Yen Co do kremu to ja kupiłam emolium krem specjalny jak aga dostała alergii i skóra jej płatami schodziła, teraz jak coś się pojawia to smaruje, jest bezzapachowy i delikatny.
A budyń robie na serku homogenizowanym, robi sie szybko, łatwo i smacznie :-)
Anulka fajnie że same jedzą, moje są na etapie że wszystko same, także mam ograniczony wybór, one tylko by parówki chciały i kupne wędliny, mało zdrowo jedzą, a mama się produkuje jak może, mało zdrowego mięsa i warzyw jedzą.:-(
Dzięki za radę odnośnie kremiku, ale byłam u dermatologa i dała jakąś maść robioną w aptece - zobaczymy, może pomoże.
Poczytałam o budyniu że można dawać po 12 m-cu. Moje mają już 14, poza tym widzę że nic im nie było. Będę im dawała raz na jakiś czas, bo bardzo im smakował. Daj przepis na budyń z serka - brzmi fajnie - zawsze to coś innego
Ja staram się moje karmić zdrowo - moja mama podrzuca mi co jakiś czas partię mięska dla dziewczyn, a to indyka, to cielęcinkę, wołowinę itd Gotuję im sama, nie używam kostek, ulepszaczy - wszystko im w zasadzie smakuje. Parówki też daję od czasu do czasu - zresztą pokażcie mi dziecko które nie lubi parówek. Ostatnio nawet dałam im po kawałku do reki i zjadły aż miło.
Yen...i tu dziekuje za przepis na mase...jest suuuper i na pewno bede z niej korzystac...Do tego kupilam specjalny puder na icing i np kolor bialy ktorym pokrywalam tort wyszedl az taki perlowy..
Dajalbs zdjatko malych w nowych fryzurach??
Ja w tamtym roku obcielam Amelce grzywke i do tej pory strasznie zaluje bo teraz juz by miala rowne wszytkie wloski...Ale to przez gadanie tesiowej zrobilam bo non stop za plecami mi trula ze ona nie widzi...No i ciachnela a potem chodzilam za nia i patrzylam ze wyglada jak chlopiec...
U nas tez wtedy byl problem ze spineczkami i gumkami..naszczescie przeszedl i teraz male sie wrecz domagaja ozdob na gowie...
Co do kremu moglabym Ci polecic krem Avent Magic...Nie wiem czy u Was jest ale jak nie ma to kupie i zawsze moge dolaczyc do paczuszki...
Będzie wam smutno przy pożegnaniu, wszystko co dobre i fajne tak szybko mija...
Widziałam zdjęcie tortu, no i wygląda superrr - ślicznie to wyszło, no i przede wszystkim widzę że dziewczynki zadowolone

Cieszę się że masa wyszła - ale dużo z tym roboty i zabawy, no nie?
Dzięki za polecenie kremu, ale tak jak pisała wyżej mam na razie ten od dermatologa więc wypróbuję najpierw ten. U nas nie ma kosmetyków Avent a szkoda bo od wielu osób słyszałam że są pierwszorzędne.
Z tymi pieluszkami masz rację - ja testowałam takie z rzepami po bokach. Nie wyobrażam sobie ściągać takiej pieluchy z gigantyczną kupą przez kolanka

Ja na razie poprzestanę na zwykłych piluchach. Wczoraj dorawałam całe pudło w promocji. Najpierw chciałam kupić te pieluchomajtki, ale one są strasznie drogie. Za 52szt trzeba zapłacić 54zł. Poczekam aż będę zużywały mniej pieluszek
Podrzucę zdjecie dziewczynek w nowych fryzurkach, ale jeszcze nie miałam okazji nic cyknąć. Może dziś się uda bo wybieramy się na spacerek.
Twoje panienki to w ogóle fajne mają już te włoski - takie dłuższe i ładnie się im zakręcają na końcówkach - nic tylko stroić!
Cześc dziewczyny:-)Ja tak na chwilkę...Chciałam się przywitac.Niedawno wróciliśmy z Polski.Dzieciaki nam padły zmęczone:-)Jutro trochę podczytam,bo przez te 2tyg.nie miałam praktycznie czasu

Pozdrawiam i lecę spac;-)Jestem wykończona
Fajnie że już jesteś! Jak było? Jak wrażenia po pobycie? Mam nadzieję że udało się choć trochę odpocząć
Luckaa moje ogolnie malo jedza. Jak np daje im sloiczek, wtedy najlepiej sprawdzic ile zjedza to jeden na pol ten 200g! a normalnie to jedno dziecko powinno zjadac tyle..czasami mysle ze moze za malo jedza..ale skoro im starczy no to nie bede ich rozpychac
strasznie mało jedzą! To one nawet nie zjedzą małego słoiczka bo taki ma 130g! No ale skoro najadają się to widocznie tyle im starcza.
Moje ciężko ocenić ile jedzą, bo daję im w miseczkach. Ale zwykle jest to miseczka zupki z mięskiem, lub talerzyk z jednym pulpecikiem do tego ziemniaczki lub kasza i jakieś warzywko gotowane. Myślę że na pewno jest po 200g na łebka