reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

motyle w brzuchu czyli pierwsze wyczuwalne ruchy

He he:-D:-D U mnie też się czasami już tak mocno rusza, że można ręką wyczuć:-D:-D:-D a czasami leciutko szmyra i gilgocze... ale jeszcze czuję dzidzię głównie jak spokojnie siedzę/leżę... jak jestem zaganiana, to raczej ciężko mi coś wyczuć... Na samym początku te ruchy były tak rzadkie i delikatne, że miałam wątpliwości, czy to na pewno JUŻ:confused2::sorry: szczególnie, że wyczułam o o 4 tygodnie wcześniej niż w 1 ciąży:eek::szok:

reklama
Z dnia na dzień coraz bardziej czuć, niedługo to jak nam kopniaka sprzedadzą to aż będziemy płakać z bólu, ja w sumie mogę płakać z bólu od kopniaków mojego szkraba, jak narzie pozwole mu na wszystko :-D

hehe mam nadzieję, że płakać nie będę;-) Poprzednim razem miałam małą wiercipiętkę- brzuch chodził na wszystkie strony i miał różne wystające kanty całymi dniami i nocami- a nic nie bolało:-D:-D może teraz też nie będzie:-D:-D

Moje maleństwo dziś między 18:00 a 19:00 miało chyba ochote na ćwiczenia.... cały czas je czułam, teraz też się wierci jak się nad komputerem nachylam....

reklama
wg ginekologa i podręczników ginekologii pierwiastka wyczuwa ruchy przeważnie w 20 tygodniu, a wieloródka w 18:nerd::tak: Więc możecie być całkowicie spokojne!

Do góry