reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze dzieciaczki i wszystko o nich.

To ja się pochwalę, że Flo w końcu zaczyna mówić jak człowiek....tzn. jak mały chińczyk, zmiękczając wszystko co się da;-) Do przerwania zmowy milczenia skłoniła ją leniwa matka, co zamiast organizować rozrywki snuje się po domu i co rusz pokłada, więc dziecko musiało zainterweniować tekstem "mama, śtawaj - citać!":-) I jakimiś słowami z kosmosu operuje zupełnie....wczoraj idzie ciągnąc za sobą mój centymetr i informuje mnie "mama, pać, kakanka"...a byłam pewna że w życiu skakanki na oczy nie widziała:szok:

reklama
Brawo Flo!
Kuba powiedział cioci w żłobku że "babcia pije piwo w soboty":szok:skąd mu sie to wzięło to nie mam pojęcia:-Dmoja mama piwa nienawidzi:-D

Survi gratki dla Flo:tak:Niezle moze w zlopku widziala skakanke albo w jakiejs bajce?
Misia ostatnio robi sobie lozko na podlodze, wyciaga poduszke i kolderke z lozeczka i uklada na podlodze. Niedawno tez rowniutko ulozyla nasze i jej kapcie kolo lozka.
Dalej uwielbia picie kawy lub herbatki z kubeczkow plastkiowych, robi obiad dla wszystkich.Gada jak najeta. Wczoraj bylismy u G kuzyna ma on o 2 miesiace starsza corke Natalke od Misi. Misia do mamy Natalki "Ciocia Lenata zjup Misi picie"Pierwszy raz uzyla imie przy ciocia w zdaniu:tak:

Kuba...no poszedłes po całosci:-):-):-)..uslyszał pewnie u kogoś i powtórzył ze znaną osobą:tak::-D:-D
Flo...ale mamę motywujesz..brawo Flo..to pogadamy na zlocie co??
Misiu...no pieknie, no ale jak ciocia picia nie zrobiła to trzeba było powiedzieć nie?
:-)

u nas buzia sie nie zamyka wogóle, komentuje wszystko dookoła i wychowuje lalki i Cinka, no choc tu Cinus sipko, zajozimy patatoty (pantofelki :)) nie jusiaj sie, ziakjadam pźiecież no:-D

ale super szaleją dzieciaki:))) u nas też się ruszyła sprawa gadania i mam nadzieję, że już na dobre:) najlepszy tekst mojego Syna jak się Go pytają co ma mama na zębach a On na to "duty" - druty:)))) sam to wymyślił:)

Taka rozgadujące sie maluchy są rewelacyjne! Strasznie fajny okres w życiu.
Brawa dla gadułek.
Kubuś, może jednak babcia coś tam podpija ;-)

Ja już wchodzę w fazę, w której strach z dzieckiem wsiadać do komunikacji miejskiej. Jak coś wypali ze swoją rozbrajającą szczerością i niewyparzonym językiem to heeeeeeeej!!! Oj sporo "palenia cegły" mnie czeka:):):)

Gratulujemy postępów w mówieniu wszystkim dzieciaczkom
Kuba na pewno widział co babcia popija:-D:-D

Dla odmiany o starszym dziecku. Moja Olka dziś w przedszkolu miała namalować swoją rodzinę. No i namalowała tatę, mamę i siebie. Pani prosiła aby domalowała siostrzyczkę , na co moja Olka odpowiedziała że to nie jej siostra, bo ta Wiki ją bije i zabiera wszystkie zabawki, a siostry są inne :szok::szok::baffled::rofl2:

reklama
Sylcia hehe no to się zaczyna:-D K mi opowiadal,że jak był mały to prosił rodziców,zeby wzięli jego siostre i wyrzucili na smietnik bo jest nie grzeczna.
Kicrym mój Maciek tez zmysla,ale piwo to u nas pije tylko tata:-D
Survivor no jak juz dziecko prosi to trzeba poskakać:-D
Misia to przykładna pani domu:-)
Ika jaka dobra siostra,no ale tu akurat nie ma co sie dziwić.
A przypomniało mi sie ,jak skończył sie ostatnio Tomek i przyjaciele i mówie do Macka,że będzie jeszcze jeden odcinek,a on do mnie mówi "i Ika bedzie",ja nie skumałam i dalej ,ze bedzie drugi odcinek,a nie Ika,a Maciek ,ze "Cinek i Ika bedzie":-D tośmy sie dogadali:sorry2:

A i do dzisiaj mówi,że gąski moga ugryźć:-p

Do góry