reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze ciążowe brzuszki oraz waga :-)

dziewczyny super wyglądacie i jakie macie małe brzuszki :szok: zaczynam 28 tydzień i mam większy brzuch, niż niektóre z was w 30tym :baffled:
mam +9 na wadze, podobnie jak w pierwszej ciąży, bo sobie porównuję wagę, wtedy w całej ciąży przytyłam 14kg a po dwóch miesiącach wróciłam do wagi sprzed ciąży, tylko dalej nie mieściłam się w swoich spodniach przez jakiś czas, za to jak skończyłam karmić, rzuciłam się na słodycze, alko i inne zakazane przyjemności a potem trzeba było zrzucać :-D

reklama
Faaaajne te Wasze brzuszki, musze sie uczesac wreszcie i emek zrobi mi jakies fotki to tez wrzuce:D
U mnie 11 kilo na plusie juz!;OOO 59,5 kilo waze. W biodrach 94 cm, a bylo na poczatku ciazy 83, brzuch 95 cm obwodu, zaraz bedzie metr:D Niesamowicie sie ciesze ze tylek mi urósł, wreszcie i mam nadzieje ze zostanie taki fajny okraglutki, reszta by mogla juz nie tyc buuuu.jak na samym poczatku 8 miesiaca ciazy mam 11+ to wyczytalam ze jeszcze 6 kilo pewnie mi wskoczy, 2 za 8 miesiac i 4 za 9 miesiac, nie no 17 kilo:eek:

Faaaajne te Wasze brzuszki, musze sie uczesac wreszcie i emek zrobi mi jakies fotki to tez wrzuce:D
U mnie 11 kilo na plusie juz!;OOO 59,5 kilo waze. W biodrach 94 cm, a bylo na poczatku ciazy 83, brzuch 95 cm obwodu, zaraz bedzie metr:D Niesamowicie sie ciesze ze tylek mi urósł, wreszcie i mam nadzieje ze zostanie taki fajny okraglutki, reszta by mogla juz nie tyc buuuu.jak na samym poczatku 8 miesiaca ciazy mam 11+ to wyczytalam ze jeszcze 6 kilo pewnie mi wskoczy, 2 za 8 miesiac i 4 za 9 miesiac, nie no 17 kilo:eek:

Co Ty opowiadasz?! :-p:-p:-p:-p:-p To niemożliwe!!! Ja nie mogę przytyć aż tyle! Już mam 10kg i myślałam, że da się to jakoś zastopować;-)

A Wy dziewczyny jesteście okrutne, uparłyście się na te swoje chude zdjęcia, a ja w słonica w depresji!

Ziewaczka 59 kilo!!!:szok: wow!! Ja mam 115 w pasie i 105 w biodrach... I nie załamuj się 17 kilo więcej (ewentualnie) ja mam już +16, a tu jeszcze 2 miechy....

ziewaczka gdzie Ty to wyczytałaś!!!!! Ja mam super książkę gdzie piszą, że w 9 m-cu wiele kobiet nie przybiera już na wadze albo nawet traci z 0,5kg bo w jamie brzusznej niewiele pozostaje miejsca na żywność;) jakoś ta wersja bardziej mi odpowiada;)
ja mam już 9,5kg na plusie. Waże sie codziennie ale notuje sobie wage tylko co tydzień. Stwierdziłam, że za dużo idzie i dzisiaj jest 3dzień odstawiania słodyczy:) aha i jeszcze w biodrach mam 100cm!!!!!!!!!! grrrrrrrrr
kivinko piękny brzuszek. Zero zbędnego tłuszczyku
reniuszek pięknie brzuszek rośnie. Z każdym tygodniem widać róznice;)

DSCF0594.jpg

A to moje 76kg i 102cm w obwodzie :cool:

Ja też słyszałam, ze w 9 miesiącu już się nie tyje, a nawet można schudnąć :) Nic dziwnego, mi samej już się nie chce tak bardzo jeść jak kilka tygodni temu. Żołądek mi się napełnia po brzegi po zjedzeniu małego jabłuszka :) Wszelkie słodkie i słone zachcianki minęły.. teraz mam tylko dziką ochotę na świeże ryby i.. co najgorsze- napoje gazowane ;/

Potem to już będzie z górki... wyjdzie dzidzia -3,5kg, wyjdzie łożysko -1kg, wypłyną wody -1kg, z czasem macica wróci do swoich rozmiarów -1kg, no i podczas porodu (w przypadku naturalnego) nieźle się wypocimy i odwodnimy -2kg :) Większość moich koleżanek pierwsze 10kg zgubiła w okresie połogu :)
Ja tam się wagi nie boję tak bardzo jak stanu moich mięśni brzucha :) Zresztą..czym się tu przejmować i tak pewnie nie będzie czasu żeby wyskoczyć na plaże tegorocznego lata :)

adasza u Ciebie w ogole nie widac tych 102 cm i wagi tymbardziej :D pewnie to kwestia proporcji :tak:

reklama
kivinko gdzie te Twoje kg bo nie widać...piękny brzusio...wrzuć tą fotkę co masz na FB bo jest świetna(ta czarno biała):)

reniuszek wow ale brzusio fajnie rośnie...super:) zgrabniocha z Ciebie :*

adasza wyglądasz prześlicznie...mam nadzieję, że to co piszesz o tych kg to prawda bo ja mam narazie 6 kg na plusie, więc nawet jak przybędzie mi jeszcze 6 kg to myślę, że nie będzie aż takiego problemu ze zrzuceniem...

A ja mam ostatnio wrażenie jakby moja waga i brzuchol stanęły w miejscu...hmmm...ciekawe...

Do góry