reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze hobby, ćwiczenia, diety - wszystko dla nas

Ja chyba jestem głodna :szok:bo Andzia piszesz o majtasach a ja matjasy przeczytałam :-D

co do podpasek ja jeszcze żadnych nie kupiłam nawet nie pomyślałam że w razie odejścia wód coś trzeba w majtki włożyć bo mogą się sączyć :sorry:

nie pamiętam ile ja z córą miałam:no: w szpitalu to u nas dają ale w domu chyba z 2-3 paczki zużyłam tych zwykłych podpasek kupiłam te cienkie alwaysy alby belli nie kupowałam tych wielkich :no:a gdzieś do 3 tygodni po porodzie musiałam nosić chociażby wkładki :tak:

reklama
Ja chyba jestem głodna :szok:bo Andzia piszesz o majtasach a ja matjasy przeczytałam :-D
Wątki się koleżance pomyliły.:-) Się uśmiałam z tych majtasów - matjasów.:-D

Jeśli chodzi o majtasy, to ja polecam takie z siateczki, w opakowaniu dwie sztuki, więc z dwa opakowania warto mieć. Są przewiewne, a to ważne, żeby powietrze miało dostęp i wygodne. Najczęściej w sprzedaży są takie fizelinowe (jeśli dobrze pamiętam nazwę tego materiału). Te też miałam i były beznadziejne. A podpaski - pieluchy przydają się na samym początku, chociaż u nas w szpitalu dawali swoje podkłady. Potem w domu używałam dużych podpasek ze skrzydłami - zeszło z 8 opakowań, bo trzeba często zmieniać. Następnie normalny rozmiar, a na końcu wkładki. I ważne: nie polecam żadnych podpasek perfumowanych. Miałam te rumiankowe i cholerstwo mnie uczuliło.:wściekła/y:

:-D:-D:-D Gosiu, a to się głodomorek z ciebie się zrobił:-D:-D:-D

A mnie chyba pogięło, bo na niecałe dwa miesiące (chciałam napisać 2 tygodnie, pfu,pfu..) przed porodem zamówiłam sobie sztruksy ciążowe-czarne. I właśnie odebrałam przesyłke.:-D:-D:-D
Tak mi tyłek urósł i uda, że mieszcze się tylko w jedne dzinsy, a pozostałe spodnie ciążowe to są opięte w nogawkach do granic możliwości. A tu jeszcze święta przed nami, więc trzeba jakoś wyglądać.

Ostatnia edycja:
Ja już jestem na finiszu szpitalnych zakupów :rofl2:
Jeszcze tylko podkłady i podpaski ... nie wiem tylko do końca ile tego kupić, ale chyba wezmę do szpitala 3 paczki podkładów a do domu kilka paczek jakiś większych podpasek, bo chyba po 3-4 dniach 'pólmetrówki' już nie będą potrzebne :confused2::confused2::confused2:

W tym tygodniu kupiłam to, co najbardziej spędzało mi sen z powiek, czyli stanik :-):-):-) tak jak się spodziewałam, znaleźć coś w moim rozmiarze graniczyło z cudem, ale udało się :tak:

Nursing Bras: Emma-Jane Nursing Bras & Maternity Nursing Bra 411

szczyt elegancji to może nie jest, ale najważniejsze, że materiał super i w miarę elastyczna miseczka ... normalnie nie mogłam uwierzyć, że moje wielgachne G zmieściło się do E :rofl2:

hej dziewczyny, przepraszam że się tak wtrącę - ale w temacie :) jeśli któraś by potrzebowała jeszcze jakąś kreację ciążową na święta albo dla maluszka to zapraszam na moje aukcje- dla maluszków niebawem wystawię wiecej rzeczy w rozmiarach 56-68 Przedmioty użytkownika - Aukcje internetowe Allegro
dla babyboomowiczek możliwa sprzedaż poza allegro i negocjacje ceny :)
mogę zrobić całkiem sensowny zestaw - wyprawkę dla chłopca 56-68 bo mój synuś już z wielu rzeczy wyrósł
jak ktoś zainteresowany proszę pisać na priv
pozdrawiam i życzę spokojych końcówek ciąży i porodów szybkich i bezbolesnych :)

Chcialabym kupić sobie ten polecany przez was pas poporodowy pani TERESY. Teraz zauważyłam, że one są wciągane, więc muszę dopasować rozmiar - kompletnie nie wiem jak to zrobić... odjąc sobie na pi razy od obecnego?

Chyba, że któraś poleci jakiś zapinany a równie dobry, wowczas można regulować.

Kaja mam ten sam problem, ale doszłam do wniosku,że po się zmierzę i mąż mi zamówi, jak wyjdę ze szpitala to będzie w domu;-):szok:

Kaja ja mialam to kupować i poczytałam trochę o tym i po cesarce to raczej niewiele da bo powinno się go zakładać jak najszybciej żeby cokolwiek zdziałał. No a po cesarce wiadomo szwy. Poczytaj sobie w necie i sama zadecyduj ja zrezygnowałam.

reklama
Pamiętam jak Joasia pisała, że właśnie po CC pomagał jej podnieść się z łóżka. Muszę poczytać i coś zdecydować.

Do góry