reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze forumowe maluszki - radości i troski związane z wychowaniem bliźniąt.

anulka całkowita racja:tak:Co do czwóreczki to nawet nie jest tak źle;-)Fakt,czasem ręce opadają...Dziewczyny już mi dużo pomagają ale wiadomo,każdemu trzeba poświęcic uwagę.Pewnie inaczej by było jakby nasi rodzice byli blisko...Ale jeszcze trochę i do Polski,wtedy ich''wykorzystamy''hihi.A co niech się nacieszą wnukami:-D
Ja też byłam w szoku,że Kacper tak śpi.Teraz wiem dlaczego.Ma biegunkę,gorączkę:-(Biedny aż nie ma siły chodzic.Nie poznaję go,taki słaby.Znów pewnie jakiś wirus...

reklama
Witam Was kochane.. jejku jak dawno mnie tu nie bylo :/brak czasu.. niestety. maluchy dzis koncza 9 miesiecy... Adas probuje raczkowac a Julka siedzi.. troche chyba do tylu sa, na rehabilitacje z nimi chodze, ale czy to cos daje.. sama nie wiem.Mam do Was takie pytanko, ma ktoras z Was spacerowke abc design zoom?? zamierzam ja kupic i sie wlasnie zastanawiam, bo czytalam rozne opinie. Wiecie cos moze o tym wozeczku??Pozdrawiamy goraco :)

Hej mamcie.My juz po chrzcinach.Narobilam sie jak wol,ale bylo fajnie.Wogole w kosciele super,inaczej niz w Pl,a wybralismy ksiedza irlandzkiego bo nasz tutejszy polski to niezbyt mily i kontaktowy wiec cala ceremonie mielismy w jezyku angielskim tylko ojcze nasz w PL. Oglnie bylo super.Mam nagrane wszystko na wideo ;-)
Dziewczynki byly bardzo grzeczne,balam sie polewania woda,bo tu ksiadz ma dzban i normaanie chyba z dwa litry wylal na jedna ale one nawet nie pisnely,a Zosce nawet sie podobalo :-D
Dziewczynki dostaly mnostwo slicznych prezentow,pomimo iz gosci duzo nie mialam ,bo tylko rodzice chrzestno obydwoch i my.Wiec doroslych 7 osob.
Ale dostaly sliczne pamiaatki,ppieniazki i dostaly bouncera do skakania na takiej platformie obrotowej.Jedzenie mi sie udalo,goscie zachwyceni wiec impreza udana.
Dzis niedomagam bo mnie cos rzoladek strasznie boli i glowa.Nie wiem chyba neryw jakos puscily bo balam sie jak to wszystko wyjdzie bo sama wszystko robilam.
Od jedzenia raczej nie,alkoholu oprocz wina do obiadu tez nie bylo wiec nie wiem...
Nie wiele jadlam bo czasu nie mialam..Ide odpoczac..

Moniora podziwiam Cie. Jakie dzieci by grzeczne w sumie nie byly to jednak kazdemu trzeba poswiecic czas:) silna babka z Ciebie musi byc:)
Biedny Kacperek. Jak sie czuje dzisiaj lepiej?

Malusia najlepsze zyczenia dla Adasia i Julki z okazji ukonczenia 9 miesiecy:)co do wozka nie wypowiadam sie bo my mamy 2 ale inne:) a jaki jest powod rehabilitacji Twoich maluszkow?

Gastone odpoczywaj kochana, nalezy Ci sie:) fajnie ze wszystko sama przygotowalas i dalas rade, najwazniejsze ze wszyscy byli zadowoleni:)koniecznie wklej jakies fotki z chrztu jak masz!

Co tu takie pustki po weekendzie? aaa dzisiaj pierwszy dzien wiosny!..czyzby wagary?:-D

Mamusie chyba naprawdę wagarują:-D
Przed nami ciężka noc:-(Kacper i Zuzia wymiotują.Kacper nadal ma biegunkę.Teraz padły ze zmęczenia.Oby trochę pospały.Straszne są te wirusy...Jutro powinno byc lepiej.Dobrze przynajmniej,że coś piją.Ach,ciężko tak patrzec jak maluchy się męczą.Dobrej i spokojnej nocki;-)

Faktycznie straszne pustki..
Moniorawiem co czujesz..,nie cierpie tych cholernych virusow a w tym roku tez nas nie oszczedzaja..
Zdrowka zycze.
Anulkazdjecia beda za kilka dni bo tatus ma lenia a obrobic je trzeba.

