reklama

nasza waga

Ja teraz juz sie zdrowo odzywiam. Wczoraj na kolacje zjadlam pomarancze i orzechy laskowe. Dzisiaj sniadanie- 2 kanapki z serem, sałatą i pomidorami, potem banan, szklanka mleka, zaraz obiadek :-) Postanowilam, ze do konca ciąży zero fast food'ow. Mam nadzieje,ze wytrzymam ;-)

reklama
Ja wg dzisiejszego badania +11kg (na karcie plus 12, ale pielęgniarka nic nie odjęła na ubranie, więc niniejszym odejmuję sobie sama).

Ale za to moja kochana córeczka ma już 2240g, a to dopiero 31 tydzień @@ Chyba też się przerzucę na sałatę, bo mi pięć kilo wyrośnie ;-)

Ja wg dzisiejszego badania +11kg (na karcie plus 12, ale pielęgniarka nic nie odjęła na ubranie, więc niniejszym odejmuję sobie sama).

Ale za to moja kochana córeczka ma już 2240g, a to dopiero 31 tydzień @@ Chyba też się przerzucę na sałatę, bo mi pięć kilo wyrośnie ;-)

Ale te dzieciaczki nasze rosna:) szok. Melu Twoja to pewnie z 5 kg badzie miała jak juz jeste taka duża.:szok:

Melulu kawał babeczki z Twojej córci :tak:, najważniejsze żeby była zdrowa.
Ja się dowiem w przyszłym tygodniu ile gram moja niunia już nabiła :-).
A z tą wagą dziecka na usg to różnie bywa. Słyszałam o pomyłce aż o 1 kg :szok:.

To prawda, nie ma co się tak sugerować wagą z usg. Mojej koleżance na usg, tuż przed porodem, powiedzieli, że dziecko będzie miało nie więcej niż 3,5 kg. Natomiast położna podczas badania, powiedziała, że się z tym nie zgadza i że dziecko będzie miało 4kg. No i miała rację. Nie wiem, jak jest w Polsce, ale tutaj od 28 tygodnia położna mierzy brzuch. Ja w domu mam książkę "Nasze Dziecko", może któraś z Was też ma. Tam jest taka tabela. Według tego co położna mi wymierza ja sprawdzam na tamtej tabeli z książki i wiem mniej więcej ile dziecko waży. Jeżeli chcecie mogę zrobić zdjęcie i wkleić na forum.

U mnie dzis na wadze 15,5 kg!!!!!:tak:o bozulku.....a mialo sie mniej tyc:-(:szok:
jutro ide zwazyc mojego syna...zobaczymy czy ciasteczka i batoniki weszly mu w pupcie,czy tylko mamusi...:-)

reklama
Widze,że mam kolezanke z UK;-) mnie tez co 3 tygodnie mierzą brzuszek i moja polozna powiedziala,ze mam idealny brzuch tzn cm=tygodnie ciazy.Ale szczerze mowiac chcialabym wiedziec ile Malenstwo bedzie wazyc-zazdroszzce wam ze wiecie tak wiele...:-( Ja mam książke "Moje dziecko" tez suuper ale jesli mozesz emilio to prosze wklej ta tabeleczke bede bardzo wdzieczna.buziaki na całą niedziele;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry