reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze forumowe maluszki - radości i troski związane z wychowaniem bliźniąt.

A moze będą ząbkować i dlatego takie marudne, mojej starszej córeczce pierwszy ząb wyszedł jak miała 5 miesięcy.
:-)

Paulinka
ticker.php

reklama
milenka-gratulacje dla mateuszka!!

bura-nic mi do głowy nie przychodzi dla czego twoje małe marudza tak w nocy.może to ząbki,może boja sie ciemnosci?sama nie wiem.
wiem jedno że nie glaszcz ich i nie siedz nad nimi bo sie do tego przyzwyczaja i beda tak chciały zasypiac.

justys-imprezka sie udala,dzieciaczki sie super spisali,grzeczni byli,ładnie sie bawili,ale oczywiscie musiałam im pomuc zdmuchnac swieczke.krystianek byl pod wrazeniem tortu takiego wypasionego nie mial jeszcze.
a co dostali.......?
przedewszystki mnustwo ciuszków,zabawki,duże dwa autka do jazdy jak beda starsi.
jak zgram zdiecia z aparatu to wkleje.

No właśnie zastanawiam się, czy to nie przez ząbki. U moich dziewczyn ząbkowanie przebiega falami - raz jest spokój, innym razem chcę uciekać z domu. Właśnie teraz mamy akcję "ząb" w wydaniu starszej córki i to ona właśnie daje czadu po nocach. Nie wiem, dlaczego nie wpadłam na to wcześniej! Muszę dać jej na noc coś przeciwbólowego i zobaczymy. A tak swoją drogą zastanawiam się kiedy nadejdzie ten wielki dzień i pokaże się pierwszy ząbek :) Dzisiaj smarowałam małej dziąsełka Bobodentem i jedynek nie czuć w ogóle, za to na dole wyraźnie wyczuwalne są czwórki, a na górze z prawej trójka i z lewej dwójka...

BURA na pocieszenie Ci powiem, że czekałam na ząbki jedyne 8,5 miesiąca:)))!
LIDKA napewno było fajnie:) Czekam na fotki z niecierpliwościa... My trenujemy dmuchanie świeczki ale chyba nici z tego beda... Torty juz zamówione:) Jeszcze TYLKO czekaja mne wielkie zakupy przed imprezką.
MILENA gratulacje dla Matiego:) :*

Gdzie sie podziały nasze pozostałe dubeltowe mamusie??

Milenka, gratulacje dla Matiego!! :D
Justyś, jestem, jestem, ale mam od cholery roboty i nie wyrabiam się z odpisywaniem. Poza tym chłopcy ostatnio marudzą jak kogoś nie widzą przez choćby 5 sekund.

Hej! Wpadłam na sekundkę, żeby zameldować, że noc minęła spokojnie, bez płaczu i marudzenia. Wieczorem przed snem moja ząbkująca dostała Ibum i spała pięknie do 7:30 (a razem z nią pozostali domownicy). Wiem, że po jednym razie trudno stawiać "diagnozę" ale chyba faktycznie chodzi o zęby!

GEMELO a co im sie tak poprzestawiało na marudzącą??:szok: Ja pamietam, że swoim dawałam Viburcol N na takie maruderstwo a potem kupiłam syrop Sedalia. I na szczęscie pomagało na ogolne rozdrażnienie;-)
Pochwal sie skad masz tyle cieżkiej roboty, że nie masz czasu?? Pracujesz czy chodzi o ogolne domowe latanie?:sorry:
BURA uff... dobrze, ze Ibum pomógł:) Przynajmniej odetchęliscie wszyscy przez noc:) Ucałuj maluszki od e-cioci:)

U nas mega ślinotoki:szok::wściekła/y: Czekam z niecierpliwością na zęby u moich smerfetek i niech to wszystko sie juz uspokoi. Biedne tak starsznie sie meczą. Najgorszy to ten cieknący katar...
Dzisiaj ładna pogoda na dworze, wiec bedziemy dłuugo spacerować.
Ja nadal szukam pracy:eek: straszna zapaść w tym temacie:zawstydzona/y::-(

Justyś, ja od pracy miałam jakieś 2 tygodnie wolnego, tuż po urodzeniu się chłopców;-) Cały czas pracuję, bo żyć z czegoś trzeba, a że mam wolny zawód, w większości pracuję w domu. Jedynie od czasu do czasu wyjeżdżam na miasto bądź do innego miasta by odebrać dokumentacje bądź obejrzeć budynek (jestem audytorem energetycznym). Teraz mam dość sporo zleceń, więc zapierniczam kosztem porządku w domu :baffled: Alex marudzi ze znudzenia, a Max nie wiem od czego, poza tym, że jak nie ma kogoś z domowników w pokoju, to tak jakby się bał. Może lęk separacyjny mu się załączył? Nie wiem, ale jest to dość uciążliwe ;-)Możliwe, że do tego idą mu zęby. Alexowi już się dwa wyrżnęły, a Maxowi żaden.

Bura, gratuluję przespanej nocy ;-):-) i podziałania Ibumu.

reklama
czesc mamuski!!!
u nas dzis fatalna pogoda,wiec ze spacerku musimy zrezygnowac.ja nie wyspana bo alan ma kolejna faze ząbkowania,krzyk,płacz,naszczescie po viburcolu mu przeszło i zasnoł.masakra jak taki bedzie dopuki mu wszystkie zabki nie wyjda,to oszaleje.

bura-gratuluje przespanej nocki!!!moim zdaniem twoje niunie ząbkója jak nic!!!!

gemelo-fajna taka praca w domku,jestes z dzieciakami i kaske zarabiasz-super!!!

justys-najgorsze w tym wszystkim to jest robienie własnie zakupów.ja sie ciesze że juz jestesmy po imprezie.ja jestem z tych osób co lubia imprezy ale u kogos,nie u siebie!!!

Do góry