reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze malusie problemy z Maluszkami

Wczoraj byłam z Martą u lekarza, ma katar już ze 2 tygodnie, i coraz gorzej- bardzo gęsty, ciężko wydmuchać, kaszel się pojawił- dostała Mucofluid do psikania do noska i dziś już o wiele lżej jej się oddycha. A migdały podobno koszmarne, ciekawe co powiedzą w poniedziałek w Kajetanach.

reklama
Kasiu zdrówka dla Martusi- to wygląda ewidentnei na katar bakteryjny , ciekawe czy sam mucofluid pomoże...ja neistety mam doświadczenia ze nie :(
ale oby u was było inaczej
Karol po tej sobotniej biegunce narzeka ciągle że go gardlo boli i nie chce jeśc - w końcu tak długo był zdrowy...
a Bartkowi coś się w buzi zrobiło - kupiłam nawet aftin bo tesciowa zasugerowałą że to pleśniawki ale kurcze chyba jednak nie i martwie się co co to...ma głównie na wargach tak od wewnątrz bardziej mi to afty przypomina ale nie wygląda żeby go bolało a afty przecież bolą...nie wiem czy od tego piachu co wpakował do buzi z piaskownicy jak mu zdjęcie robiłam (potem mu to nawilzaną chusteczką czyściłam) czy od innego cholerstwa- w końcu wszystko pcha do buzi choć staram się pilnować :(:(:( macie jakiś pomysł co to może być? najpierw rano myślalam że mu usta spierzchły albo mleko "osiadło" bo tak to wyglądało ale niestety nie zeszło i od srodka tez jest...

Ostatnia edycja:
Baśka, Miki miał afty jak był malutki, ale nie zauważyłam, żeby mu przeszkadzały, czyli może nie bolały. A schodzi jak potrzesz gazą?
Zdrówka dla Karolka!

Kasia nie pocierałąm a nie wiem jak plesniawki wyglądają bo do tej pory miaąłm szczęscie nei mieć okazji mieć z nimi do czynienia...ale jakby przy jedzeniu schodziły to moze to faktycznie plesniawy? tym bardziej że moje brodawki dokładnei obejrzałam i tez nie wygladaja najlepiej - sa w czerwone krostki jakby...
a od czego robią się afty???

A afty i pleśniawki to nie to samo?
Ja kiedyś miałam całą paszczę w aftach, po prostowaniu przegrody nosowej mi się to ***** przyplątało- bolało jak cholera, prawie nic nie jadłam przez tydzień, nawet jak piłam to ze łzami w oczach bo i w gardle miałam. Dopiero któryś z kolei lekarz wymyślił co to jest, bo wcześniej mnie antybiotykami faszerowali. Afty wywołują jakieś grzybska, więc antybiotyk jeszcze pogarszał sprawę, a jak ręką odjął przeszło po nystatynie w zawiesinie.
Mi też ten Marty katar wygląda na bakteryjny, ale pani doktor stwierdziła, że skoro nie gorączkuje, to spróbujemy tak. No cóż, zobaczymy...

no poczytałam troche w necie i chyba jednak to beda plesniawki - tym bardziej że my świezo po antybiotyku - więc niekoniecznie piasek...mam nadzieje że szybko się ze świnstwem uporamy

Duska jak miala 10 m-cy miala plesniawki- bialy nalot w buzi...pomogl chyba daktarin...nic sie nie skarzyla...nic ja nie bolalo...po prostu zauwazylam to zaraz po przyjezdzie tu do UK...szybko zeszly..raz czy dwa posmarowalismy i juz bylo OK..

a Martusi polecam naprawde inhalacje z soli fizjologicznej...

ZDROWKA DZIECIACZKI!!!

reklama
Baśka jeśli po antybiotyku to na pewno pleśniawki, a dawałaś osłonę? Mojej kumpelki syn zawsze je dostaje po kuracji antybiotykowej, najlepszy jest żel Daktarin.

Do góry