reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze forumowe maluszki - radości i troski związane z wychowaniem bliźniąt.

Cześć mamusie, ale się wczoraj wystraszyłam. Aduś zbił szklaną miseczkę, szybko pozamiataliśmy ale gdzieś zawieruszył się kawałeczek szkła, który zbił mu się w stopę. Krew się lała chociaż ranka była malusieńka. Biedactwo płakał strasznie. Jak próbował stąpnąć to ryk, ale szliśmy wczoraj na roczek mojej bratanicy i jak zobaczył zabawki to jakoś przestało go boleć i już zapomniał całkiem o bólu.
Jakbym coś czuła dzień wcześniej kupiłam maść na ranki żeby w razie czego sobie była bo do tej pory nie działo się nic i się teraz przydała.
Moich przestawiłam na spanie raz w dzień ok 11 zasypiają i śpią do 13.30-14.00 potem koło 20 zasypiają. Czy położe ich koło 20 czy później i tak kiepsko śpią w nocy i budzą się po 6 rano więc jak idą wcześniej to chociaż mam wieczór dla siebie. Liczę że kiedyś z tego wyrosną i wreszcie się wyśpię.

Co do teściowych to ja muszę się przyznać, że mam wspaniałą teściową. Nie wtrąca się :tak: pomoże jak trzeba, nawet czasem weźmie chłopców do siebie na noc (rzadko ale to ze względu, że ja nie chce się z nimi rozstawać często). Współczuje wam, że tak nie macie.
Anulka wracajcie do zdrowia. Ja też przekładałam szczepienie przy katarze chłopców, więc teraz postąpiłabym tak samo jak ty zwłaszcza, że jesteście wszyscy chorzy.
Gastone gratulacje z okazji wyjścia białych perełek.

Miłego dnia mamusie

reklama
Hej mamcie.
U nas wczoraj nerwowy dzien.Zoscie klejny zab sie przebija i dala nam straaaasznie do wiwatu.Poza tym nic nowego.
aaa sprzedalam strasznie szybko swoj wozio i candy i juz kupilam jogerka!Juppppi ale sie ciesze.Za tydzien powinam go juz miec ;-) Oficjalnie wiec jestem w klubie milosniczek joggerka;-)

Moje tez ostatnio zbiły szklaną miskę. Rozbryzg szkła był naprawdę spory. Oczywiście ciekawość nakazuje im byc najbliżej tego szkła i najlepiej wziać do ręki i buzi. Ile się namęczłam, żeby towszystko sprzątnąć i aby je jak najdalej odsuwać. Bo to przecież moment.

Onna moje ida spac 19-20 bo roznie bywa i wstaja po 7 najczesciej, z tym ze 5-6 mleko pija na spiocha. Wczoraj to nawet Majka zasnela o 19, wypila mleko o 6 i spala do 8:) ale to nie zawsze tak pieknie jest. Dzisiaj np spaly do 6.40 ale bez jedzenia i dopiero mleczko wtedy i lezaly chwilke jeszcze sobie.

Iws i jak w nowym pokoju sie spi malym? nasze dalej w sypialni z nami. Czaimy sie:) ale moze pora juz to zrobic:)

Madzia dzieki za zyczenia zdrowia. Pomogly:) bo wszyscy dzisiaj sie juz dobrze czuja:)
ale pozostalosci po chorobie sa wiec dzwonie przelozyc szczepienie.

Gastone zazdroszcze Joggerka. My tego naszego Jumpera sprzedac nie mozemy i tak sie mecze..

Wogole bylam rano z dziewczynkami na zakupach i weszlam do Bartka sandalki zobaczyc bo kupic musimy koniecznie i najgorsze ze te co mi sie podobaja kosztuja 160zl za pare..zastanawiam sie czy je kupic, bo troche duzo 320zl na buciki wydac. Czy kupic te Daniela co mielismy juz wczesniej..tyle ze te w bartku to skora i sie lepiej czysci, daniela zamszowe, bardziej przewiewne ale do czyszczenia beznadzieja! Jakie Wasze maluchy nosza sandalki? kupujecie porzadniejsze wyprofilowane czy zwykle jakies?

ja pełne butki wiosenno-jesienne kupiłam firmy antylopa dałam po 140 zł za pare a teraz sandałki kupiłam w Deichamnnie. Też skóra, wyprofilowane ładnie do nóżki i dałam 69,90 za pare. Ładne i porządne moim zdaniem. Dziewczęce też były ładne.
Super że już lepiej się czujecie.

Wlasnie patrzalam na sandalki w deichmannie i sa super, znalazlam kilka ladnych ale zadne nie maja wkladki profilowanej, tego uwypuklenia przeciwko plaskostopiu a to podobno wazne dla dzieci do 3 lat bo im sie dopiero ksztaltuje nozka. Ja to juz glupia z tymi butami jestem i sama nie wiem:/

anulka - to już druga przeprowadzka do "ich" pokoju. Teraz mają naprawdę wielki. Zauważyłam, że chętniej teraz w nim przebywają i coś próbują zmajstrować. :) No, ale to obserwacja z dzisiaj tylko. Meble postanowiliśmy w miare podobnie poukładać (przynajmniej łóżeczka) żeby tak drastycznie nie było. Julce to chyba wszystko jedno gdzie śpi - ona z tym nie ma problemu. Majka marudzi ostatnio przynajmniej raz w nocy. Domaga się wzięcia na ręce a co za tym idzie do naszego łózka by przynajmniej z godzinkę w nim pospać :) Cwaniak. Jak skończę swoje dekoracje to moze podzielę się zdjęciami :)

A co do butów to nasze mają materiałowe sandałki Zetpolu - zakłądam je im jak się bawią w piaskownicy głównie. Chyba one dziewczynom pasują. Drugie mamy z CCC - takie białe z różowym. W środku są skórzane, na zewnątrz nie. Ja jakoś tak się nie spinam strasznie na jakieś mega wyprofilowane i bajeranckie. Może robię błąd jednak już tak mam. Teraz tylko chcę jeszcze kupić dziewczynom takie piankowe. Może widziałyście? Takie żeby miały po trawie, na basen i żeby mogły się zachlapać. No i są lekkie.

Ja kupowałam małym kapcie za kilkanaście złotych i do tego były osobno wkładki wyprofilowane skórzane. Iws ja swpim kupiłam takie ogrodowe gumiaki, jestem z nich bardzo zadowolona i już dokupuje nastepne bo darkowi noga zasuwa, zapłąciłam 19 zł u nas na rynku.

reklama
Luckaa - ja szukałam kaloszy dla Małych, ale nigdzie nie ma w rozmiarze 19 a 20 to jakbym im ze dwa numery za duże mierzyła. Kupiłam im za to takie przeciwdeszczowe płaszczyki z kapturem :) Brakuje gumiaczków do kompletu.

Do góry