reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze forumowe maluszki - radości i troski związane z wychowaniem bliźniąt.

Witajcie,
czy ktoś może mi powiedzieć gdzie jest lato?? z chęcią się tam wybiore :-D
Anulki wszystkiego najlepszego ;;-)

Co do pampersów to ja od urodzenia używałam pampersów u wszystkich córek a ostatnio tata kupił te biedronkowe piątki i powiem Wam że zaskoczyła mnie ich miękkość nie są aż takie złe... jedyny minus to to że pupka jest non stop mokra, ale jakby nie patrzeć 26.99 wiec prawie dwie paczki się kupi za jedną pampersów... choć staram się zawsze pampersy na promocjach kupować po 42zł..mam nadzieję,że jeszcze miesiąc i skończy się odpieluchowywanie ;-)

Ponoć w deichmanie są teraz wielkie wyprzedaże 3para gratis byłyście może??

reklama
Co do pościeli - ja przez bardzo długi czas uzywałam tylko prześcieradła na materac a dziewczyny spały w rożkach plus kocyk więc samej pościeli nie stosowałam. Słyszałam jednak aby trochę wczęsniej wszystko było ułożone i nawet ubranka dzieci tez polezały troszkę w szafkach żeby zabrać do szpitala już wszystko z naszymi bakteriami z domu. Naszymi zdrowymi bakteriaki dodam ;)

My mieliśmy krótki epizod z huggisami (przy 2 chyba), ale wrócilismy jednak do pampersów. Czasem mamy Active czasem Sleep&Play - zalezy jaka promocja się trafi. :)

Zmykamy na dwór - przyszłyśmy coś oszamać :)

A mnie się wydaje że pytania typu:jakie mleko, jakie pampersy, keidy pościel, czego ile nie mają sczególnego sensu bo to są sprawy indywidualne i nie da się okreslić jednoznacznie dla wszystkich dobrze.
Ja ciuszków wzięłam dużo i niepotrzebnie bo na 3 dobe wróciłam do domu, a pościel przecież może uszykować ktoś inny jak się urodzą dzieci, czy nawet jak sama jak wrócisz, nie ma czym sobie głowy zaprzątać według mnie.

Z kładzeniem na piersi chyba ciężko bo chyba zawsze na wysokości piersi jest parawan, mi pielęgniarki zaraz po zbadaniu i zmierzeniu przyłożyły do twarzy bo rece też musiałam mieć rozłożone na tętno itp

Onna wielkie dzieki za zyczenia imieninowe!:)
U nas tez jakies cholerne katarzyska. Majce 2 dni tak cieklo z nosa i kichanie a dzisiaj juz Julce to samo! U majki juz zatkany nos bardziej, zgestnialo..2 noce straszne byly przez ten katar. Majka spala jedna z nami co sie nie zdarza juz dawno..a kolejna to budzenie co godzine i placz, na zmiane..dalam im po czopki Eferalgan i tez nic! ale spaly za to do 9:)wszystko przez ta dziwna pogode..jesien latem normalnie ostatnio! ale w sierpniu ma byc prawdziwe lato podobno!

Anulaa dla Ciebie tez wszystkiego naj naj z okazji imieninek:)

Iws tez mysle ostatnio o zmianie mleka. My pijemy Bebilon. On jest o tyle fajny ze ma duze opakowanie 800g i wygodne.800g starcza nam na 4-5dni. W miesiacu na mleko idzie prawie 300zl! wiec nie malo. Probowalam zmieniac pare razy i niestety nic im nie pasowalo, po roku jakos probowalam tez im zmienic na Nan i okazalo sie ze mialam 3 noce nieprzespane bo je brzuchy bolale a niby juz duze..Ciekawe jak teraz by bylo!..chyba czas sprobowac znowu.

Yen moje dziewczynki tez tak fajnie zasypiaja same. Az czasem sie dziwie ze to az dziwne zeby tak w tym samym czasie zasypiac! i to zawsze!
Ja zawsze robie tak ze na poczatku miesiaca jak jest wyplata wyszukuje promocje na mleko i pampersy i jak sie trafia a najczesciej jest gdzies to kupuje zapas na miesiac i spokoj.

Karola ja tez nie dostalam maluchow na piersi. Dostalam je do poogladania i pocalowania przy glowie:) i zabrali. Dostalam je dopiero po jednej dobie. I tak nie mialam sil sie ruszac a musialam juz sama sobie radzic. W dzien to jeszcze ok bo M byl, rodzice, przyjaciolka ale noc pierwsz byla koszmarna, male plakaly a ja nie mialam sil sie podniesc;( po pierwszej nocy mialam tak plakalam lekarzowi jak przyszedl na obchod ze pozniej wszyscy latali i chcieli pomagac:) mialam depresje mega wielka!a co i jak przy maluchach robic nikt mi nie mowil, wszystko musialam wiedziec sama! ale nie boj sie! jak sie juz urodza bedziesz wiedziala co robic:) dla pocieszenia dodam ze niedaleko nas babka niedlugo urodzi trojaczki a juz ma corke starsza!!!!
Co do pieluch od poczatku uzywamy pampersy i polecam z czystym sumieniem.. po wszystkich innych odparzone tylki! juz nie eksperymentuje. Zawsze jest duzo promocji na pampersy wiec nie jest zle.

