reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze hobby, ćwiczenia, diety - wszystko dla nas

reklama
zaczęłam te Wasze ćw 6 coś tam i jakoś tak mi się słabo zrobiło:-p

któraś wraca po macierzyńskim do pracy?

Ostatnia edycja:
Morka tu co jest podejrzane mój M jak byłam ciąży do brzuszka mówił BUBU a teraz na teraz na Julkę mówi BUNIA, coś mi tu śmierdzi :-p
Można by podejrzewać że zostałyśmy wykiwane i zapłodnione przez jednego oszusta:-D No ale chyba do Białegostoku by nie wyrobił codziennie dojeżdzać co nie?:-D:-D:-D

Nadineczka ja bym chętnie wróciła ale ni mam gdzie:-( Tylko do UP mam powrócić po macirzyńskim:-) Ciekawe po jakiego....? Ostatnio Pani mi powiedziała "a po co Pani tu przychodzi? " a ja jej odpowiadam " No przecież wiem że mi pracy nie znajdziecie ale ubezpieczenie mi potrzebne:-D" . Czujecie w urzędzie pracy Ci mówią że u nich nie ma co pracy szukać:-D A najlepiej jak w ciąży byłam to mi L4 kazalali przynieść barany:-D

Ja też wracam po macierzyńskim i zaległym urlopie i po 3 tygodniach bieżącego urlopu, wychodzi 30 lipca. Po chrzcinach zaczynam szukać niani.

A ja też nie mam gdzie wracać, więc co najmniej rok posiedzę z małą, bo u nas do żłobka od roku przyjmują (o ile oczywiście się dostaniemy).

zaczęłam te Wasze ćw 6 coś tam i jakoś tak mi się słabo zrobiło:-p

któraś wraca po macierzyńskim do pracy?

Tak, ja wracam po macierzyńskim i urlopie zaległym i bieżącym. Wychodzi połowa lipca. Stasia planuję zostawic z opiekunką, której szukam bezskutecznie póki co.

------------------------------------------------------------------------
Informacja dla mam, które urodziły mniej wiecej po 7 stycznia
;-). Tatusiom będzie juz przysługiwało 2 tyg urlopu ojcowskiego. W 2010 przysługuje 1 tydz, a od 1.01.2011 będą to już 2 tyg. Trzeba go wykorzystać przed ukończeniem 12 mies przez dziecko. Nie mam tylko pewności czy mozna go dzielić, ale chyba nie można, wiec żeby załapać się na 2 tyg trzeba wziąć tak, żeby wykorzystać wszystko a drugi tydzień wypadł już w 2011.
Mam nadzieję, że nic nie poplątałam.

Mój stach urodzony 6.01, zatem niecały drugi tydzień tatuś wykorzysta.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
mój chłop ma tydzień tacierzyńskiego, a Polcia ur. 27-12-2009:tak:

ja tak bardzo chcę wrócić do pracy po macierzyńskim a tu mi teściowa pracować zaczęła i ani myśli przestać :wściekła/y: a opiekunek się boję, na żłobek za wcześnie i tak jestem przerażona :szok:

Do góry