reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze malusie problemy z Maluszkami

reklama
dzieki Cicha za odp. ja jak takowa noc była- raz- odciagnełam mleko i odczekalam jakies 10 h zanim podałam cysia...no, ale wypilam 5 koktajli ( W CIAGU CAŁEJ NOCY RZECZ JASNA:happy2:

I MY Z CYSIEM ROZSTAC SIE NIE MOZEMY:crazy:-TZN KLAUDIA JUZ PRAKTYCZNIE TAK-MOGŁABY O NIM ZAPOMNIEC MYSLĘ..O, ALE POKARM JEST WIEC DOSTAWIAM TAK Z 3 RAZY NA DOBE :sorry2:STARAM SIE OGANICZAC BY POKARM SAM SIE WYPALIŁ...ALE ON JEST I JEST......:baffled:A PO DRUGIE...TO TAKIE MAGICZNE CHWILE..TYLKO NASZE JAK SIE WTULIMY ..JEJKU CHYBA TO MI TAK CIEZKO SIE ROZSTAC Z KARMIENIEM...

Rusałko, oczywiście, że magiczne chwile są. Ale jeśli chodzi o kwestie techniczne, to jak skończyłam karmić Wojtka na początku czerwca, to nadal miałam pokarm, ale laktacja sama zaczęła ustawać po odstawieniu Wojciaszka. :-)

Ja czytałąm że największe stężenie alkoholu w pokarmie jest chyba do ok 2h po wypiciu, potem można karmić...
A co do pokarmu-to własnie tak chyba jest że mamie trudniej niż dziecku...a laktacja na tym etapie nie zaniknie raczej dopóki się karmi-ja tez miałam długo pokarm a i teraz czasem jeszcze coś wycisnę...
Sumka - a jak się skończyła to Kubuś się pojawił w drodze :)???

Irma- piątasek:rofl2:

Sumka - 5 lat?:dull:-
ja myśle, ze w Polsce może już odstawię........może:eek:?:-Dale tak tez młwiłam, ze w czerwcu odstawiamy- a ograniczyliśmy:rofl2:

reklama
Mnie było bardzo szkoda odstawiać Bartka ale pediatra doradziła mi że im dłużej sie karmi, tym bardziej odstawienie przeżywa dziecko. Radziła żeby kończyć jak maluch ma maksymalnie 1,5 roku i tak zrobiliśmy chociaż było nam bardzo ciężko. Bartek do tej pory lubi przytulać sie do cycucha i długo jeszcze zaglądał pod bluzkę, A Kuba zrezygnował sam i nawet na cycucha nie spojrzy:happy2:

Do góry