Ikei Oskarowi - ma po boku barierkę i nie spada, a wcześniej miał taką "amerykankę", która była jednocześnie fotelem i też miała oparcia po boku, więc nie spadał.
Liz ty szalona żono ;-)
Out witamy :-)
Madlen wierzę jak ci musiało ulżyć, że tej perkusji nie wybrał ;-) Dobrze, że dał się przekonać.
Wika cieszę się, że z fasoleczką wszystko w porządku. Teraz wszystkie będziemy czekały na te wizyty :-) Musiałabyś kolejny suwaczek stworzyć pt. "Ile do wizyty?" :-D
Martusia dobry pomysł z tą karteczką. U nas non stop giną ciuchy - raz buty z Nike`a, potem bluza, a teraz dwie czapki... Tragedia jakaś ! Aguska ma rację co do tego, że do narodzin Malucha może minąć sporo czasu, więc może jednak się zdecydujecie ?
Asienka cudne to zdjęcie w podpisie ! :-) Te loki.... Eh, jakbym miała córkę tobym ich swatała :-)

reklama
Witajcie!
Dzisiaj popoludniu planujemy wypad do sali zabaw. Mam 2 vouchery, wiec kiedys trza je zrealizowac. dzisiaj pochmurno i ciemniawo! Obiad zrobiony. dzisiaj goralski kapusniaczek z ulotki Biedronki. Pycha!
aguska - no no trza pomyslec o przejsciu z lozeczka malucha na lozko doroslego faceta. Hihihi i bedzie wolne lozeczko, wiec trza postarac sie o siotrzyczke dla synusia! My tez planujemy planujemy i jak pomysle ile maluch kosztuje.... Tak mysle, ze moznaby zaplanowac ciaze jakos w 2012 nie wazne czy w styczniu, czy tez grudniu!
outstanding - witaj wsrod zoneczek!
mama Boo- to w takim razie trza sie postarac o coreczke. Trzymama Kciukaski!
Liza - owocnego przestawiania mebli!

aguska nie Miki wchodzi do Hani pokoju i ona ma taki tapczan, niby skladany jako podwójny fotel, cos pewnie takiego co pisze MamaBoo, i akurat jest tam wylacnzik i on wchodzi i spadł, teraz juz bedzie lepiej bo widze ze po przestawieniu gniazdko go nie interesuje a i pokój Hani korzystniej wygląda :tak: ;-)

madlen jak dzieciaki?

asienka ale bosska fotka :-D :happy:

JA dom wysprzatałam :-D mam powera jakiegos mówie wam :-D Miki spi od 10:45 :-)

Ja już po pracy :-) Trzeba by się za coś zabrać, ale na razie coś mi ciężko ;-) Odrobiłam z Angelą lekcje i ona tez już ma spokój. Teraz rozwiązuje sobie łamigłówki dla dzieci a ja mam chwilę dla siebie.
Wika to dobrze, że wszystko ok.
Martusia to super, że piesek się znalazł :tak:
Jak myślisz o drugim dziecku, to może akurat jest ta pora :tak: Czasem nie warto czekać, porozmawiaj z mężem.
A co do huśtawek to moja jak była mała to też nie za bardzo chciała się huśtać w takiej stojącej w domu. Dopiero jak jej zrobiliśmy na dworze to jej się spodobało. Chociaż u sąsiadów i tak była lepsza ;-) Zjeżdżalnie też lubi, mamy tylko na placu zabaw, ale na szczęście to niedaleko. A już od jakiegoś czasu sama tam chodzi, więc na pewno bez mamy frajda większa :-D
Asieńka synuś cudo:-)
Madlen
to dobrze, że na razie nie macie perkusji w domu :-D
Liza super, że przemeblowanie się udało. Przydałoby mi się trochę tego Twojego powera :-)
Aguska ja też polecam łóżko z barierką, taką którą można później odkręcić. Mój brat właśnie takie kupił mojemu 2 letniemu chrześniakowi.
Mama Boo to życzę szybkiej i bezstresowej przeprowadzki.
Asieńka udanej zabawy
Outstanding witaj !

Edysiek lepiej nie... ;P ja wlasnie skonczylam... do tego sprzatania dolozylam sobie jeszcze drugi spacer, zmiana poscieli, ciuchy, pranie, nalesniki i ciasto.... i dokonczylam sprzatac plus normalna opieka nad dziecmi...
Przed chwilą zasiadlam do kompa i czuje jak mnie nogi zaczynaja bolec, mrowieją mi, czuje kregosłup.... ;P wieczorem padne jak dluga! przesadzilam.... ale za to jutro sie lenie :-) i w niedziele tez w sumie :-D
i juz weekend...:dry: ale szybko to leci...

