reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze forumowe maluszki - radości i troski związane z wychowaniem bliźniąt.

reklama
no kazde dziecko inne hehe moi raz jedza 2 razy czasem raz ale juz wole zeby jedli w nocy skoro w dzien Tomka picie mleka to masakra. juz wiem o co mu chodzi-mleczko podawane lyzeczka jest cool. jezu chyba sie potne. zabawa taka z tym mlekiem. a ponoc mleko poczatkowe mozna nawet do roku czasu podawac. ja zmienie jak skoncza 6 miesiecy.

2ania - ja pierwsze mleko tj. z 1 na 2 zmieniałam tak jak yenefer czyli po jednej miarce dokładałam. My też piliśmy Nana. Jak skończą 6 to zmieniaj - nic ono nie zmienia więc nie ma się co spieszyć. Po 9 będziesz ponownie zmieniać na 3 a po roku na Junior - jeżli będziesz cały czas na Nestle. Na 3 chyba jest napisane żeby nie mieszać mlek wiec ta zmiana wyglądała inczej. Poranny posiłek (jeden w ciągu dnia) z mlecznych był w całości na nowym mleku. Na noc nie dawałam jakby coś było nie tak - w dzień latwiej sobie poradzić w razie czego :) Na 3 przez pierwsze kilka dni na policzkach była szorstkość ale potem samoistnie zniknęła,

Nam lekarka powiedziala ze kazde nastepne mleko jest bardziej kaloryczne i sycace, po cos sie je w koncu zmienia tak?

Może i są kaloryczne, alw większych zmian nie zauważyłam - ani mniej nie jadły, ani częstotliwość się nie zmniejszyła. ich skład jest jedynie przygotowany dla mniej już delikatnych brzuszków :)

My jak zmienialiśmy ze zwykłego na hypoalerg. to zmienialiśmy po jednym karmieniu stopniowo, ale w taki sposób jak z nowymi pokarmami tzn jedno karmienie dziennie nowym mlekiem, nie bardzo widzi mi się mieszanie w jednej butelce dwóch rodzajów

My jemy bebilon i ludzilam sie ze jak zmienimy najpierw na 2 to male przestana w nocy jesc wkoncu..bo niby bardziej sycace..pozniej ze jak na 3 zmienimy..ale dziewczyny dalej potrafia sie obudzic np 2 w nocy i wolac butle..to juz przyzwyczajenie. Ale tez zmienialam mleko wtedy kiedy trzeba. Nie wczesniej. I stopniowo..tak jak sie powinno. Troche jednego i zwiekszac dawke nastepnego.

reklama
"wtedy kiedy trzeba" to pojecie wzgledne, ja uwazam ze dobrze zrobilam dajac wczesniej 2 , wyszlo im to na zdrowie.

Do góry