reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze forumowe maluszki - radości i troski związane z wychowaniem bliźniąt.

ania tak to jest z tymi dziadkami. Ja nie chcę już narzekać bo zawsze można mieć gorzej ale uwierz mi, mogłabym książkę napisać o ich głupocie.
Dzieki za podpowiedzi odnośnie zabawek. Chyba zdecyduję się na coś w tym stylu co Jola pokazała, czyli ta arka Noego. Moje jeszcze nie chodzą i obawiam się że wszelkie "stojące" zabawki mogłyby być dla nich frustrujące. U nas też na topie są zabawki nie zabawki. Najfajniej jest oczywiście ukraść mamie telefon, zabrać pilota, wyciągnąć z szafki gary, pokrywki, podrzeć gazetę - ot takie tanie, codzienne gadżety :) Szkoda że takie ekonomiczne myślenie nie zostaje dzieciom na zawsze! Potem będzie znacznie gorzej :)
iws tatuś na pewno będzie zachwycony! Mój uwielbia wszystko co jego córki zrobią, nawet kupę ;))))))
Ja też mam nianię - nie wyobrażam sobie bez niej życia! Ja to zasypiam twardo jak kamień, reaguję tylko na niańkę. No i w dzień jak siedzę na dole to muszę ją mieć włączoną.Ale z tego co pamiętam to ty masz parterówkę?
jola WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI IMIENIN Jak zwykle trafiłaś w gusta moich córek i zamówię tą arkę. Z tego co widzę to nawet jest spora zabawka. A kuchnię to już podejrzałam na kilku zdjęciach i jest ekstra. Już nakręciłam mojego M że jak tylko dziewczynki zaczną chodzić to kupujemy! U nas nie ma takich drewnianych warzywek ale w ikei już jakiś czas temu kupiłam im podobne zestawy z materiału. Oprócz warzyw, owoców, tortów, ciastek jest też deseczka, pluszowy nożyk - ekstra - sama mam zamiar się tym bawić! :-)) Jak dobrze być mamą dziewczynek! :-)

reklama
Sluchajcie,to ja mam chlopaka , ktory uwielbia wszelakie auta i parkingi itp a i herbatke mi podaje,ciasta piecze,kurczaczki zupki:-D
Na gwiazdke dwa lata temu zarzyczyl sobie wlasnie kuchnie.Kupilismu super kuchnie z amerykanskiej popularnej firmy,ktora robi chyba najbardziej wytrzymale zabawki.Kuchnia jest solidna,duza,ma mikrofale,ma nawet telewizor hibi i telefon.Ma tez specjalne garnki ktore po postawieniu na palniki wydaja dzwieki.Garnek z zupa bulgocze,patelnia skwierczy.U nas sa cale zestawy roznych warzywek, kurczakow ,mc donaldow itp.Oczywiscie mamy caly ekwipunek.Za kuchnie zaplacilam tylko 90euro a mowie tylko bo kosztowala az 280.Udalo mi sie bo ja ktos zamowil i nie odebral i ja przecenili:-)
Mamy tez slep,kase,stacje bezynowa.Wszystko duze,solidne.Wiec dla dziewczyn bedzie jak znalazl bo Max z tego wyrasta:-)

A teraz mi doradzcie co mam pozytecznego kupic na roczek.Co bylo w waszym przypadku najbardziej trafione z prezentow dla dziewczynek?

No i na koncu.jolciawszystkiego najlepszego! I prosba do ciebie.Pytalam cie o make orkiszowa jak jest po angielsku i o wszelkie przepisy zwlaszcza na mufiny:-)

yen - rozwaliłas mnie tą kupą :)
Tatuś ucieszony - powiedział, że oprawi na pamiątkę. W końcu to pierwsza poważna twórczość córek. :)
A parterowy mam chyba rzeczywście tylko ja z bliźniaczych mam - może dlatego obywam się bez niańki. Choć jak dziewczyny były małe to łapałam sygnały z sypialni sąsiadów pare domów dalej :) Musiałam zmienić kanał bo ciągle ktoś się darł a moje spały! :)

A naszym najblższym zakupem zabawkowym będzie zestaw do sprzątania - małe uwielbiają sprzątać tj. machać szczotkami i cieszyć się na widok rury od odkurzacza :) W szczególności JUlka.

Cześć dziewczyny.
Iws świetny pomysł na prezent, przy okazji dziewczyny napiszcie czy macie jakieś pomysły na dzień ojca, ja dostałam ten fartuszek więc musze coś wymyślić od chłopców dla tatusia. Czekam na propozycje :-)
Gastone u nas na roczek sprawdziły się tego typu zabawki EDUKACYJNA INTERAKTYWNA KOSTKA BRYŁA 6W1 DZWIEK (1619496204) - Aukcje internetowe Allegro a w zeszłym tygodniu byliśmy na roczku u bratanicy i dokładnie kostkę z tego linka jej kupiliśmy bardzo jej się spodobała, bawiła się bardzo długo nawet moi się troche zajęli.
Jola spóźnione ale szczere życzenia z okazji imienin.
Yen widziałam u nas w sklepie takie warzywa jak Jola mówiła, te rozcinane. Nawet na allegro są WARZYWA I OWOCE rzep do krojenia KUCHNIA żywność (1621673164) - Aukcje internetowe Allegro
Anulka z tymi dziadkami to tak jest chcą dobrze a niekiedy nie pomyślą o konsekwencjach. Trzeba być czujnym bo gadanie chyba na długo nie podziała.

madzia - ja w zeszłym roku na dzień ojca zrobiłam mężowi kubek do pracy ze zdjęciami dziewczyn. Na ten rok jakoś nie mam weny :)

Ja w zeszłym roku też miałam kubek:-D ale zdjęcie na nim już nieaktualne...może też laurka, albo jakaś fajna koszulka z napisem "super tata" - jak coś wymyslicie to podrzućcie.

madzia no widzisz jaka jestem mało zorientowana:tak: Ja polecam te z ikei - są na prawdę super. A dla chłopców też mają takie chłopskie zestawy.

Ja myślałam o koszulce... na nich tez można uśmiechy naszych pociech nanieść :) Niech dumny Tata klate wypina z dumą :)

Yen moi mają z ikei taki zestaw pluszowych aut, widziałam jakiegoś majsterkowicza ale moich zabawki, które nie wydają dźwięku nie kręcą, musi się coś dziać :-)
Koszulka to fajny pomysł, u nas jeszcze robią krawaty ze zdjęciem i napisami np. super tata i poduszki

reklama
Do góry