A cosik mi sie przypomnialo.Ksiadz dal nam prezent dla dziewczyn.Nie chcial wziasc koperty,my tez nie wiec wzial i oddal mowiac ze to prezent dla dziewczynek i odmowic nie mozemy.Mily gest zwazywszy ze wPl to sie reke wyciaga:-)

Pustki, pustki... :)
U nas już z Julką dobrze.
Pozmieniały im się znowu godziny sn w ciagu dnia - już nie nadazam. Rano wstają coraz wcześniej i już koło 10 domagają się położenia. Pośpią do 11.30 max do 12. Julka chce drugi raz jeszcze koło 14. Majka już nie śpi, ale za to maruda wieczorem.
Ciekawe co będzie jak czas się zmieni :)

A i zapomniałam dodać - wczoraj dowiedziałam się, że teściowa nie będzie siedziec z dziecmi - a wracam do pracy za 3 miesiące! Ładna perspektywa się szykuje!

Moniora wspolczuje! u nas tez juz 2 razy wirus sie przyplatal, nie ma nic gorszego. Mam nadzieje ze zacznie sie cieplo i zapomnimy o tych wirusach:/ szybkiego powrotu do zdrowka dla Zuzi i Kacperka:**

Gastone czekam z niecierpliwoscia na zdjecia:)Naprawde tam u Was to ksieza nawet jacys inni:D nie wyobrazam sobie u nas czegos takiego, nie spotkalam sie z tym niestety:/

Nie no iws znow piszesz o moich dzieciach doslownie:D U nas prawie to samo..klade je kolo 10, ostatnio to Julka zasypia a Majka nie chce, juz 3 dni pod rzad. Majka spi raz ale pozniej a Julka chce drugi raz popoludniu. To strasznie meczace..bo tak mialam 2 przerwy w ciagu dnia na spanie! a teraz..tez sie boje zmiany czasu.
I z kim male zostawisz? czy jednak zostaniesz w domu?

Ale tak naprawde to nie moge narzekac bo u mnie babcie sie doslowne kloca o spacery z dziewczynkami:-D i to trwaja one coraz dluzej bo cieplutko sie robi. Wczoraj moja mama byla z nimi 3 godziny, dzisiaj druga babcia je wziela juz na spacer przed 11 i mowila ze ok 14 wroca! a ja korzystam. Wczoraj pociwczyc bylam na silowni, ale dzisiaj takie zakwasy ze nic mi sie nie chce..ale czuje ze brzuszek maleje:D musze sprzatac!:/

Yenefer co z Toba? gdzie sie kochana podzialas? tesknimy:)

Hej

Iws u mnie chłopaki się budzą ok 7, 7.30. Potem idą spać ok 10, 10.30. To podobnie jak u ciebie. Michał śpi do 12, Kamil do 13. No i Michął jeszcze jedna ale już 40 min drzemka po południu. Skracają się te drzemki naszych pociech, coraz mniej można zrobić.
A jeżeli chodzi o prace to rzeczywiście klops, co tak odwidziało się twojej teściowej, może jeszcze zmieni zdanie.

Dziewczyny mam pytanko na roczek robiliście jakieś wielkie poczęstunki czy tak skromniej. Tort, ciasto kawka i co jeszcze? U mnie już tuż tuż. Jakoś nie mam weny do wielkich przyjęć. Kupowaliście coś swoim pociechom na roczek?

Ostatnia edycja:
reklama
Mam do Was takie pytanko, ma ktoras z Was spacerowke abc design zoom?? zamierzam ja kupic i sie wlasnie zastanawiam, bo czytalam rozne opinie. Wiecie cos moze o tym wozeczku??Pozdrawiamy goraco :)
ja miałam zooma zarówno gondolki jaki i spacerówkę. Sama nie wiem co ci napisać bo już sprzedałam. Uważam że jest to bardzo fajny wózek, ale zależy gdzie mieszkasz. Wydaje mi się że to typwo miejski wózio, skrętny, wygodny, wszędzie się zmieścisz...ale jak dzieci rosną to staje się coraz cięższy - to był główny powód naszego rozstania:-) Poza tym ja osobiście polecam!

