• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Nasze malusie problemy z Maluszkami

Irma, ja byłam u zwykłego dermatologa, ale wiem, że dużo dzieciaków do niej chodzi i wszyscy sobie ją chwalą. Byłam prywatnie, więc wiadomo skierowanie niepotrzebne (w poczekalni była karteczka - dzieci do roku życia bez kolejki ;-) :tak:)

Tak, o to Oilatum chodziło:tak:

reklama
hm a nasza Otylka właśnie na Oilatum uczulona:baffled: umyłam jej dwa razy głowę szamponem i cała buśka i szyja w chrostkach, i to takich brzydkich, na szczeście juz schodzi - podaję tylko wapno.
Ale za to szampon ten pomógł nam w pozbyciu się ciemieniuchy juz przy pierwszym myciu!- olejuszek i inne cuda nie działały, Oilatunem umylam i zeszło przy myciu wszystko same, ale za to na drugi dzień mała była cała obsypana, potem chrostki nasiliły się po drugim myciu szamponem. Odstawiłam szampon, podaje wapno i wszystko ok.

My też przez kilka miesięcy kąpaliśmy Marcinka w emulsji Oilatum i było ok. A ciemieniuszka pojawiła nam się tylko raz i ją wtedy potraktowałam oliwką nivea - przeszło w moment i do dzisiaj nie wróciło...

A u Maxika to juz nie wiem czy to ciemieniucha czy egzema moze juz na glowe sie wdarla,ale wyglada to paskudnie,coraz wiecej i nic na to nie dziala,zadne oliwki,kupilam tez masc tranowa i nadal nic,nawet z dnia na dzien coraz wiecej.moze to zmiana wody ,bo w UK woda jest straszna ,chlorem smierdzi na kilometr.do tej pory jak prezyjezdzalam do Polski to z egzema Maxika bylo o wiele lepiej ,ale tym razem cialko ma ladniejsze ,ale za to prezaszlo na glowke,nic tylko musze udac sie do lekarz i sprawdzic co sie dzieje.:tak: :tak:

Hej. My już w domku jesteśmy i niestety oprócz miłych wspomnień przywieźliśmy ze sobą niemiły katarek. Biedna Olunia cały czas z noska jej się leje, a nie da sobie go nawet dotknąć, żeby wytrzeć. Mam nadzieję, że szybko jej przejdzie bo naorawdę bidulka bardzo się męczy. Ale na szczęście humarek nadal dopisuje.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry