reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Nasze ciążowe brzuszki!

madziara ale pileczka fajna!

anka ale ladny, taki w sam raz. widac roznice zdecydowanie
nomimalone super brzuchal ;-) i spodenki tez spoko

ewelinka jaki maly :szok: zazdroszcze.... jedna dziewczyna na pazdziernikowach u mnie tez miala taki ze szok. chyba szla rodzic z takim jak Ty masz teraz. nadajecie sie na ciaze z zaskoczenia :-D

reklama
ewelinka - ja nadal czekam na Twój brzusio ciążowy, :tak::rofl2::rofl2: jak na razie ciężko uwierzyć , że tam prawie 0,5 kg dzidzia sie mieści , to ja miałam taki brzusio przed ciążą i to jeszcze z rana :szok:

anka - brzuszek fajnie ci sie odznacza od reszty ciała :rofl2: widac taka fajną linię ;-) jeszcze takiego brzusia fajnego nie widziałam.

EDIT: herbata - spodenki z czasów technikum jak w moim życiu gościł W-F i siatkówka , na szczęście nogi nadal mam szczupłe to i w spodenki się mieszcze :-)

Potwierdzam to co kiedys napisałyście , każdy brzusio inny i uroczy na swój sposób :tak:

Ostatnia edycja:
asinka ale niestety wyslu****e non stop, ze pewnie dziecko jest niedozywione itp.....nawet nie wiecie jakie to jest wkurzajace tlumaczyc wszystkim, ze dziecko ma idealne wymiary i wage jak na swoj "wiek" a to ze mam maly brzuch o niczym nie swiadczy. Wszyscy uwazaja , ze juz powinnam sie toczyc i miec na plusie z 10kg.

asinka ale niestety wyslu****e non stop, ze pewnie dziecko jest niedozywione itp.....nawet nie wiecie jakie to jest wkurzajace tlumaczyc wszystkim, ze dziecko ma idealne wymiary i wage jak na swoj "wiek" a to ze mam maly brzuch o niczym nie swiadczy. Wszyscy uwazaja , ze juz powinnam sie toczyc i miec na plusie z 10kg.

ostatnie zdanie mnie powaliło :rofl2::rofl2: napisałaś tak jak sama uważam i miałam to samo zanim mi sie brzuszek pokazał, także walka z innymi i tłumaczenie , że wszystko jest dobrze, dziecko nie głoduje i dobrze sie rozwija doprowadzało mnie do FURIIII:wściekła/y::wściekła/y: szczególnie w kontakcie z teściową :baffled:
Musisz zagryźć zęby i tyle , ludzi sie nie przekona , że nie mają racji. najważniejsze , że dzidzia jest zdrowa , a to , że chowa ci się nie wiadomo gdzie to Twoja unikalna zaleta, ja tylko jeszcze jedną kobietę znałam , tez taką chuda w 6 miesiącu ciąży z bliźniakami. U niej taki był urok, że najpierw w ciąży chudła a później nagle brzuszek w 7 miesiącu wyskakiwał. Tak było w 1 ciąży z córa i później z bliźniaczkami też córy. Do tej pory z mężem podziwiamy to jak kobiece ciała mogą być różne i niepowtarzalne :-)

NomiMalone ja nie mam kontaktu ze swoja tesciowa i caaaaaaaaaaale szczescie bo gdyby mnie zobaczyla to pewnie by mnie z blotem zmieszala :-) ale moja mama i siostry wcale nie sa lepsze....co mnie tylko zobacza to juz sie zaczyna. Ostatnio mama mi stwierdzila, ze to, ze mam ciut niskie zelazo to zapewne dlatego, ze malo jem :-D ale ja zatkalo jak jej przypomnialam, ze moja siostra a jej corka przytyla w ciazy 30 kg i miala zelazo poniezej 10 (min. to 11,5) a ja mam 11,4 :-) tak wiec nie jest zle.....ale co tam....inni wiedza lepiej. Trzeba zacisnac zeby i tyle :-)

Aniu, NomiMalone macie faktycznie sliczne brzuszki :-) moj moze bedzie wygladal tak w 30 tygodniu ciazy

Ja to znowu mam na odwrót... Cały czas słyszę, że mam wielki brzuch, a jak powiem, że przytyłam tylko 4 kg, to robią takie oczy :szok: aż mi głupio czasami, bo to nie moja wina, że tak mi brzuch wywaliło :zawstydzona/y:

Mi brzuch wywalilo z dnia na dzien i tak jest nie duży. I ciagle słyszę, ze jesc wiecej powinnam. A ufok ma sie dobrze, waży prawidłowo...nie widze problemu. Kazda ciaza jest inna. Kazdy brzusio jest inny. Po co sie przejmować opinia ludzi. Wazne, ze bobo ma sie dobrze :)

asinka nie przejmuj sie :-) ludzia zawsze gadali i gadac beda-niestety! Ale najwazniejsze jest, ze masz zdrowego okruszka w srodku....z tego co pamietam to bedziesz miec corcie, wiec nic dziwnego, ze brzuszek masz spory.....ksiezniczki potrzebuja duzo miejsca, przeciez nie bedzie sie gnieść w m1 :-)

reklama
hmmm a ja nie spotkalam sie z takimi opiniami. Raczej kazdy mi mowi ze ma sliczny brzuszek i pztaja czy moga poglaskac:rofl2:
Ja z natury bym olala zlosliwe komentarze wiec dziewczyny my wiemy swoje a inni niech gadaja co chca :)

Do góry