reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Młode Żonki :D

reklama
oj dobze ze chociaz Edysiek napawa dzis optymizmem, dzieki kochana za rady zywieniowe, staram sie trzymac dietki ostro, dziekuje tez za wszystkie zyczenia zdrowia

nam sie udalo zalatwic meble do kuchni, ale problem jest w tym ze musimy je koniecznie dzis przewiezc i kupa zamieszania z tego wynikla, wiec nie wiem czy po poludniu dam rade wpasc, w pracy tez zamieszanie, eh duzo tego... :wściekła/y:

hejka my wróciliśmy przed chwila ze spacerku bardzo długiego bo mały mi zasnął więc z nim chodziłam a że ładna pogoda-ciepło jest więc i dla mnie dobrze:-)
jutro ide z małym do lekarza bo ma biegunke:baffled: i nie wiem od czego a nic jeść nie chce

Witajcie. Od rana próbuję coś do Was napisać i cały czas coś mi nie daje:no:

Witajcie!
kokusia - WszystkiegoDobrego dla cory! Fajnie, ze imprezka udala sie! A co robilas? Ciasto i tort tylko? Bo ja zastanawiam nad malego urodzinami! Jeszcze komcepcji nie mam, ale chyba tylko torcik i ciasto. Nie mama kasy!
martusia - zdrowka
aguska - zdrowka dla Bartusia!
U nas chorobowo i nerowo. Malynie che mi lekow brac, komp mi siada itd. moge opowiadac. Ksawek nic mi dzisiaj nie jadl, tylko mleko cieple popijal.
Mnie i malza chyba chorobsko bierze. Postaram sie jutro wpasc.
Dobranoc Dziewczyny!

Asienka zdrówka dla małego. Oj wiem co to znaczy dziecko nie chcące brać żadnych laków. Przerabiałam to z Martyną. Czasem jedno musiało ja trzymać a drugie na siłę wciskać lek. Zwłaszcza jak był to antybiotyk. Za to Natalka to typowa lekomanka. Na samo hasło lekarstewka pędzi do kuchni do szafki z lekami.

Co do urodzin to ja miałam obiad z 2 dań. Tym razem postawiłam na tradycję czyli rosołek, kluski śląskie, zrazy z sosem i surówka. Do tego wędlinki i sałatka które w ogóle nie poszło. Ciasto i tort. A było nas 8 osób.

Hejka
Nadrobilam troszku.

kokusia widze ze mloda bedzie miec urodzinki jutro chyba ale juz skladam zyczonka:*
MamaBoo ojejku no to ciagle sama siedzisz z chlopakami.... u mnie M jest tylko w niedziele ;P tak to codzien robi od 8 do 20-21 ;P czasem kolo 19:30 wróci... takze tez ciagle sama....

Ja obiad mam tylko ziemniaki obrac, no i musze isc w piecu napalic ale mi si enie chce.... gardlo mnie boli:( ehhh HAnie do szkoly puszcze albo jutro albo w srode....

Liza zdrówka życzę.
Ja mam z piecem spokój bo ot tego jest teść:tak:

hej
MamaBoo fajnie,ze chociaz ty zauwazylas moje pytanie ;-),na gorze masz ,ze one person likes this i dlatego pytam,co to znaczy..czy watek w ogole mozna dodac na fb..czy o co chodzi..na fb masz taka funcje "lubie to " i wtedy ci wyswietlaja sie jakies linki,info etc..czy z naszym watkiem jest tak samo i czy mozna zobaczyc,kto dodal ?
a ja mam nastroj do bani,w nocy pozaralam sie z M,a rano jeszcze dobila mnie corka..chyba znowu zaczyna wchodzic w faze buntu,wrrr.bede musiala ja troche naprostowac,bo zaczyna pyskwoac....:angry:
chorowitkom zycze zdrowka !!!,a cala reszte pozdrawiam :-)

Oj współczuję buntu.

oj dobze ze chociaz Edysiek napawa dzis optymizmem, dzieki kochana za rady zywieniowe, staram sie trzymac dietki ostro, dziekuje tez za wszystkie zyczenia zdrowia

nam sie udalo zalatwic meble do kuchni, ale problem jest w tym ze musimy je koniecznie dzis przewiezc i kupa zamieszania z tego wynikla, wiec nie wiem czy po poludniu dam rade wpasc, w pracy tez zamieszanie, eh duzo tego... :wściekła/y:
`

Co tam zamieszanie. Spójrz na to z tej strony że macie świetny prezent na mikołaja;-).

hejka my wróciliśmy przed chwila ze spacerku bardzo długiego bo mały mi zasnął więc z nim chodziłam a że ładna pogoda-ciepło jest więc i dla mnie dobrze:-)
jutro ide z małym do lekarza bo ma biegunke:baffled: i nie wiem od czego a nic jeść nie chce

Zdrówka dla małego.
U nas na szczęście od września żadnej poważnej choroby nie było. Czasem jakiś lekki katarek. Może dlatego że dziewczyny co dziennie łykają tran+czosnek+rutinoscorbin+witaminki.

Dziękuje dziewczynki za wszystkie życzenia urodzinowe dla Natalki. Przekażę zainteresowanej. A tak na prawdę urodziła się 23 więc dopiero w środę powinna świętować. Niestety ciocia, wujek i tatuś w tygodniu pracuję więc imprezka musiała być w weekend. A w środę niesie cukierki do przedszkola.

