• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Mniam Mniam :)

Ja to samo :) wplacamy mamie na konto jakies 100 zl, to samo robi szwagier, i zwalamy sie mojej tesciowej na glowe, ktora juz od miesiaca obmysla, co by tu ugotowac i upiec, przyjmuje tez zamowienia specjalne, czyli np. ode mnie - golabki!!!!!

reklama
A czy któraś z Was ma może jakiś przepis na pyszne placki po węgiersku bo mam taką straszną ochotę. Chodzą mi już od porodu po głowie.

Przepis na ciasto marchewkowe
1 szklanka oleju
4 jaja
2 szkl. drobno utartej marchewki
2 szkl. mąki
1 i 1/4 szkl. cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżeczki cynamonu
2 łyżeczki sody
szczypta soli

Jaja utrzeć z cukrem na puszystą prawie białą masę. Dodawać stopniowo mąkę i olej na końcu marchew, proszek do pieczenia, sodę, cynamon, . Piec w temp. 180 st., ok. 40 min. Ja piekłam z termoobiegiem właśnie 40 min. Ps. prosze nie zaglądać do piekarnika bo nie wyrośnie tak ładnie jakbyśmy tego chciały;-)
Dzikidzik to jest przepis zaczerpniety z BB mamy lipcowe Koło gospodyń domowych. Sprawdzony ale nie przeze mnie.

Przesyłam Wam przepis na przepyszne gofry.
Pyszniutkie GOFRY
1/2kg mąki
5 żółtek
1 szkl cukru
2 szkl wody
cukier waniliowy
1 proszek do pieczenia na 1/2kg mąki
1 p rozpuszczonej margaryny
To wszystko ze sobą wymieszać i na koniec dodać pianę ubitą z 5 białek.
Podawać z bitą śmietaną owocami etc.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry