reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze forumowe maluszki - radości i troski związane z wychowaniem bliźniąt.

Musze sie pochwalić. Dzisiaj Julka pierwszy raz spała do 3.30!!! Od ok. 19.30.
Potem oczywiście głodek dał znac o sobie o 7.30 ale i tak się cieszę. Gdyby tylko Majka teraz się przezuciła tez na tę godzinę to nie musiałabym wstawać 4 razy w nocy. Zobaczymy dziś - oby to nie było jednorazowe.

My dziś pierwszy raz zjemy kaszkę manną z jabłuszkiem. Bardzo jestem ciekawa co z tego wyjdzie. Kupiłam jabłka i zrobiłam juz mus. Ciekawa jestem jakie kupujecie owoce jeżeli same gotujecie?

Ja też zaczynałam od jabłek, a potem wprowadziłam banany i gruszki.

reklama
Gemini81 - kupujesz jakiś konkretny gatunek jabłek czy próbowałaś z różnymi aż posmakowały dziewczynkom?

Na początku kupowałam w sklepie ekologicznym, a tam mieli tylko jeden rodzaj. Teraz kupuję obojętnie jakie, byle były w miarę słodkie, bo kwaskowatymi antonówkami pogardziły :-)

Wlasnie się zastanawiałam bo te ze słoiczka co kupujemy takie kwaskowe lekko są. :) Zobaczymy dziś i najwyzej będę szukać innych :)

A słoiczkowe to u nas miały wielkie wzięcie (zwłaszcza bobovity), do tej pory daję im czasami słoiczek owoców w ramach podwieczorku, ale częściej jednak świeże.

Moje wolą jabłka Gerbera. Bobovita troszke bardziej wodnista jest. Najgęstsze są Hippy. U mnie Maja woli jabłka a Julka marchewkę.

A dziś to chyba jakiś dzień niespodzianek. Majka śpi już półtorej godziny - aż sprawdzałam czy oddycha bo dla moich córek sen to wróg numer jeden - drzemka trwa do półgodziny ostatnio. Julka właśnie przekracza ten czas.

Znam to. Od początku dziwiłam się, że te moje córcie tak mało śpią, więc ponad półgodzinny sen w ciągu dnia to wielkie święto. Inna sprawa, że one mi już od 3 miesiąca przesypiają noce, ale mimo wszystko uważam, że jak na niemowlaki to śpią bardzo mało.

Cześć!
Moje dziewczyny owoców nie lubią - przecierów itp się nie tkną. Robię im soki, żeby miały jakiekolwiek witaminy... Za to warzywa zawsze i w każdej ilości ;)
A jeśli chodzi o spanie, to moje śpią 2 x po 1,5-2 godziny w dzień + całą noc od 21-8 rano. Takie śpiochy :)

Gemini przyszedł już wózek?

reklama
Fajnie Bura, że tak śpią Twoje córcie. Moje dzisiaj wyjątkowo marudzą (chyba przez te upały). Wózek przyszedł wczoraj i już jest po pierwszej próbie. Faktycznie super lekki (niby lżejszy nawet od mclarena), a to dla nas było bardzo ważne, ponieważ my ciągle wnosimy, znosimy, składamy i rozkładamy. Wiadomo, że lekka spacerówka-parasolka wymaga więcej, jeśli chodzi o prowadzenie po dziurawych alejkach i wysokich krawężnikach, ale ogólnie jestem zadowolona :-)

Do góry