Pograłam z dziewczynami w sklep. Teraz one się bawią w doktora a ja czekam na mężowego.

meble przewiezione kregoslup mi zaraz peknie eh ale najwazniejsze ze juz przewiezione, poukladane na razie byle jak i stare meble trzeba wpierw gdzies wyniesc, ale juz sa w domu :tak:

kokusia moja codziennie tez lyka tran plus witC

Witajcie!:-)U nas ciag dalszychorowania i brak czasu na wszystko. jestem na ksiazkowym glodzie, bo dawno nie czytalam i niemam czasu dla Was bebeczki. Mam nadzieje, ze niebawem, sie wszystko umnormuje.
aguska - zdrowka dla synusia!:-)
martusia - super, ze masz nowe mebelki!:happy:
kokusia - Wszystkiego Dobrego dla cory!:-):-):-)
Dzisiaj dostalismy przesylke nasza ciastolinke oraz czape dla Juniora! W srode Foto mamuski. Juz sie doczekac nie moge. mam nadzieje,ze mi nic nie wypadnie.
Dobranoc Kobitki!!!:-)

ja tez mowie wam kochane dobranoc ale juz z lozka i jedno pesymistyczne niestety zdanie na koniec z rodzina najlepiej wychodzi sie na zdjeciach a jak ktos kogos prosi o pomoc to oczywiscie nikt nie ma czasu wr

dziewczyny mój mały chyba ma rotawirusa
ide z nim dziś do lekarza m pojechał do przychodni go zarejestrować bo przecież żeby sie tam dodzwonić to chyba niemożliwe:angry:
mały od 1 w nocy spał z nami jeszcze śpi a ja szaleje bo nie wiem co mu dolega i boje sie najgorszego
odmawia całkowicie jedzenia i nawet picia podałam mu smecte to i tak całej nie wypił
a kupy to sama woda

Aguska oby było lepiej,my też trzy razy mieliśmy rota, na szczęście Ozi nie miał problemów z jedzeniem ani piciem. Napisz po wizycie jak tam u Was.
Martusia he - skąd ja to znam ! U nas w przeprowadzce pomagali jak zwykle rodzina Ry, a ode mnie nikt. Ja nie jestem mściwa, ale niech mnie o coś jeszcze poproszą to usłyszą co o nich myślę ! W szczególności, że to była druga przeprowadzka w tym roku.
Asienka co czytasz fajnego ?
Edysiek skończyłam czytać Agathę "Dom zbrodni" i bardzo mi się podobała. Jak już się do niej dorwałam to nie umiałam oderwać, a koniec tak zaskakujący, że otworzyłam paszczę ze zdziwienia - na prawdę !
Madlen nie mam pojęcia o co chodzi z tym wątkiem, ale mogę zapytać na grupie moderatorek jeśli chcesz.
Liz podziwiam cię w takim razie, ja już na głowę dostaję, a moj poziom intelektualny jest w najlepszy przypadku na poziomie 5-cio latka :-D Ale jeszcze w tym miesiącu ma się tutaj niedaleko koleżanka przeprowadzić, więc chyba nie będzie źle. Najgorsze jest to, ze to jest ogromne osiedle (ponad 23 000 mieszkańców) a nie ma do kogo gęby otworzyć...

Ja od wczoraj ćwiczę. I boli mnie wszystko. Nawet kark. Ale nie poddaję się :-)
Wczoraj Pani mojej teściowej w przedszkolu zwróciła uwagę, że Oskar od kilku dni jest nieobecny, nie słucha się itd. Wczoraj z nim rozmawialiśmy, ale nie wiem czy to pomoże. A w czwartek jest zebranie z diagnozą dzieci. Ciekawe czego się jeszcze dowiem...

reklama
Witam i ja! Nawet sie wyspałam, chociaż w nocy coś mnie dopadło i latałam do kibelka :eek: Najpierw bolał mnie brzuch, ale myslałam że to od @, bo przyszła. Mam nadzieję, że to tylko była taka chwilowa rewolucja.

Madlen współczuję buntu. Moja też ma czasem niezłe jazdy. Najlepiej przeczekać, tyle że ja jestem za mało cierpliwa :no: U nas to wygląda tak, że najpierw się nakłócimy, ja na nią pokrzyczę ona się obrazi :rofl2: a potem się godzimy i tulimy :-D Jednak domyślam się, że im będzie starsza tym będzie gorzej ;-)

Martusia to dobrze, że udało się przywieźć te meble

Aguska dużo zdrówka dla małego. Niedobrze, że nawet pić nie chce :no: Oby to nic poważnego nie było.

Kokusia ja teraz daję rutinaceę i witaminki dla dzieci.
Moja teraz bez problemu bierze lekarstwa. Ale jak była mała to też czasem trzeba było podać na siłę :-( Na szczęście nie chorowała, więc to było naprawdę rzadko.

Asieńka fajnie, że paczka już przyszła.

Mama Boo to ja też chyba następnym razem skuszę się na Agathę :tak: Może uda mi się w końcu dzisiaj coś poczytać. W sumie od tamtej pory to tylko 1 książkę przeczytałam, bo jak zwykle brak czasu. Zaczęłam 2 i może w tym tygodniu mi się uda poczytać po pracy. Jak wracam po 22 to cały dom spi i mogę posiedzieć z książką :tak:
Super, że zaczęłaś ćwiczyć :-) A tak sama sobie w domu ? Ja też próbuję, ale udaje mi się tak ze 2 razy w tygodniu. Albo nie mam czasu, albo mi się nie chce :zawstydzona/y:

Dzisiaj na obiad mielone, już nie pamiętam kiedy robiłam :huh:
Teraz lecę powiesić pranie. Już chyba mróz zelżał. bo przed 8 było u nas -6. Ale teraz świeci słońce. A wyprałam Angeli pościel i chcę, żeby się wypachniła na powietrzu :-)

Do góry