A gdzie reszta mamusiek? :-)

ja czekam na m bo poszedł na chwiole do sklepu mały nie długo kąpanko i lulu bo dziś nie spał a ja ciasto sklece;-)
to do jutra bo pewnie już nie zajrze
liza to dziś poszalałaś:-);-)

dziekuje za wszystkie rady co do dziecka, kredyt nie mam pojecia na ile ejszcze jakies 3 lata chyba, ale u mnie jest tak ze mam umowe na 2 lata pytalam prawnika to do konca umowy musze urodzic zebymiec prawo do zasilku macierzynskiego, ale co potem to nie wiem, wychowawcze mi nie bedzie przyslugiwac, a mama moja mowi ze juz nie ma sily zeby sie drugim dzieckiem opiekowac, m chce druga fasolinke eh nie wiem co zrobic, bo warunki mieszkaniowe tez kiepskie na dwojke, no i z kasa nie jest za wesolo, ale z drugiej strony jak aszlam z Oliwka w ciaze to nie mielismy co jesc, a teraz jest juz lepiej, nie wiem moze z drugim tez by sie poukladalo eh za duzo tych znakow zapytania

martusia - rozumiem Cie doskonale. To jest ciezka decyzja! jak sie zdecydujecie to zycze powodzonka w starankach.
Liza - ale z Ciebie pracuj! Jestes The best Mamuska!
Dobranoc Kobitki!
Spokojnej nocki zycze!

reklama
Hej dziewczyny, tez chcialabym sie podpiac pod Wasz watek :). Jestem szczesliwa mama i zona. Meza poznalam w lipcu 2008. Pomiedzy nami szybko sie potoczylo :). Coz tak szczerze ja wtedy przyjechalam do NY aby studiowac i leczylam swoje zlamane serce, wiec bylam wtedy na etpaie zaden facet i zadne dziecko do konca zycia, ale poznalam GO. Od samego poczatku cos mnie do niego ciagnelo, ale wszelkie glebsze uczucia odpychalam bjojac sie zaangazowac. On Anglik mieszkajacy w USA, mlodszy ode mnie o rok i pare miesiecy, a ja dziewczyna z PL, ktora byla przekonana, ze milosc boli i bardzo chcialam sie realizowac, mialam swoje plany i marzenia. Tak szczerze mial bym przygoda na czas mojego pobytu, ale sie zakochalam :). Po 3 cudownych miesiacach musialam wracac do PL, aby obronic prace mgr, na lotnisku obiecalismy sobie, ze nic , nawet odleglosc nas nie zniszczy, a przechodzac przez bramki w kierunku samolotu czulam sie tak ajkby ktos wyrwal mi serce, jakbym zostawila je przy nim. Po 3 tygodniach przylecial do PL i wtedy wiedzialam, ze przetrwamy. Podrozowalismy tak przez pare miesiecy az stwierdzilsimy chcemy mieszkac razem, przeprowadzilam sie dla niego do NY, przenioslam cale swoje zycie na inny kontynent, dostalam sie na studia, wynajelismy mieszkanie i zaszlam w ciaze, ale on byl taki szczesliwy z tego powodu i ja tez, ale dziecko starcilismy. To wydarzenie nas zblizylo bardzo, ale mi bylo ciezko sie pozbierac, wiec odeszlam od niego, ale szybko wrocilam. Wszystkie te przezycia zblizyly nas bardzo. Potem oswiadczyl mi sie i w styczniu 2010 wzielismy slub. Potem zagrozona ciaza i narodziny naszego synka, a potem szybko zaszlam w druga ciaze, dzisiaj synek ma 9 miesiecy, a ja w 31 tygodniu. moj maz i dzieci sa dla mnie wszystkim. R jest ojcem moich dzieci, moim mezem, partnerem zyciowym, kochankiem, najlepszym przyjacielem i czyni ze mnie najszczesliwsza kobiete pod sloncem, zawsze moge na niego liczyc, wiele razem przeszlismy, chociaz jestesmy ze soba prawie 3,5 roku. Kocham synka, drugiego pod serduszkiem i meza ponad wszystko :). oto nasza historia. Pozdrawiam:-)

Do góry