reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Młode Żonki :D

Witam sie.
Wika ojej ... ehh ;/ bedzie dobrze, choc domyslam sie o czujesz.... u nas gorsza syt niestety ;/// :(((
Co do urodzin Danielka to wiesz co niewiem.... nic soecjalnego nie szykujemy torcik urodzinowy zrobię jakis maly i chcialabym mu kupic jakis zestaw z Lego Duplo...no ale zobaczymy czy dam rade, pewnie tez do tesciow pojedziemy ;]
MamaBoo podaj meila to wysle ci te zdjęcia, bo kurcze mi sie zapodział ehhh ;-)
Ja na swieta bede miec jak co roku prawdziwą choinke.... nienawidze sztucznych;/ choc to troche niedobre scinanie takich drzewek jednak ja lubie ten zapach w domku, i wogole... :-)

Wczoraj bylismy u tesciów, przywiozłam juz 3 zabite króliki :p macie moze jakis przepis na potrawke/sos z królika w smietanie? dzis na obiad chce zrobic :-)
Poruszylismy tez temat wigilii, i wiecie co w szoku jestem, tescie zaproponowali pierwszy raz zebysmy zostali na noc tak wszyscy (bo u nich na wigilli bedziemy) i spedzili razem wigilie i pierwszy dzien:) my zaczelismy mówic ze łózeczka nie ma itd, to tesc nagle zaoferował sie ze wejdzie na strych i wyciagnie stare łóżeczko po siostrze mojego meza (z mojego roku ona jest) i ze napewno jest dobre :-D a my juz tyle lat razem i tam spalismy meczylismy sie z dziecmi i nigdy na to nie wpadł (no i nasze stosunki byly inne= gorsze :tak:) ciesze sie na te swieta bardziej, i musze podgadac tesciów by choinke mieli bo kurcze tak smutno jest bez choinki wg mnie....
O i dzien zleciał.... jutro znów w domku siedzimy, tylko maly wyjazdzik nas czeka chyba ale to zobaczymy...

reklama
Witajcie sobotnio. My znowu jesteśmy u babci. Dziewczyny oglądają Dorę.

wika ja robie zeberka z pomyslu na.. zeberka takie z woreczka mniam, czyli prace bedziesz dalej miala, tylko wyplaty w grudniu nie, a czemu wlasciwie nie? jakies dziwne to
Kokusia moja tez jest fanka przedszkola

mnie dzisiaj Oliwka obudzila o 6.15 i kazala mi wstawac bo nie ma juz ksiezyca :szok: "chodz nie ma hasi"
m od rana robil auto musimy w nie zainwestowac troche kasy przed zima
a ja dopiero dzis do Was wpadlam bo sprztalam mieszkanko a potem robilam obiad mniam pycha byl szkoda, ze sie juz skonczyl :-( ryba w socie koperkowo-smietankowym byla (winiary), mizeria z ogorkow z koperkiem, i ziemniaczki mniam, najgorsze dla mnie bylo to, ze w trakcie wielkiego sprzatania wpadli moi rodzice w ten jagorszy burdel wrr i zaraz jak o tym pisze to mam pytanie do Was Kochane, a nawet dwa ha ha ha
1-czy podgrzewacie dzieciom picie takie ktore jest w temp pokojowej bo mnie rodzice opieprzyli, ze ejst zima i dziecku gardlo przeziebie :confused: ja do tej pory tylko picie z lodowki podgrzewalam???
2- jakiej firmy ciastoline polecacie? wiem, ze play doh jest dobra, ale droga i troche biedne maja te zestawy, a Wy z jaka macie doswiadczenia, podzielcie sie :rofl2:

Martusia ja nigdy dziewczynom piciom nie podgrzewałam picia. Nawet mleko piją prosto z lodówki. I dopiero raz chorowały na gardło i to też za sprawą wirusa. Ale znam dziewczynkę która ma 7 lat i do tej pory pije tylko podgrzewane picie a nawet jogurty jej matka podgrzewa bo inaczej bolące gardło. Więc to wszystko zależy od dziecka.

Co do ciastoliny to my kiedyś kupiliśmy zestaw byle jakiej firmy ale za to miał dużo akcesoriów a teraz kupujemy tylko ciastolinę.

