reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Nasza Waga

Jednym słowem nie ma sprawiedliwości na tym świecie - tylko genetyka się liczy :-:)dry:;-)

reklama
Goździczek to tylko pogratulować i oby tak do końca zostało!

ja też używam Musteli ale... mam rozstepy na biodrach. Drugą tube już zużyłam ale no cóż pojawiły się i jest ich co raz więcej:( brzuch i cycki czyste...
No właśnie Sorga ja też używam jeszcze Musteli tej mającej zapobiegać rozstępom, ale się mimo wszystko poprułam na biodrach, pupie i udach :-( i myślę nad tym by kupić coś co zadziała skuteczniej na istniejące rozstępy, bo w okresie karmienia nie ma mowy o tych zabiegach o których piszą w M jak mama. I nie wiem czy kupić tą Mustelę:
Kosmetyki Mustela - Intensywnie dzia�aj�cy krem na rozst�py i blizny (75 ml)
czy może ktoś poleci inny skuteczny kosmetyk:confused:

Wydaje mi sie ze rozstepy sa przede wszystkim genetyczne - ja nic nie uzywam i nei mam na razie (odpukac i odpluc tfu tfu) ;-) Jednak... dopadla mnie "skorka pomaranczowa" i sobie nie wyobrazam jakby to mialo nie zejsc po ciazy:wściekła/y:

Czy ja oby tez nei slyszalam ze rozstepy tez schodza po ciazy?? Chyba Patrycja tak pisala kiedys (ale reki nie dam sobie urwac).
Moja kolezanka natomiast ma na brzuchu i sie smarowala wszystkim co jej wpalo w reke i ...nadal ma niestety ...a a piersiach mowila ze jej sie zmienszyly - sama nie wiem wiec na czym to polega ;-)

Co do rozstępów to bywa różnie - np. moja przyjaciółka ma po chudnięciu. Pojawiły się nie wtedy gdy tyła, tylko jak już zrzuciła wagę i schudła. Cóż, oby żadna z nas tak się nie "ucieszyła" po porodzie :baffled:

Anni rozstępy jak się już pojawią to niestety raczej na stałe, w każdym razie same nie znikają :-( w przeciwieństwie do skórki pomarańczowej, która pojawia się i znika, a o tej ciążowej ktoś pisał że w ciągu 3-4 mies. po porodzie znika ;-)

Sorga ja się jeszcze nie zdecydowałam na Mustelę i też robię wywiad co do tańszych kosmetyków. Jak pozbieram więcej info to wkleję, ty też napisz co ci koleżanka poleciła.

No więc pogadałam i mówi, że mustela najlepsza jest i że mam nie płakac tylko sie cieszyć bo co to by było gdybym ja nie stosowała ...w każdym razie teraz do rozwiązania czekać i potem mam smarowac takie coś co mi wysłała wczoraj wiec jak przydzie to wam powiem co to, a potem to na blizny musteli... ehhh

Ja pupą i udami się nie przejmuję, bo mam całe w siateczce po okresie dojrzewania i chudnięciu. Nawet jakbym miała dwa razy więcej rozstępów to i tak nie zauważę. :-(

Martwię się brzusiem i piersiami - wolałabym żeby zostały czyste. Na razie cisza, ale największe rozstępy powstają w 9 m-cu i zaraz po porodzie, więc kto wie jak się to skończy :sick:

Co do celulitu - zazdroszcze Wam strasznie. Ja to jakaś kosmiczna pod tym względem jestem. Choćbym nie wiem jak była szczupła to i tak mam nogi w dziury :zawstydzona/y: I nie mam się co łudzić że mi po ciąży zejdzie :dry:

A z musteli to chcę sobie kupić taki balsam przywracający brzusio po ciąży. Polecam opisywaną tu już wcześniej sklep Lekolandia - ceny niższe niż na allegro. Apteka internetowa - leki, suplementy diety, kosmetyki apteczne, sprz�t medyczny - tanio

reklama
U mnie podobnie - celulit mam chyba od zawsze, a okres nastoletniego chudnięcia i tycia zaowocował rozstępami na udach - teraz je tylko wybielam, żeby były mniej widoczne.
Na czas po porodzie - na brzuch - kupiłam sobie taki olejek Essentia Environ`u - mam nadzieję, że coś da....choć z tym nigdy nic nie wiadomo....

Protea - Environ - Produkty domowe

Do góry