reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze forumowe maluszki - radości i troski związane z wychowaniem bliźniąt.

reklama
Rabitt nareszcie no!!

A moje dziewczyny sie strasznie przejmuja chodzeniem. Suuper.Tak sie ciesze ze juz dreptaja.Normalnie az czasem sie poplacze jak widze takie male ludziatko chodzace:-))

Ostatnia edycja:
hej, ja dziś znad deski do prasowania podczytuję,żeby nie stracić wątku. rzucilo mi się w oczy pytanko mileny - jeśli chcesz utrzymać laktację to obowiązkowo powinnas karmić najpierw piersią potem dokarmić ew. sztucznym. Ja miałam z tym kłopoty organizacyjne, zreztą nie dawałam rady karmić za każdym razem piersią to i laktacja się nie rozbujala :(( Może być tak,że jak dzieci będa mocno ciągnąć to z piersi będzie szło coraz więcej mleka,bo one ponoć się dopasowują do pottrzeb. Musisz więc je przystwiać na glodniaka. Oczywiście sa różne sposoby karmienia mieszanego, mi polożna radzila karmić raz jedno z piersi, drugie butlą i tak na zmianę przy kolejnych karmieniach. To jest chyba łatwiejsze, ale raczej nie będziesz miala więcej mleka od tego... no i jeśłi masz nie za dużó to czy to na piersi się naje???Ja szczerze mówiąc kombinowałam strasznie z tym karmieniem mieszanym i nie mialam jakiegoś konkretnego sposobu, w końcu wyszlo tak,że dawalam pierś jak plakaly ( uznawałam że sa głodne, a karmiłam nie częściej niż z co 3 godziny, więc jak chcialy szybciej to dawałam piers...) MOje dzieci strasznie dużo przybierały już po 1szym miesiacu, moż niepotrzebnie dawałam im dodatkowo pierś ( chialam ze względu na przeciwciala) a może to dzialanie mleka dla wcześniaków , które chyba zbyt późno zmieniliśy na 1kę..., ale nikt mi zielonej nie powiedzial'....

Rabbit gratulacje! :-)
Gastone dzieki stokrotne, lezaczek rewelacja, wlasnie jestem po pierwszym karmieniu. Dzieciaczek spokojny, o dziwo nie ulewa sie, pozycja idealna. Dzieki wielkie :-)

Zakładam dzisiaj tunikę i leginsy i błogosławię tych którzy wymyślili takie ubranka ,heeee:-D
Choć leginsy mam już ciut przyciasne.
Po porodzie zawsze wypadają włosy ,ma to związek ze zmianami hormonalnymi.Trzeba przeczekać innej rady nie ma .
Miłego dnia dziewczynki.

reklama
Do góry