Witam sie.
Wika ojej ... ehh ;/ bedzie dobrze, choc domyslam sie o czujesz.... u nas gorsza syt niestety ;/// :(((
Co do urodzin Danielka to wiesz co niewiem.... nic soecjalnego nie szykujemy torcik urodzinowy zrobię jakis maly i chcialabym mu kupic jakis zestaw z Lego Duplo...no ale zobaczymy czy dam rade, pewnie tez do tesciow pojedziemy ;]
MamaBoo podaj meila to wysle ci te zdjęcia, bo kurcze mi sie zapodział ehhh ;-)
Ja na swieta bede miec jak co roku prawdziwą choinke.... nienawidze sztucznych;/ choc to troche niedobre scinanie takich drzewek jednak ja lubie ten zapach w domku, i wogole... :-)

Wczoraj bylismy u tesciów, przywiozłam juz 3 zabite króliki :p macie moze jakis przepis na potrawke/sos z królika w smietanie? dzis na obiad chce zrobic :-)
Poruszylismy tez temat wigilii, i wiecie co w szoku jestem, tescie zaproponowali pierwszy raz zebysmy zostali na noc tak wszyscy (bo u nich na wigilli bedziemy) i spedzili razem wigilie i pierwszy dzien:) my zaczelismy mówic ze łózeczka nie ma itd, to tesc nagle zaoferował sie ze wejdzie na strych i wyciagnie stare łóżeczko po siostrze mojego meza (z mojego roku ona jest) i ze napewno jest dobre :-D a my juz tyle lat razem i tam spalismy meczylismy sie z dziecmi i nigdy na to nie wpadł (no i nasze stosunki byly inne= gorsze :tak:) ciesze sie na te swieta bardziej, i musze podgadac tesciów by choinke mieli bo kurcze tak smutno jest bez choinki wg mnie....
O i dzien zleciał.... jutro znów w domku siedzimy, tylko maly wyjazdzik nas czeka chyba ale to zobaczymy...

Liza fajną niespodziankę Wam teściowie sprawili:tak:. My Natce na urodziny też planujemy klocki. Od chrzestnej zażyczyła sobie miasteczko Hello Kitty. Od nas dostanie podróbkę lego (bo ceny oryginalnych mnie odstraszają). Będzie coś takiego
Sluban - Aukcje internetowe Allegro
od babci dostanie takie puzelki
http://allegro.pl/listing.php/search?string=big+puzzle&category=11818
Co do wigilii to u nas tradycyjnie będą dwie. Najpierw robię u siebie ze względu na teścia a potem jedziemy do mamy.

Ostatnia edycja:
Martuś my mieliśmy kiedyś taką, nie ten dokładnie zestaw, ale tej firmy: CIASTOLINA MASA PLASTYCZNA 42 ELEMENTY SUPER CENA (1912332893) - Aukcje internetowe Allegro
Wika współczuję sytuacji z pracą, niedobrze w szczególności, że drugie dzidzi w drodze. Tak poradziłabym żebyś szukała innej, dla mnie to nie do pomyślenia żeby gmina nie miała pieniędzy na pensje. Masakra jakaś Bojkot by się jakiś przydał ;-)
Liz super, że stosunki z teściami się poprawiły. U nas też jest bardzo dobrze od czasu tej akcji z czadem Chyba są mi bliżsi niż moja rodzina... Smutne, ale prawdziwe... A teściowie na Święta nie mają choinki ? Też wolałabym prawdziwą, ale raz, że też nie są tanie a trzeba wyrzucić, po drugie często zbyt ładne nie są i tyle sprzątania, że ja się na to ie pisze ;-) Wygodną dupę mam :-)

My na Święta na pewno Młodemu kupujemy perkusję a na Mikołaja jakąś grę. A Tymkowi nie wiemy, ale coś się znajdzie ;-)

mamaBoo, kokusia slicznie dziekuje za pomyslyz prezentami, wlasnie czegos takiego potrzebowalam,Kochane ejstescie i te kolcki super, zaraz przyjrze sie im dokladniej, bo ja kupuje w listopadzie prezenty
Liza matko siwieta zabite kroliki :szok: my mamy na podworku Zosie i Marysie, sasiad kupil, a jego synek nazwal, matko nie wyobrazam sobie ich zabic i zjesc, chociaz sasiad na poczatku mial taki zamiar, ale sasiadka w zyciu na to nie pozwoli, no, ale Wam zycze smacznego :-D
bardzo sie ciesze, ze sytuacja w rodzinie sie poprawia
mamBoo co do choinki to my tylko jednego roku mielismy prawdziwa, a tak ja tylko gazlazki dla zapachu zbieram z lasu, zreszta ja mieszkam w centrum lasu wiec zapach choinek mam jak tylko otworze okno ;) podobnie jak i spiew ptaszkow, w tym roku chce karmnik zrobic, bo mala jzu kumata jest to sobie z checia na pewno bedzie obserwowac
co do sztucznej choinki to my kupilismy z jakies dwa lata temu kupilismy w markiecie na wyprzedazy uwaga letniej! choinke taka ok 1,20m za 1zł
:szok:
ja dzisiaj jestem sama z mala bede robic dzis jeżyki pierwszyraz ciekawe czy nam zasmakuja

Witajcie!
Ja tez dziekuje za pomysly, zwlaszcza te ciastolinowe.Hm... tez nie wiem dokladnie co kupie Juniorowi. Moze ta ciastlolinke i puzzle drewniane. Zobaczy sie...
Co do w drugi dzien swiat idziemy na chrzciny do prawie rocznej dziewczynki. Nie wiem co jej kupic. Chrzciny mialy byc wczesniej, ale wyszlo jak wyszlo. Wtedy planowalam torcik pieluszkowy, a teraz jak dzidzia jest duza to i prezent ten troche przeterminowany. Pomocy! Co jej kupic?
mama Boo - to bedziesz miala muzyka w domku!