Mamusie chyba naprawdę wagarują:-D
Przed nami ciężka noc:-(Kacper i Zuzia wymiotują.Kacper nadal ma biegunkę.Teraz padły ze zmęczenia.Oby trochę pospały.Straszne są te wirusy...Jutro powinno byc lepiej.Dobrze przynajmniej,że coś piją.Ach,ciężko tak patrzec jak maluchy się męczą.Dobrej i spokojnej nocki;-)
współczuję chorób - życzę Wam dużo zdrówka!
Faktycznie straszne pustki..
A cosik mi sie przypomnialo.Ksiadz dal nam prezent dla dziewczyn.Nie chcial wziasc koperty,my tez nie wiec wzial i oddal mowiac ze to prezent dla dziewczynek i odmowic nie mozemy.Mily gest zwazywszy ze wPl to sie reke wyciaga:-)

Gosia, fajnie że chrzciny się udały! A Maksio lepiej się poczuł czy znalazłaś dla niego kogoś do opieki? Czekam na zdjęcie:tak:
Nie słyszałam żeby w Polsce ksiądz się tak zachował. To jakiś święty a nie ksiądz:-D Ja "zapłaciłam" za chrzest po 200zł od duszyczki i płakać mi się chciało że aż tyle muszę dać księdzu. Zresztą on mnie tak poinformował że u nas w parafii taka jest ofiara. Ofiara - dobre! I jak tu nie być negatywnie nastawionym do kościoła?:baffled:

Pozmieniały im się znowu godziny sn w ciagu dnia - już nie nadazam. Rano wstają coraz wcześniej i już koło 10 domagają się położenia. Pośpią do 11.30 max do 12. Julka chce drugi raz jeszcze koło 14. Majka już nie śpi, ale za to maruda wieczorem.
Ciekawe co będzie jak czas się zmieni :)

A i zapomniałam dodać - wczoraj dowiedziałam się, że teściowa nie będzie siedziec z dziecmi - a wracam do pracy za 3 miesiące! Ładna perspektywa się szykuje!

Moje córy identycznie śpią- czasami już po 9 są tak zmęczone że muszę je położyć.
Ale zleciało - już do pracy?? Z kim zostawisz dziewczynki?
Ale tak naprawde to nie moge narzekac bo u mnie babcie sie doslowne kloca o spacery z dziewczynkami:-D i to trwaja one coraz dluzej bo cieplutko sie robi. Wczoraj moja mama byla z nimi 3 godziny, dzisiaj druga babcia je wziela juz na spacer przed 11 i mowila ze ok 14 wroca! a ja korzystam. Wczoraj pociwczyc bylam na silowni, ale dzisiaj takie zakwasy ze nic mi sie nie chce..ale czuje ze brzuszek maleje:D musze sprzatac!:/

Yenefer co z Toba? gdzie sie kochana podzialas? tesknimy:)

hehehe jestem jestem - tylko jest taka piękna pogoda że żal siedzieć przed kompem:-)
Dziewczyny mam pytanko na roczek robiliście jakieś wielkie poczęstunki czy tak skromniej. Tort, ciasto kawka i co jeszcze? U mnie już tuż tuż. Jakoś nie mam weny do wielkich przyjęć. Kupowaliście coś swoim pociechom na roczek?

u nas było raczej skromnie - torty i jakieś przekąski, ale nic obiadowego;-) Od nas nic nie dostały, ale miały tyle prezentów że raczej tego nie zauważyły. Poza tym na codzień kupujemy im sporo fajnych rzeczy, więc chyba nie były aż tak stratne:-p

A ja zawzięłam się starsznie i właśnie prawie skończyłam pierwszą zabawkę dla moich dzieci. :-D Muszę jeszcze wyszyć oczka. Dziewczyny zachwycone, aż mam ochotę znów coś im uszyć! I pomyśleć że wykorzystałam na to starą koszulkę męża:-D

Do góry