reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze forumowe maluszki - radości i troski związane z wychowaniem bliźniąt.

Kurcze mnie trafi zaraz..Zoska jest taka niedobra ze maam ja ochote sprzedac!
Wrzeszczuch maly!Nakreca sie caly dzien a wieczorem to kulminacja!
Nie wiem, ogolnie wesola,temperatury nie ma,je dobrze.Ale ma takie humory ze ja juz psychicznie nie wytrzymuje!
A moj J to juz calkiem szaleje bo to on z nia spi..No i do tego sie sprzeczamy ciagle bo juz oboje jestesmy u kresu wytrzymalosci.
Nie wiem,myslicie ze to zeby??? Boze ja zabkowanie przechodze pierwszy raz..Max bezobjawowo przechodzil.Ciach i 4 zeby..Jak mial 7 miesiecy mial juz 6 zebow.U dziewczyn nic nie widac..Kiedy wyjda??

reklama
hej!

nie było mnie kilka dni...
moniora strasznie Ci współczuję! Wyobrażam sobie co musicie wszyscy czuć po tak długich poszukiwaniach. Miałam nadzieję że jednak wszystko dobrze się zakończy .....

gastone moim zdaniem to mogą być zęby. Dziewczynki już są duże (wszystkiego naj naj z okazji 7 m-cy) i zęby to teraz jedyne logiczne wyjaśnienie. A może ona jest taka humorzasta? Nasza Majka jest taka że jak na rączkach super dziecko a tylko ją odłożę to zaraz kwęczy, jęczy - mała aktorka!

anulka moje dziewczyny w ogóle nie budzą się w nocy, przesypiają od 19 teraz do 6 rano (niestety). Ciekawe co piszesz o tych herbatkach. Moje córki to nawet nie chcą ich pić - czasami piją koperkową. Nie wiem czy dobrze robię ale ja daję im najczęściej bardzo rozcieńczony sok malinowy domowej roboty i taki im smakuje najbardziej. On też jest słodzony, ale przynajmniej wiem że nie ma tam żadnych konserwantów.

My mamy już po 10 zębów - ostatnio wyszedł trzonowiec więc już jestem spokojna o gryzienie :))))

Witam po przerwie.
moniora - współczuję
[*]

My jutro na szczepienie i kontrole. Ciekawa jestem ile ważą dziewczyny. Wczoraj pojechaliśmy z małymi do centrum handlowego i małe w nowych butach spacerowały. Matko, jak zaczęła Maja latać między wieszakami (a ona taka mala) to tylko patrzyłam gdzie jest. Mogłaby przejść pod nimi. Julka za rękę szczęśliwa a ja w pałąk zgięta :) Robiły furorę. Neony je strasznie interesują. :)
U nas jak zębow nie było (na urodzinach 28 stycznia miały 2 i pół) to teraz mają już po 6 i pół :) No, ale lepiej teraz śpią. Na szczęście.

Yen - Jak nas zapisywano i o to spytalam to kobitka powiedziała,że nie. Dzięki Bogu :)

Gastone tez mysle ze to zeby! Miejmy nadzieje!:) Mojej Julce wyszedl pierwszy jak miala 6 miesiecy, Majce 2 naraz jak miala 7. Pewnie cos sie pojawi u was niedlugo..

Yenefer co do nocek to odpukac ale male wlasnie przestaja chyba jesc!!Hurrraaa!:D budza sie 6-7 dopiero a tak ladnie spia. Dzisiaj np 6.35 i jeszcze po jedzonku godzine cicho lezaly a my dosypialismy:)
A co picia to moje koperkowej np nie cierpia!Pily te owocowe, ale przestaje je kupowac juz. A sok im daje taki do rozcienczania z woda czesto i to kupny malinowy ale i tak najlepsze dla nich sa te bobo fruty, uwielbiaja!:)
Gratuluje zabkow! Juz 10? moje po 8 dalej maja ale wydaje mi sie ze cos wyjdzie niedlugo..tak czuje;)

Iws my wczoraj bylismy na torze motocyklowym w schwedt na przejazdzce. Moj M jezdzil na crossie ale przerwal jak sie dzieci urodzily. Julka spala a Majka jak u Ciebie, latala..wszedzie, miedzy motorami, samochodami na parkingu! Na motor taki maly znajomych jak ja posadzilismy to udawala ze jedzie i dzwiek motocykla wydawala bo tatus juz ja w domu wyszkolil:D na nodze je wozi:D Mnie to ich latanie strasznie stresuje! Na szczescie chociaz Julka spala:)

Ostatnia edycja:
Anulka - u nas Julce się zaczyna charakterek! Nie wiem skąd ona to wie, że jak się rzuci albo zacznie się drzec i skakać to zamanifestuje swoje niezadowolenie i może wymusi coś od starych. Wczoraj jak już zmęczona chciałam usiąść to się histeria zaczęła. Jak mi tak kiedyś zrobi w jakimś sklepie to się załamię i ze wstydu spalę!

IWS, YEN co do tego szczepienia to sie wypytajcie dokladnie bo to jest ta odra, swinka rozyczka co do ktorych jest tyle watpliwosci! Ze niby ktoras ze szczepionek moze wywolywac autyzm u dzieci! Ja nic nie wiedzialam o niej jak szlam na szczepienie, powiedziano mi ze bezplatna i nic poza tym a podobno mozna wziac platna.. dopiero pozniej mi znajoma powiedziala..zaczelam czytac i sie wystraszylam troche! One maja rozne nazwy, ktoras z tych MMR jest szkodliwa z tego co pamietam, u nas szczepia Priorixem i podobno on nie szkodzi! Podobno za granica sa juz wycofane ze wzgledu na szkodliwosc a u nas dalej szczepia nimi:/

Yenefer a Twoja Majka widze taki maly wykorzystywacz jak moja! Ona uwielbia byc noszona na raczkach ale przez babcie:D mnie nie meczy tak bo wie ze ja sie nie daje:D a babcia ja nauczyla to teraz ma:)

Iws no niestety nasze dzieci pokazuja charakterki swoje:D pewnie jeszcze to sie bedzie zmieniac..ale mam nadzieje ze tylko na lepsze:D

Ostatnia edycja:
iws no to fajnie że jeszcze za free bo chyba te następne to znów płatne :(
anulka fajnie że wykorzystaliście ładną pogodę. Pewnie najbardziej tój mąż zadowolony że pojeździł. Dzięki za info o szczepionce, jak będę dzwoniła zeby się umówić to zapytam czym szczepią.

Muszę Wam się pochwalić że w weekend byłam u kosmetyczki. Mama wykupiła mi taki pakiet na urodziny - pedicure, manicure z maską na ręce, pealling kawitacyjny z ampułką, maseczka z alg - było ekstraaaa!! Odprężyłam sie i zrelaksowałam. Każda babeczka raz na jakiś czas powinna zafundować sobie taki luksus.
No i jeszcze jedna zmiana u nas. Mamy nowy wózek :) (dzięki jeszcze raz Jola:tak:). Dziś idę na pierwszy spacer ale moje pierwsze wrażenia bardzo pozytywne.

reklama
Yen Zoska jak najbardziej humorzasta,tylko przez ostatnie dni nieznosna poprostu..
Masz juz wozek????????? Super!!!Dawaj fotki z dziewczynkami w srodku!!!
Ja zbierm na niego bo narazie uzywam i candy.Jeszcze uzywamy fotelikow,chceje wykorzystac juz do samego konca.Do konca marca.Potem juz spacerowki.
A Joggerka kupie gdzies za pol roku ;-)

Do góry