reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze dzieci u lekarza - szczepienia, choroby, kontrole

malaga mam wrażenie, że twój suwaczek w ogóle się nie przesuwa i ciągle pokazuje ten sam czas :confused::cool2:
Który?? Ten ze starankami?? Powiem szczerze, że nie zauważyłam.. Sprawdzę jutro :happy:

Malaga nas robi w bambuko (wiem, fajne słowo ;-)) :-D:-D:-D
:-D

Byliśmy z Piotrusiem u chirurga.. Doradził nam zabieg :crazy: Nie mamy z mężem pojęcia, co robić... Czy się zdecydować czy nie...

reklama
Który?? Ten ze starankami?? Powiem szczerze, że nie zauważyłam.. Sprawdzę jutro :happy:

:-D

Byliśmy z Piotrusiem u chirurga.. Doradził nam zabieg :crazy: Nie mamy z mężem pojęcia, co robić... Czy się zdecydować czy nie...

no te starankowy...mam wrażenie, że ciągle jest coś w okolicach 1,5 -2 miesięcy :-D

a co za zabieg?

Oba suwaczki się zatrzymały - i starankowy i Piotrusiowy... :crazy:

Zabieg na siusiaku, usunięcia stulejki... Piotruś ma bardzo wąski napletek, nie da się go zsunąć i chirurg powiedział, że nie ma gwarancji, że same próby zsuwania, nawet codzienne, przy kąpieli pomogą :-( No a jak już miał ten stan zapalny to to może się powtarzać i będzie problem.. No i im młodszy tym mniejszy stres dla niego.. i ból też, bo skórka delikatna i cieniutka jeszcze...

Pewnie się zdecydujemy, choć boję się.. Mimo wszystko dziecko jest usypiane... :-(

Jeju, Malaga może jednak poczekacie i skonsultujecie sie z innym lekarzem,
mojego męża bratanek miał robiony zabieg dopiero w wieku chyba 4 lat, a wczesniej były próby takiego na siłę ściagnięcia, a zabieg był ostatecznością, mały zniósł to nawet dobrze,

malaga znam chłopca który miał taki zabieg i nie jest to nic strasznego:tak: było troszkę płaczu przez kilka dni jak sikał to go bolało:baffled: ale może tak jak pisze Ewelina skonsultuj się jeszcz z innym lekarzem:tak:

Co do ściągania na siłę, to chirurg powiedział nam, że się nie powinno tak robić, bo może napletek popękać, potem się zrasta, zostają blizny, które mogą również spowodować zwężenie napletka i uniemożliwić jego zsuwanie..

Rozmawiałam dziś z koleżanką, jej syn też miał zabieg :tak: Nie jest to nic strasznego, ale mimo wszysko boję się..

Wiecie.. co do konsultacji.. to każdy mówi co innego.. Jedna pani doktor kazała zsuwać napletek na siłę, druga - absolutnie, tylko delikatnie, a najlepszy chirurg tu u nas proponuje zabieg..

Nie wiem, do kogo jeszcze moglibyśmy pójść..

reklama
Do góry