reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Nasze malusie problemy z Maluszkami

Irma, ja byłam u zwykłego dermatologa, ale wiem, że dużo dzieciaków do niej chodzi i wszyscy sobie ją chwalą. Byłam prywatnie, więc wiadomo skierowanie niepotrzebne (w poczekalni była karteczka - dzieci do roku życia bez kolejki ;-) :tak:)

Tak, o to Oilatum chodziło:tak:

reklama
hm a nasza Otylka właśnie na Oilatum uczulona:baffled: umyłam jej dwa razy głowę szamponem i cała buśka i szyja w chrostkach, i to takich brzydkich, na szczeście juz schodzi - podaję tylko wapno.
Ale za to szampon ten pomógł nam w pozbyciu się ciemieniuchy juz przy pierwszym myciu!- olejuszek i inne cuda nie działały, Oilatunem umylam i zeszło przy myciu wszystko same, ale za to na drugi dzień mała była cała obsypana, potem chrostki nasiliły się po drugim myciu szamponem. Odstawiłam szampon, podaje wapno i wszystko ok.

My też przez kilka miesięcy kąpaliśmy Marcinka w emulsji Oilatum i było ok. A ciemieniuszka pojawiła nam się tylko raz i ją wtedy potraktowałam oliwką nivea - przeszło w moment i do dzisiaj nie wróciło...

A u Maxika to juz nie wiem czy to ciemieniucha czy egzema moze juz na glowe sie wdarla,ale wyglada to paskudnie,coraz wiecej i nic na to nie dziala,zadne oliwki,kupilam tez masc tranowa i nadal nic,nawet z dnia na dzien coraz wiecej.moze to zmiana wody ,bo w UK woda jest straszna ,chlorem smierdzi na kilometr.do tej pory jak prezyjezdzalam do Polski to z egzema Maxika bylo o wiele lepiej ,ale tym razem cialko ma ladniejsze ,ale za to prezaszlo na glowke,nic tylko musze udac sie do lekarz i sprawdzic co sie dzieje.:tak: :tak:

Hej. My już w domku jesteśmy i niestety oprócz miłych wspomnień przywieźliśmy ze sobą niemiły katarek. Biedna Olunia cały czas z noska jej się leje, a nie da sobie go nawet dotknąć, żeby wytrzeć. Mam nadzieję, że szybko jej przejdzie bo naorawdę bidulka bardzo się męczy. Ale na szczęście humarek nadal dopisuje.

reklama
Do góry