reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasza waga - jak się zmieniamy :)

Cześć dziewczyny, zaczęłam ciążę z wagą 78kg. Teraz mam 85,5kg :-) We wtorek wizyta u lekarza, więc obaczymy ile to się wzrosło przez ostatnie trzy tygodnie. :-D Ale nie martwi mnie to, że mam taką wagę. Dobrze się czuję. Przytyłam z 8 kilo od ślubu (służy mi stan małżeński), stąd przed ciążą nie należałam do piórkowych. Z resztą nigdy nie byłam. I dobrze mi z tym, a do tego mąż kocha moje krągłości, mówi, że nie wyobraża sobie mnie bez kobiecych kształtów. A komu, jak nie ślubnemu mam najbardziej ufać... :-) Z resztą cieszę się, bo kończy mi się 6.ty miesiąc, i jak na taki czas mam na plusie 7,5kg. To dla mnie bardzo optymistyczna wizja, bo moja mama wyobraźcie sobie w jednej ciąży przytyła 40kg, a w drugiej 50kg!!!:confused:
Staram się nie jeść wieczorami, no i nie szaleć ze słodyczami, choć potrafię zjeść pól tabliczki pysznej tiramisu. Ale wiem, że ani to dobre dla dzidzi, ani dla moich bioder. Tylko dla smaku i jężyka :tak: Dobrej nocy...

reklama
U mnie w 27 tc. jest już 10 na plusie. Ale nie martwię się :-)
Ciekawam czy do końca dociągnę do setki:-D Jeślibym miała 3kg na 3 tyg. to by się dało zrobić.:happy2:

Sasania- wystartowałam od takiej samej wagi jak Twoja. Ja mam w 27 tc. - 14kg na plusie i idzie ładnie w górę, widzisz? Nie wiem tylko ile masz wzrostu, ale u mnie to już trochę za dużo, no cóż... Trzeba będzie się za siebie brać intensywnie w marcu.

Ika, ja mam 1,70m. Ogólnie jestem gruszką (taka budowa) :-) Piersi nieduże (no teraz jest już lepiej ;-) ), i bioderka. Widzę, że te kilogramy to mi się ładnie porozmieszczały: biodra, pupa, trochę uda. Jak teraz na siebie patrzę w lustrze to przede wszystkim widzę pięknie pękaty brzuszek, ale juz myślę o bieganiu, czy czymś takim, może spacery i karmienie piersią - po cichu na to liczę. Zwłaszcza, że jest to moja pierwsza ciąża i pragnęłabym być jeszcze w paru :-D. Serdecznie Cię pozdrawiam!

szczerze powiedziawszy jestem przerażona swoją wagą :( najgorsze miesiące przede mną a ja już mam ponad 10 kg na plusie. a że jestem niska to wyglądam jak kulka :(

U mnie juz 9 kilo na plusie ale ogolnie rowno sie rozkłada, a że ogolnie ja zawsze bylam kulka to az tak bardzo tego nie przezywam:p tylko gorzej bedzie to zgubic

:-DJa juz 8 na plusie, ale nie jest zle , w pierwszej ciazy bylo kilka :baffled: wiecej. Jak tak bedzie do konca to moze byc.:tak:

reklama
Do góry