reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze forumowe maluszki - radości i troski związane z wychowaniem bliźniąt.

reklama
witajcie
dzięki za rady plamowe, dziś będę próbować
co do spania na brzuchu ja też w nocy nie mogę spać jak myślę co będzie jak sie przerwócą na brzuch pewnie się uduszą, mają takie zapory,żeby nie mogły sie przewracać ale,że to kaskaderzy lazą np. na szczyt łóżeczka kładą się skosem na poduszce wyginają głowe bo się nie mieszczą już niezły cyrk
uciekam myślałam,że posiedzę ale po robieniu milniona słoików z jabłkami przyszli goście
pozdrawiam
p.s my na szczepienie w piątek tez jestem ciekawa wagi

Yenefer to widocznie z któregos wczesniejszego zdjecia mi sie skojarzylo.
Moje olbrzymy 6300, 7100, chyba najmniejsze forumowe blizniaki.

Yenefer świetnie wygladasz:) a dziewczynki po prostu cudnee!!!:))))

A jakie te kubeczki kupilyscie dziewczyny? Ja jeszcze nie kupilam ale sie przymierzam. Najwyzszy czas. Co do spania na brzuszkach nasze malutkie uwielbiaja:) wlasnie tak zasnely:)

Kurcze w niedziele chrzciny a tu zapowiadaja 18stopni i deszcz. Male maja sukieneczki z krotkim rekawkiem i bolerka satynowe ale jak bedzie 18 stopni to chyba sweterki bede musiala im ubrac. Mam nadzieje ze wystarcza.

My szczepienie mamy za tydzien. Nie moge sie doczekac az zwaza male:) to juz 3 miesiace prawie od ostatniego wazenia..

Kupilismy kojec malym taki: DUŻY KOJEC 8 ELEMENTOW BRAMKA SKLADANY BABYMAXI (1194836976) - Aukcje internetowe Allegro i niestety chyba troche za pozno. Julka sie nauczyla ze sobie zapiernicza po calej podlodze i sie przemieszcza z pokoju do kuchni a teraz nagle ma ograniczenie i dzisiaj pierwszy dzien w kojcu! masakra! plakala strasznie i biedna patrzala zza szczebelek blagalnym wzrokiem;(

Ostatnia edycja:
My wczoraj mielismy pierwsze szczepienie.Poszłam razem siostrą,bo sama bym rady nie dała z dziewczynkami.Bałam sie strasznie,ale jakos dałyśmy radę.Oczywiście malutkie płakały,ale wcale się nie dziwię,byc trzy razy kłótym.
Paulinka ma skazę białkową i muszę ograniczyc nabiał.Sama już nie wiem co mam jeść,moja dieta jest tak uboga,a jeszcze do tego nabiał muszę wyeliminować.
Paulinka waży już 5kg,a Natalka 4600.Nocke przespały po szczepieniu spokojnie.Paulinka spała po kąpieli aż do 5 rana,co sie bardzo zdziwiłam,Natalkę do tego czasu musiałam dwa razy karmić.

anulka!! jak to niedziela do niedzieli niepodobna. Ciekawa jestem jakie twoje dziewczynki mają sukienki - one są takie słodkie :)

Ja kupiłam KUBEK NIEKAPEK LOVI CANPOL 150ml + USTNIK MIĘKKI (1164808620) - Aukcje internetowe Allegro i na razie faktycznie nic z nich nie wycieka. Dziewczynki próbowały ssać te ustniki jak smoczek, śmiesznie to wyglądało :) Na razie to więcej jest zabawy niż picia ale pewnie z czasem odkryją do czego służą te kubeczki.

Sama zastanawiałam się nad takim kojcem, ale stwierdziłam że jak zaczną raczkować to kupię bramkę do pokoju i zrobie w nim jeden wielki kojec. Mamy jeszcze w domu jeden taki nieurządzony pokój który tymczasowo będzie bawialnią dziewczynek :)

Anulka ja polecam kubeczki Lovi 360 stopni, tu link: LOVI - pije się z nich jak z normalnego kubka. Moje dziewczyny od razu złapały o co chodzi :-D

Ttolaa wiem, co czujesz... niestety, ja też musiałam wyeliminować nabiał. Na obiad zapychałam się krupnikiem, warzywami i gotowanym mięsem. Od czasu do czasu piłam mleko sojowe, ale to też może uczulać, więc trzeba ostrożnie. Kanapki jadłam z wędliną bez masła, ale margaryny roślinne powinny być ok. W końcu wszystko mi obrzydło, bo dieta strasznie monotonna. Do tej pory nie mogę patrzeć na krupnik :-)

Ostatnia edycja:
ttola biedna ty jesteś z tym karmieniem. Nie wiem co ci poradzić bo ja praktycznie od początku karmiłam butlą. Wygooglalam że można jeść soję, jogurty sojowe i serek tofu sałatkowy i mleko sojowe, mięsko wieprzowe i drobiowe. Na mleku możesz jeść różniste płatki. Podobno jest też waniliowe. Ja kupuję sojowe pasztety i są na prawdę dobre. Ktoś tez napisał że margaryna flora jest bezmleczna.

Yenefer to widocznie z któregos wczesniejszego zdjecia mi sie skojarzylo.
Moje olbrzymy 6300, 7100, chyba najmniejsze forumowe blizniaki.

Moje ważą podobnie :)

CO do kubeczków to ja mam ten co yenefer. Julka chyba ciut wczoraj załapała bo widziałam że pije. Majce też coś tam poleciało ale narazie ona to traktuje jako gryzak na swoje obolałe dziąsła :)

A moim Dziołchom się poprzestawiały ostatnio godziny... przed 19 już jest nerw o spanie. Dalsze jedzenie od 2.30 do 3.30. I to każda w innym czasie. Pobudka jest o 6 a matka ledwo żywa bo dopiero się położyła. Jakoś mniej śpie teraz niż jak były mniejsze. Albo tak mi się wydaje bo chodzę niewyspana.

reklama
Do góry