Ostatnia edycja:
Moje laski też wszystkie na bebilonie był nigdy nie miałam problemu z mlekiem kupowałam w auchanie starałam się brać na promocji po parenaście sztuk wtedy szło zaoszczędzić ;-) pamiętam swoje drugie zakupy w auchanie a pani mi powiedziała ze nie prowadzą sprzedaży hurtowej :-D:-D a ja tylko zapas na miesiąc robiłam skoro promocja :-D:-D

Boszzzz czy ja Wam się chwaliłam że wczoraj usnęliśmy z małżem wtuleni o 22 a obudziliśmy się dziś punkt 9 :-D nie pamiętam kiedy ostatnio spałam 11 godzin :-D

Anulaa prosze Cie..! 11godz?! nie pamietam kiedy tyle przespalam ale widze swiatelko w tunelu jak to czytam:) bo ja po ostatniej nocy jakos pesymistycznie dzisiaj nastawiona bylam:/

Mnie dzisiaj M zabral nad morze ale nie to ze wolne mial. W ramach pracy. Mamy pralnie i on posciel wozi do osrodkow. Mama dzisiaj byla z malymi a ja pojechalam z nim i po pracy sobie na plazy nawet polezelismy troche ale nie bylo za goraco i kapac mi sie nie chcialo. Ja juz nawet lezec nie moge na plazy bo mi sie nudzi..nie potrafie nic nie robic!:)ale poczytalam gazete chociaz:)

Nio ja też nie pamiętam kiedy tyle spałam ale jak mi się wtedy chrzaniło w śnie ehhh jak się za długo śpi to potem tak jest ;-)
Anulka bo przy bliźniakach to ADHD wpisane w życiorys już mamy :-D:-D

:) dobre z tymi zakupami hurtowymi. A ja jakoś nigdy dużo naraz nie kupowałam, gdzie to zmieśćić?? no może słoiczki, ale to szło też w ilościach hurtowych...wracając do piluch - ja nie moglam Asi dawać pampersów, bo mialą od nich jakieś uczulenie. Kupuję na noc huggiesy a na dzień dady. Aśka to nawet wołą dada jak jej zmieniam pampersa. Mowi też ga - jak ją rozbiorę - co znaczy goła.... ( hmmm, a może założmy wątek za słownikiem naszych dzieci ;) akurat zaczyna się ten czas pierwszych prób gadania :)
Dziś też jej coś pupkę odparzyło, podejrzewam że to kupa o jakimś kwaśnym odczynie, nbidulka wierci się mimo sudekremu, zwykle znikalo po jednym posmarowaniu teraz się trzyma dłużej :( no i Asia też zaczyna mieć katar, a już myśleliśmy że to może alergiczny. NIe strazcie,że gęsty zaatyka nos, dobrze że mam sol morską będziemy psikać, moje dzieci to nawet lubią i są ewenementami, które cieszą sie jak wyciągam Fridę :D

byłam dziś w stokrotce i jest promocja dwupaków bebiko - ale nie wiem ile kosztują...można pewnie sprawdzić na stronce.

anulaa, super z tym spaniem, ponoć jak dzieciom już zęby wyjdą to jest szansa na spokojny sen - zobaczymy...
ale i tak życzę wszystkim długiej przespanej nocki - u mnie właśnie wojtuś się odzywa....

Hej mamcie.

Ja do szpitala wzielam sporo i dobrze:-) Zoska ulewalana poczatku, ciagle musialam przebierac.Hania lezala w szpialnych na Neonatologii
Mowili zeby nie dawac swoich bo pomieszaja z innymi i nie wroca.

A po porodzie dziewczynki zaraz po wyciagnieciu dali mi wycalowac.Smieszne to bylo bo polozna mowia: i jeszcze raz buziak mamusi, i jeszcze raz i jeszcze tatus hihi Dzieci caly czas przy mnie, potem zabrali Hanke i zobaczylam ja dopiero na drugi dzien.Nie pamietalam jak wyglada bo bylam otumaniona.Plakalam jak bobr jak ja zobaczylam taka bidna w tych spiochach spranych z tymi rurkami..
Choc mialam jedno dziecko przy sobie caly czas mialam pomoc.
A jedna noc gdy mialam juz dwie ze soba to polozne ciagle pytaly czy pomoc.Okolo godz 21, przszla polozna i wziela Zosie do siebie i powiedziala ze sie nia zajmie a ja mam sie nacieszyc Hania:-) Nie moglam sie doczekac 7 rano az mi oddadza Zoske:-)
Wogole czesto sie zdarzalo ze jak wstalam to chlup i cala podloga zalana.Dzwonilam, przychodzila polOzna karmila mi dziecko a ja szlam sie umyc.Opieka jak dla mnie na najwyzszym poziomie:-)

reklama
Ponoć w deichmanie są teraz wielkie wyprzedaże 3para gratis byłyście może??
Anulaaa33 faktycznie jak kupisz dwie pary do druga za pół cen (ta tańsza para) a jak kupisz 3 to trzecia gratis ale nie tyczy się takich małych jak dla naszych dzieci. Promocja zaczyna się od butków dla dzieci tak mniej więcej przedszkolnych w górę.
Zazdroszczę ci takiej nocki. U nas też katar w nocy zatkany nos nie pozwala spać Szymkowi jakby mało tego, że ząbki idą znowu. Jak mówie komuś albo piszę o tych ząbkach to mi się normalnie rzygać chce - sorry za dosadność ale to już tak długo trwa, że cierpliwości mi brak po mału.

Do góry