Asienka a może takie coś?

http://allegro.pl/kolorowa-magiczna-kostka-edukacyjna-20-funkcji-i1910272600.html
Natalka dostała identyczną na roczek i do tej pory się nią bawi.

Ja pomysłów na prezenty dla dziewczyn mam mnóstwo, chociaż u nas to jest na prawdę trudne bo one praktycznie wszystko mają.
Na mikołajki dostaną drobiazgi takie żeby się pod poduszkę zmieściły. Bo u nas jest taka mała tradycja. Dziewczynki piątego wieczorem ustawiają na stoliku mleko i ciasteczka dla mikołaja, bo to przecież jego imieniny, a on za ten poczęstunek zostawia pod poduszką prezent.
Martynka dostanie grę skaczące czapeczki i bierki
http://allegro.pl/skaczace-czapeczki-gra-zrecznosciowa-30-rabat-i1900647014.html
A Natalka pchełki i spadające małpki
SPADAJACE MALPKI GRA EDUKACYJNA w kartonie !!! HIT (1922859643) - Aukcje internetowe Allegro

A co do choinek to my do tej pory zawsze mieliśmy sztuczne (w dużym pokoju taką do sufitu a w pozostałych pokojach małe) ze względu na dziewczyny. W tym roku zastanawiam się nad prawdziwą. Ja tam kupować nie muszę, starczy że pojadę do mamy i wytnę jedna z tych które sama będąc nastolatką sadziłam.

Ostatnia edycja:
MamaBoo super ze stosunki z tesciami lepsze ;) meila podasz czy nie? :-p :p :-) wspolczuje perskusji w domu :-D ale bedziesz miec ciekawie ;-)
Co do choinki prawdziwj to po ile u was są? :dry: my co roku kupujemy jakies 5 dni przed swietami czasem 3-4 i 2l temu dalam 20zl a w zeszlym 30zl ;]
MArtusia zapomnialam napisac wczesniej ja dzieciakom w wieku twojej tez nie podgrzewalam picia chyba ze naprawde bylo zimne :dry: ehhh

Obiad gotowy, ziemniaki wstawione, Miki spi :-) ale chyba zaraz gostarszaki obudzą :no: wrrrrr.....

mamaBoo a co z moimi fotkami?

ja ide robic obiadek co na14 na Familiade bedzie tradycyjnie gotowy,

ja sie przed chwila wkurzylam chcialam mala polozyc spac a ta zamiast spac to mi cale kakao do lozka wylala nosz kuzwa mac

Wika to naprawdę nieciekawie to wygląda :no: Wiem, że to łatwo powiedzieć ale postaraj sie nie martwić, myśł o maleństwie w brzuszku.
Ja podobnie jak Prawie podwójna zawsze jestem dobrej myśli, nie dopuszczam złych myśli i nawet w trudnych sytuacjach szukam pozytywów :tak: Jestem taką niepoprawną optymistką :-)
Mama Boo jeśli chodzi o choinkę to my mamy sztuczną, taką grubą z pobielanymi końcówkami :-) Już nie pamiętam ile ale dość sporo kosztowała, tyle że to już na kilka lat zakup. My szybko ubieramy choinkę, bo fajny nastrój się wtedy robi. No a taka prawdziwa nie postoi długo. Dla zapachu robię stroiki z żywych gałązek. A jak będę chciała popatrzeć na prawdziwą to wystarczy, że na dwór wyjdę ;-)
Liza to super, że teściowie taką propozycję złożyli.
My pewnie u nas spędzimy wigilię, teściowa pewnie zrobi kolację a my jej pomożemy. Do moich rodziców pojedziemy w 1 dzień, albo oni do nas przyjadą. Jeszcze nie wiem, jakoś to będzie ;-)
Kokusia moja też juz ma tyle tego wszystkiego, że sama nie wiem po co jej kolejna zabawka :eek: No ale wiadomo, że coś dostanie. Na razie sama nie wie co chce, zależy jakie reklamy lecą w tv :rofl2: Ja nie uznaję innych prezentów niż zabawki pod choinkę. A na mikołaja słodycze i ewentualnie jakaś drobnostka. Ale to dopiero w grudniu będę myśleć i tak w tym miesiącu już nie ma na to funduszy :-(
Martusia ja też bym nie zabiła zwierzątka które mam u siebie :no: Chociaż mięso jem, ale takie które sobie w sklepie kupię. A takie co jest na podwórku to już nie, bo ja strasznie kocham zwierzęta nawet świnki :-)
Ja już trochę posprzątałam. Zrobiłam kilka słoików ryby smażonej, bo K. przywiózł trochę.
Idę smażyć naleśniki.

reklama
Do góry