reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze forumowe maluszki - radości i troski związane z wychowaniem bliźniąt.

Promocje, okazyjne ceny i artykuły dla tagu: bebiko

Onna to ja mam tak samo i też jest zdziwienie jakie mam noce, dziś np darek nie spał oj 1 do ok 4 chwilami sie uciszał u mamy na rączkach było wesoło, w łóżku nudno, zupełnie jakby się wyspał :szok:
Ale w dzień śpią super, jesli wstaną rano o tej samej godz to w południe ich poprostu kłade do łóżek, dydek, pieluszka, ksiązka, 5 minut i śpią dokładnie tak samo, zasem to i ponad 3 godz

Dzis ugotowałam znów buraczkową, kilka buraczków pokroiłam w grube plastry,a po ugotowaniu zupy kroje im te plastry na mniejsze kawałeczki, kłade na talerzu na krześle, widelczyki w rękę i całą kope wciągna, już kolejny raz, zdrowe to i smaczne dla nich, a nie pobrudzą dywanu prawie wcale bo buraczki zbite i dobrze się na widelec nadziewają, polecam :tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Tak, są wszystkie rodzaje i wszystkie rodzaje z R, jest też bebilon, nan, halo czy tylko ja żyje na biedronce?? :szok:
Promocje kaszek w realu czy carrefurze to np 27,28zł za kg, w biedronce cena regularna kaszki mleczno-ryżowej bobowity to 28 zł.
Czasami są też promocje i są jeszcze fajniejsze ceny. Na bieżacą sprawdzam na stronie oferty tygodnia i gazetki. Czekam tearz zeby znów rzucili huggisy w kartonach to zrobie zapas.
Jestem żywą reklamą chyba :baffled:
http://www.biedronka.pl

Ostatnia edycja:
Mamusie Kochane przepraszam,ze sie wcinam wam tu z pytaniem, ale chcialabym przygotowac torbe maluszkow, i zupelnie nie wiem ile spiochow i body zapakowac, zwlaszcza jesli mialabym zostac na kilka dni po cc? z gory dziekuje za odpowiedzi ;) pozdrawiam ;*

Mamusie Kochane przepraszam,ze sie wcinam wam tu z pytaniem, ale chcialabym przygotowac torbe maluszkow, i zupelnie nie wiem ile spiochow i body zapakowac, zwlaszcza jesli mialabym zostac na kilka dni po cc? z gory dziekuje za odpowiedzi ;) pozdrawiam ;*

Milenka ja miałam tego dużo dokładnie nie wiem ile ale i tak okazało się za mało. W najlepszym wariancie po jednym komplecie na dziecko na dzień ale z doświadczenia pewnie wiesz, że to za mało bo dziecko się zmoczy, uleje ale jeszcze coś innego. Uszykuj sobie po kilka par, najlepiej body plus śpioszki i czapeczki do szpitala i kilka par do domu a jeśli będzie się kończył zapas to mąż ci szybko dowiezie.

Mamusie to ja też mam pytanie:)
mniej więcej po jakim czasie po cc można zacząć zajmować sie maluchami (karminie, przewijanie, ubieranie, kąpanie)?i czy polozne pomagają na początku - bo ja jestem zielona:(

i czy w czasie cc położyli Wam maluchy na piersi???czy trzeba o to prosić???
z góry ogromne dzieki:)

Luckaa ja żyję na lidlu - więc jakby co to pytaj:-D Dzięki za info odnośnie mleczka - będę szukała takich opakowań:tak:

Milenka ja naszykowałam po 5 kompletów (body plus śpioszki). Wykorzystałam wszystko w ciągu 3 dni jakie leżałam po cc. Na wyjście mąż przywiózł nowe zestawy. Moim zdaniem to weź to co niezbędne bo torba i tak będzie wielka. Resztę naszykuj w domu tak żeby mąż łatwo znalazł i dowiózł w razie czego.

Karola zależy od szpitala - u mnie nie położyli mi dziewczynek na piersiach - pewnie dlatego moja laktacja była potem gorzej niż slaba :( Może gdybym poprosiła? Ale byłam otumaniona środkami przeciwbólowymi i choć świadoma to mój umysł nie pracował na odpowiednich obrotach.
Dzieci dostałam następnego dnia po cc - musiałam już sama wszystko przy nich zrobić - niestety nic nie pomagali, ale wiem że też to zależy od szpitala.

Milenka - lepiej za dużo niż za mało - takie ubranka dużo miejsca nie zajmują :) Ja byłam ponad tydzień po cc więc u mnei konieczna była zmiana torby, ale na kilka dni to policz mniej więcej 2 komplety na dzień na dziecko plus kilka na zapas ;) Dzieciom się sporo ulewa i trzeba od razu przebierać więc dla swojej wygody i braku stresu zapakuj kilka sztuk więcej.

Karola - mi po cc nie położono na piersi - dostałam je tylko do pocałowania i zobaczenia. Nie wiem czy po cc dostaje się dzieci na pierś. Wszystko zależy od szpitala pewnie. To samo tyczy się pomocy położnych, karmienia i całej reszty.

reklama
hmmm to kto mnie nauczy co i jak przy dzieciach??? cóż bede pewno upierdliwa pacjentka trudno
ja mam też koło siebie lidla ale jakoś nigdy nie patrzyłam jeszcze na MM
dziewczyny a gdzie kupujecie pieluchy szukam taniego źródła:)

Do góry