reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze forumowe maluszki - radości i troski związane z wychowaniem bliźniąt.

pewnie że napiszę, tylko niech wreszcie dojedzie ten wózek. My też nie spieszyliśmy się z zakupem, zamówiliśmy dopiero jak urodziły się dziewczynki. Nie będę z nimi jeszcze wychodziła, ale za tydzień, dwa, jak będzie ładna pogoda rozpoczną werandowanie.

reklama
osobiście bardzo mi się podoba, choć słyszałam opinie że jest to za wąski wózek jak na dwójkę dzieci. Fajnie że ma wpinane foteliki w stelaż - to bardzo ważne przy dwójce dzieci.
Ja wybrałam jednak ABC zooma - właśnie czekam aż przyjedzie.

Dziewczyny, powiedzcie mi kochane - bo zaczynam wariować - czy to jest normalne że moje dzieci śpią z wygiętą główką do tyłu (tak jak banan). Zaobserwowałam że tak śpią jak je położę na boku. Na wznak śpią normalnie. Czy wasze dzieci tak spią? Słyszałam dwie sprzeczne opinie na ten temat więc proszę wypowiedzcie się.
Co sądzicie o nim?

yenefer-kochana tak jak piszesz jest kilka opini na ten temat.
ja ci radze obserwowac i przy najbliszej okazji porozmawiac z pediatra na ten temat.
u mnie moj mikolaj tak glówke odchylał do tyłu,ale oprucz tego mi sie jeszcze napinał(tzn.prostowal raczki nózki-czesto)i wyszlo ze ma napiecie miesniowe chodzimy na rehabilitacje i z każdym tygodniem jest lepiej.
nie zrozum nie zle albo ze cie strasze poprostu u nas tak bylo.ale twoje dzieciaczki sa jeszcze takie male ze wszystko sie moze zmienic.
obserwoj je to jest teraz ważne!
pozdrawiam!

A moje malutkie dzisiaj maja 2 miesiące!!! mi się wydaje jakby o wiele więcej czasu minęło od porodu..

Gemini ale super! Wszystkiego najlepszego dla maleństw:)

Ewuś my tez mamy Tako Jumper Duo. Super sie prowadzi, ogolnie jestem zadowolona gdyby nie to ze malo gdzie sie miesci..Auto tez zmienilismy na mini vana..:)

Co do mojego niekończącego się okresu to zadzwoniłam wkońcu do gina i powiedział, że mam brać co 8 godz po 2 Rutinoscorbiny i powinno sie zmniejszać krwawienie a jak nie to mam dzwonić..

My bylismy tydzień temu u ortopedy i Maja ma bioderka ok a Julka ma jakieś lekkie ograniczenie ruchu w jednym bioderku i mamy ćwiczyć. No i iść na usg.

Co do katarku. Zrobiliśmy wymazy z nosków i gardełek i gardła mają czyste, natomiast w noskach sa jakieś bakterie i lekarz przepisała nam maść Bactroban.

Ostatnia edycja:
lidka r dziękuję ci bardzo - w poniedziałek będzie u nas w domu pediatra to wypytam co i jak. Mam nadzieję że w najgorszym razie skończy się rehablilitacją...

anulka!!! a ja pamiętam jak dopiero co pisałas o narodzinach swoich córeczek na "ciążach bliźniaczych", sama byłam wtedy w ciąży a teraz mam już swoje córeczki przy sobie. Wszystkiego dobrego dla Was!!!

yenefer-na prawde rehabilitacja to nic strasznego.
najważniejsze jest to żeby jak najwczesniej ja rozpoczac.(ale może u was nie bedzie wcale potrzebna)
pozdrawiam!!!!!!!!!!

anulka-wszystkiego naj naj dla twoich dziewczynek.

Ewuś, ja mam emmaljungę twin city 360 (jeden obok drugiego). Gondolki wsadza się do spacerówki, którą można montować przedm bądź tyłem. Ma genialny patent przekładania na szybko rączki, jak np słońce świeci prosto w oczka, to przekładam na drugą stronę i jazda. Prowadzę go jedną ręką. I co najważniejsze - po złożeniu mieści mi się do bagażnika mojej micry :D.
Anulka, wszystkiego naj :D
Gemini, pół roku brzmi dumnie :D
Justyś, mój Max waży pewnie już 9 kg, a jest o wiele młodszy od Twoich smerfetek ;)

Dzięki dziewczyny za półroczne życzenia :-D Co do wózków, to my mamy Tako Duo Driver. Ogólnie jestem zadowolona, bo świetnie amortyzowany i po najgorszych wertepach jeździmy bez wstrząsów. Ma tylko jedną wadę. Gondolki są małe i moje dziewczyny mają już ciasno, szczególnie, że dochodzi zimowe ubranie i kocyk.

Dzień dobry :-)
Gemini dołączam się do życzeń dla Twoich córeczek!!

Dziękuję Wam za odpowiedzi na moje kupkowe pytanie. Już myślałam, że coś jest nie tak!

Zapowiada się ciężki dzień. U sąsiadów jest remont, od rana wiercą i dziewczynki nie mogą przez to spać. Boją się trochę i są niespokojne. Mam nadzieję, że to nie jakaś grubsza robota i dzisiaj skończą!

Co do wózków: może założymy osobny temat, żeby zainteresowane mamy nie musiały szukać na ogólnym?

Dzięki dziewczyny za półroczne życzenia :-D Co do wózków, to my mamy Tako Duo Driver. Ogólnie jestem zadowolona, bo świetnie amortyzowany i po najgorszych wertepach jeździmy bez wstrząsów. Ma tylko jedną wadę. Gondolki są małe i moje dziewczyny mają już ciasno, szczególnie, że dochodzi zimowe ubranie i kocyk.
My jeździmy Tako Jumper Duo i jesteśmy bardzo zadowoleni... każda ma swoją gondolkę więc mają sporo miejsca! Fajny też jest z tego względu że można do niego wpiąć foteliki, co dla zmotoryzowanych mam jest mega plusem!!
też jeździmy po wertepach i innych utrudnieniach i chyba cholera zlapałyśmy ostatnio "kapcia" - coś mało powietrza mamy w kole i czekamy aż tatuś naprawi :p heh to sobie jeszcze poczekamy :-D

reklama
Bura, dziękujemy za życzenia ;-) U nas też jakieś remonty w kamienicy, od rana na dwie wiertary jadą . Myślę, że to dobry pomysł, żeby założyć wątek o wózkach.

Do góry