reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Młode Żonki :D

reklama
Witajcie popołudniowo.
witam u nas tez ciemno,leje ,wieje no masakra jakas..dzieciaki to rano pytalay sie,czemu ich w nocy do szkoly prowadze,:szok::-D tak ciemno bylo u nas ospa przeszla super,gdyby nie to,ze wystapila w okresie letnim..bo nie moglismy na dwor wychodzic i mala kapac,a cieplo bylo jak diabli..ale tak to przeszla chorobe bezobjawowo,tylko troszke krostek miala

U nas było podobnie. Żadna z dziewczyn nie gorączkowała. Do tego w miarę szybko się z tym wszystkim uporaliśmy. Martynkę trzymało tydzień ale miała mniej krostek a u Natki w 3 dni było praktycznie po chorobie.

Witajcie!Przepraszam, ale ja tylko na chwileczke.Dzisiaj mama kolede, wiec musze chate ogarnac, szybko sama zjesc i juniora nakarmic.Szalony dzien!Milego dzionka!jak dam rade to wpadne wieczorkiem!Pa
Powodzenia ;-)

my jednak po lekarzu jednak ospa:(m wzial l4 do konca przyszlego tygodnia potem wezme ja a jak nie bede mogla to dziadek pojdzie na urlopnapiszcie mi kochane bo ja sie strasznie denerwuje ta ospa jakies rady i co z tym kapaniem nie wolno myc

Martusia spokojnie. Ospa to jedna z łagodniejszych chorób wieku dziecięcego i o wiele lepiej dla małej że ją przejdzie teraz niż za kilka lat.My przechodziłyśmy w tamtym roku w czerwcu. Miałam krostki (póki nie przyschną) smarować płynnym pudrem. Do tego podawać Rutinoscorbin i wapno. Ja pierwsze słyszę że nie wolno kąpać. Owszem nie wolno tych krostek moczyć i trzeć ale szybki prysznic i delikatne osuszanie jest jak najbardziej wskazane. Mi pediatra powiedziała że takie nie mycie jest dużo gorsze. Zwłaszcza jak ospie towarzyszy gorączka. Bo jeśli dojdzie do nadkażenia krostek to one się potem dłużej goją i jest większe prawdopodobieństwo że zostaną blizny.A i zakaz na wyjście miałyśmy tylko w okresie kiedy je wysypywało, a jak już się nie pojawiały nowe krostki to spokojnie mogłyśmy wychodzić tylko unikać słońca.

Jestem, żyje...Ale z takim cisnieniem + 15 dzieci... MASAKRA!Fajnie bylo niby dzieciaczki zadowolone ale jak tylko przyjechałam (pół godziny temu) tak procha wzielam bo na oczy nie widzialam tak glowa mnie bolała...A do gina nie jade bo musze miec przy sobie wazne ubezpieczenie, a niestety nie mam ;] i tyle ;]Mikolaja włąsnie polozylam spac bo mezowi nie chcial zasnąc, i juz spi bo cisza w pokoju ;PPrzyniosłam kanapek, bananów i cos slodkiego ;P ciekawe kto to zje jak ja teraz malo jadam ;/Olaboga , ja chce normalna pogode... wykonczy mnie taka......marta wspolczuje ospy malej! :****

Liza świetnie Cię rozumiem. Ja już drugi rok jestem w Radzie Rodziców i w każdej imprezie szkolnej biorę czynny udział. Zawsze potem do końca dnia to odchorowuję.Teraz taka przyjemność czeka mnie w sobotę za tydzień.

Dziewczyny jeśli nie macie nic przeciwko temu to też napiszę do Julity po zaproszenie na grupę. Chciałabym Was lepiej poznać i w końcu zobaczyć:sorry::happy:

Ostatnia edycja:
liza takie imprezy,gdzie na koniec daja walowke sa super !! mnie tez na pogoda wykancza ..chyba wszystkich !!! u nas juz kilka dni leje i wieje..nie wiem czy to jesien czy to zima :wściekła/y:
kokusia kazdy lekarz leczy inaczej,a poza tym my ospe przechodzilismy jakies 9 lat temu,to troche dawno..od tego czasu moglo sie wiele zmienic..no ja kapac nie moglam..

kurcze zamkneli kolo mnie polski sklep :wściekła/y: i jutro rano musze zasuwac do drugiego,ktory jest dalej..a pogoda jest odpowiednia na spacerowanie :-D

Madlen no ja wiem że co lekarz to inna opinia:-). Dlatego najlepiej jest mieć swojego zaufanego lekarza i jego o wszystko wypytywać:tak:.
Ja na naszej pani doktor się jeszcze nigdy nie zawiodłam, chociaż słyszałam też o niej sporo nieprzychylnych opinii:cool:.

Witajcie babeczki!:-)Koleda, koleda i po koledzie.
Ksiadz nawet malemu dal lizaki.:-D Ogolnie u nas spoko jest proboszcz.
Dzisiaj wieje, mrzy i jest typowo listopadowa aura.:crazy:
martusia - zdrowka dla Oliwki!:-)
madlen - szkoda, iz zamkneli sklepik:-(
Spokojnej nocki

reklama
Normalne.
Sprawdź we włosach... I w buzi :/ I jeszcze w miejscach intymnych. To są najgorsze miejsca i niestety Oskar miał tam najwięcej...

Oj tak. U nas Martynka miała w buzi i strasznie ją to męczyło. Na szczęście aftin trochę pomagał.

Ja już mówię Wam dobranoc. Natka już śpi od godziny. Martynkę zaraz też zaganiam do łóżka a sama chyba sobie jakiś film obejrzę.
Jakoś mi się ostatnio porobiło że jak m nie ma w domu to do późna zasnąć nie mogę:eek:

Do góry