reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze forumowe maluszki - radości i troski związane z wychowaniem bliźniąt.

reklama
Jola a gdzie kupujesz mąkę ryżową. Bo ja nigdzie nie mogę dostać?
Zosia to chyba chodzi o mąkę razową, przynajmniej jeżeli chodzi ci o przepis na muffinki...

Yen 2 baby chciały sie wepchac przed nami do windy, a my z przyjacioka z dwoma wozkami... okok schody ruchome, w koncu zdrezygnowały i poszly na schodt... w szoku byłam!!!
ilekroć jadę do Ikei spotyka mnie to samo, wszyscy pchają się do windy, nawet ci co mogą się przejść te kilka schodków.
Co to kurcze jakies forum seniorek?:D Mi 30-stka stuknie jak male beda mialy 4 latka:-D no ok przepraszam:) juz nie bede:-Dwiem ze nieladnie smiac sie ze straszych:-D:-D

Yenefer pankejki najbardziej mamusi smakowaly:) Julka pare razy ugryzla a pozniej dziwna mine zrobila, chciala do reki to jej dalam, usmarowala sie a pozniej wyrzucila na podloge:D Majce bardziej wchodzily. Ale najbardziej mi:D jedlismy z musem truskawkowym wlasnej roboty.
Ty lepiej kochana uwazaj pod ta kolderka:-D efekt cudowny ale tak powtorka z rozrywki moglaby byc troche szokujaca:-D
No nie ładniee śmiać się z nas staruszek:-D Cieszę się że pankejki smakowały, szkoda że dziewczynką nie podeszły - moje też chętnie brały do łapki, trochę jadły ale może to jeszcze nie jest ich smak.
Na razie nie planuję więcej dzieci więc spoko - będę uważała:-p
Dziewczyny zobaczcie co znalazlam..przegladam galerie prac tej pani i jestem oczarowana...:-)
Śliczna bawełna kropki z pieskiem WIOSNA 2011 (1497784534) - Aukcje internetowe Allegro:
śliczne! Ja kiedyś zamawiałam za niewielkie pieniążki podobne czapeczki od dziewczyny z BB, możecie sobie ją wyszukać w dziale "sprzedaż" Ona też robi cudeńka i taniej niż na allegro. Realizuje też indywidualne zamówienia więc myślę że takie kropeczki też by zrobiła.

Kupiłyście już jakieś wiosenne kurteczki/płaszczyki dla dzieci? Jak tak to dajcie jakieś namiary - tak nie chce mi się łazić po sklepach...:sorry2:

Hej mamcie.
Yenefer ja kupilam kurteczki,sliczne wiosenne dla dziewczynek.Zielone z kapturkami w koniczynki;-) No ale tu u nas hihi wiec namiary zbedne :-D
A ja sie rozgladam za czapeczkami i musze w koncu cos zamowic na allegro zeby jak wjade do Pl juz na mie czekaly ;-)

Dziewczyny potrzebuje waszej porady,zwaszcza Yenefer,Iws,Jola bo wy macie juz wieksze dziewuszki.
Chce zamowic czapeczki na allegro .Moje dziewczynki maja 43 cm w glowce.Mysle ze zamowie na 42 bo ostatnio zamowilam u nas na ebayu i za luzne byly na 43.Myslicie ze 42 bedzie dobrze???
No i powiedzcie mi chce tez kupic na wyrost zeby byly na jesien.Czy 46 nie bedzie za duze?Jak szybko urosna glowki?
Wiem ze moze pytania pokretne ale wy macie doswiadczenie juz..ja z Maxem takowego problemu nie mialam..

Ostatnia edycja:
gastone - jesli chodzi o czapeczki to u nas główki na początku rosły dosyć dużo, potem koło 7-8 miesiąca już mniej (w 7 tez miały 43cm). Jak zamawiałam na chrzest takie azurkowe (co prawda włóczka była lekko rozciągliwa) ciut większe - chyba o 1 cm to były naprawdę luźne. Teraz dopiero na wiosnę będa w sam raz na dziewczyny bo mierzyłam ostatnio. Moje nie lubią czapek więc ja wolę jak są bardziej przylegające do głowy bo jest większe prawdopodobieństwo że ich nie zdejmą przy byle okazji i nie będzie im latac dookoła głowy np. w wózku :) Ciężko stwierdzić czy 46 będzie za duże. Moje mają teraz coś koło tego.

ojjj Gosiu z czapeczkami to ja nie jestem najlepsza :))) bo zawsze kupię za duże. Z tego co zaobserwowałam to niestety najlepiej żeby czapka która nie jest wiązana była w idealnym rozmiarze. Jak kupiłam moim za duże to ciągle zjeżdżały im na oczy i biedne denerwowały się. Jak to będzie czapka wiązana pod brodą to spokojnie może być większa. Co do wielkości główek to pewnie zależy to od dziecka, jak szybko rośnie, ale wydaje mi się że już teraz tak szybko nie rosną. 46 to chyba będzie na roczek.

Z tego 46 wogole chyba zrezygnje.Ale te na teraz zmierzylam to maja wlasnie 43 cm.One sa z rozciagliwej wloczki wiec moe kuoie 40??

U nas pancakesy smakują. Jedną ręką własnie smaże, drugą piszę... potem im dam z owocami, teraz zajadają same :)

Pisałyście o reakcji ludzi na Wasze dzieciątka... mnie jest tak że ludzie widzą ale tylko póki co mędzy sobą się szturchają pokazując ukradkiem. Najlepsze w przychodni jak najpierw wchodzi jedno z jednym dzieckiem a potem drugie... ludzie patrzą i widać lekką dezorientacje :)

Yenefer, ale Ci fajnie z tym teatrem :) a na co idziecie?

reklama
Yen - na Nędzników idziecie? Musisz mi powiedzieć jak się będzie podobać. Znam kilka opinii i jestem ciekawa jaka będzie Twoja :)

Do góry