reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

nasze brzuszki

reklama
Ivka ty sobie laska nie żartuj, że masz syna, bo ja mam prawie identyczny kształt brzusia a podobno dziewuszka. Bo co ja potem zrobię z tymi różowymi rzeczami ? :D

Ja tam w kształty nie wierzę! Sama widziałam na usg męskiego pikutka u mojego dzidziaka, więc chyba nagle nie zniknął! Ja dla odmiany nie mam ani jednej różowej rzeczy, a same niebieskie!

dziewczyny! 1.03 miałam 103cm w brzuchu, ten rozmiar miałam na 100% bo mierzyłam się kilka dni pod rząd
dzisiaj rano chciałam sprawdzic ile mam, okazało się, że mam 97cm!!! Krzyś zauważył, że mi się brzuszek zmniejszył! :(
ważyłam się i waga wskazuje 3kg mniej, zdenerwowałam się lekko :-[
też tak któraś z Was miała????

mi ani kg ani cm nie spadają ::)

może brzuś zmienił kszrałt i inaczej bobi się ułożył więc inaczej mierzy
a co do wagi wystarczy danego dnia nie spuchnąć ale niesądzę że aż 3 kg - może dlatego że mało jesz bo jak pisałaś to mało bo Ci nie dobrze :)

ta waga to może od małej ilości jedzenia, fakt, jeszcze wczoraj nic nie jadłam i nie piłam cały dzień, bo czekałam na narkozę
zjadłam 2 kanapki wieczorem dopiero
o ten brzuchol zapytam lekarza, miałam dzis jechać z Krzyskiem, ale nie mam siły, wystarczy, że byłam w szpitalu po L-4

osinko! mierz się na tej samej wysokości. Ja mierzę się na wysokości pępka, a potem jeszcze tak "pionowo" też przez pępek. Moje rozmiary stoją w miejscu, a Rafał mówi, że w oczach rosnie. Ja nic z tego nie rozumiem...

reklama
Osinka! nie martw się brzuszkiem - przecież jeśli mało jadłaś i schudłaś to równie dobrze mogłaś schudnąć na bokach i ogólnie tj. całościowo - stąd mniej cm, a przecież 97 to całkiem sporo (ja mam o wiele mniej)
a co do kg - to mi też się waha i to do 2 kg!!!! zależy czy rano czy wieczorem i tu wcale nie chodzi o jedzenie tylko chyba o wodę - bo zrobiłam raz eksperyment i przed snem miałam 63,7 a rano zaraz po przebudzeniu 62,0!!!
z jedzeniem mam też dokładnie to co ty! - ja już się boję jeść! bo mi zaraz strasznie niedobrze i muszę chodzić bo tylko to pomaga (aż mam zawroty głowy od tych mdłości) - ostatnio jadłam nawet 1 posiłek dziennie i to wmuszany, za to dużo piję! a owoców nic! wszystko gotowane najlepiej kawałek mięsa, ziemniaki i jakieś gotowane warzywo, no i kisiel dałam radę ::) takie uroki ciąży ::)

Do góry