reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Nasza waga

zgodzę sie co do tych czarnych ciuchów, bo sama na weselu byłam w czarnej obcisłej sukience i przodem i tyłem nie widać ciąży, dopiero jak bokiem stanełam to wszyscy zwracali uwagę, hihihi... ale zmyłka

reklama
Bylam dzis u gina.... juz 8,5 kilo. Czy ktos mi moze powiedziec ile jest srednia waga - to znaczy sredni przyrost wagi w ciazy? taki zdrowy?

chyba miedzy 12 a 14 kg powtarzam chyba bo to bardzo indywidualne ;) ;D
u mnie 12 kg na plusie straszne ile bedzie zrzucania po ciazy ;)

eeee nie tak tragicznie. Ewa ale zato dzidzia dostaje jedzonko i bedzie silna i zdrowa! a jak cycem pokarmisz to i spadnie szybko... to znaczy ja sie tak pocieszam. plus to 2 dzidzia wiec wiadomo ze odrobinke wiecej wagi niz przy pierwszej ciazy. oby do listopada :D

Ja przestałąm sie już denerwowac z wagą. Dziś znowu +1 na wadze, razem 13 kg. Nie będę sie teraz zadreczać i odchudzac. Potem bedziemy płąkać sobie w wirtualne rękawy i damy radę!!! PRzecież tyle nas, a w kupie raźniej!

dzieki monika za mile slowa az lepiej mi na duchu :)
wlasciwie czym sie przejmuje waga rzecz nabyta zawsze mozna zgubic te kilogramy ;D
ale faktycznie przybralam wiecej niz w ciazy z paula wtedy zakonczylo sie na 14 kg a teraz jakby wiecej mi przybiera sie na wadze ::)

w tamtym tygodniu miałam już 11 kg do przodu, nie jestem wysoka, więc teoretycznie przytyłam więcej niż powinnam, ale jakoś nie widzę tego "na sobie", musi co poszło w brzunio, nie zamierzam się teraz zamartwiać, a już szczególnie nadmiarem kilogramów, co tam te marne parę kilo, dobrze, ze nie przytyłyśmy 30 :)

a ja zlapalam dola giganta. wczoraj znajoma urodzila chlopczyka. moj moz pojechal do szpitala i byl z nimi 12h. akcja "przygotowanie przed naszym porodem" JA na poczatku bardzo sie ekscytowalam i dzwonilam i pytalam jak wszystko przebiega a potem zlapalam doline. raz ze bedzie bolalo, dwa ze trwa cholernie dlugo trzy - moja rodzina w kraju a ja tutaj.... duzo bym dala aby miec przy sobie mame w takiej chwili. juz zapowiedzialam mezowi ze nie zycze sobie zadnego zbiegowiska i 1000 przyjaciol na korytarzu- zrobimy to prywatnie i po cichu.... eh czemu to jeszcze caaaale 2,5 miesiaca?

ja mam 9,5 kg na plus - 33 tydzień ciąży - ale w kręgosłupie chrupie mi niemiłosiernie, odwiedziłam Was dziewczyny, bo od ostatniej wizyty mam większe szanse zostarnia mamą listopadową niż październikową :p. monikak_80 nie dołuj się! dasz sobie radę!!! ja jestem straszną panikarą, wiesz najważniejsze, że będzie przy Tobie twoja najukońsza osoba - mąż na pewno będzie Twoim wsparciem. Mnie pociesza fakt, że chociaż poród bardzo boli to podobno szybko się o tym bólu zapomina. Musimy myśleć pozytywnie :) Pozdrawiam wszystkie Listopadówki :D

reklama
Do góry