reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Nasze nocki z naszym potomstwem i wieczorne zasypianie

ewe no to rewelaja, u nas ostatnia taka noc to we wakacje:)
abryz, grunt to widziec pozytywne aspekty;), ale fajnie masz, ze Jakub z toba spi, bo moj normalnie nie chce!chyba mu sie przejadlo ;)
jak ja wstaje o 7 to nie mam za bardzo co ze soba zrobic, bo tv nie mamy i nawet sklepy wszystkie zamkniete, wiec powoli zwlekamy sie z lozka, potem idziemy do kuchni zjesc sniadanie, wlaczamy se radio i kompa, a potem zabieramy sie za bierzace sprawy

reklama
Moj normalnie zasypia o 23-23.30 a czasem to i o 24 bo ucina sobie pod wieczor drzemke i potem sie budzi jeszcze, dostaje papu ok 22-23...bawi sie i idzie w kime a wstaje ok 9...dzis o 10 rano. Ale ostatnio miał takie pare dni, ze b czujnie spał i sie budził co jakis czas pokwekał chwilke i zasypiał ale musiałam wstawac zeby mu dac smoka zeby sie nie rozbudził:confused:. Dzis juz spał normalnie wiec nie wiem co mu było?? Wogole to wydaje mi sie ze mu zeby beda wyłazic bo sie coraz bardziej slini i pcha łapki do buzi i jest przy tym niespokojny...Troche twarde ma dziasła na gorze ale nie znam sie na tym jak to poznac...?

ewe, gratulacje :-) ja to jeszcze nie miałam takiej przespanej nocy... ciekawe jak będę egzystować w pracy, z tym ciągłym niewyspaniem...

Kurcze współczuję dziewczyny!
Moja Ania zasypia zazwyczaj ok. 20.30 - 21.00 po cycku, śpi 0,5 h (nawet nie wstaję tylko sobie czytam i czekam, aż się obudzi, bo budzi się zawsze), daję jej drugiego cycka i po wypiciu już zasypia na dobre i śpi do rana. Ostatnie trzy dni budziła się około 6.00, a po zmianie czasu obudziła się o 7.00 (wg starego czasu, czyli o 6.00 według nowego). Zjada wtedy oba cycki i śpimy dalej - do około 9.00 - 9.30.
Dzisiaj obudziła się o 4.30 - wzięłam ją do siebie do łóżka i dałam smoka, zasnęła i obudziła się dopiero o 7.45, ale potem już nie spała. Za to po zmianie czasu wcześniej zasypia.
Boże jakie kochane dziecko - wie, że mama lubi pospać dłużej. Oby jej się nic nie przestawiło!!!

A ja dziś Jakub nakręciłam niezbyt dokładnie i obudził się pół godziny przed meczem, czyli o 6.30, a miał o 7. Teraz ja oglądam siatkówkę, a on pełza po wyrku :-)

Ewe wielkie gratulacje!
Angie nic tylko pozazdroscic.Judi jak wstawala kolo 8 to cos jejs ie pomieszalo i wstajke mi po6 :( a wczoraj juz wszystko bylo ladnie przestawione:(

A Ania poszła wczoraj spać po 20 i kilka razy w nocy musiałam dać jej smoczka, ale na jedzonko obudziła się dopiero o 5:30 i poszła dalej spać. Potem o 7 się obudziła, wzięłam ją do siebie do łóżka i po jakimś czasie zasnęła i spała do 9:30 :szok: Szok

ale wam zazdroszczę tego spania. Ja jestem nieprzytomna bo MArysia dziś nie obudziła o 6.30. Jak nigdy!!!! Ja nie wiem jak ale muszę ją odzwyczić od nocnego jedzenia i nie bardzo wiem jak to zrobić bo ona się budzi o 23, 24 i jest wtedy głodna (ale ta pólnoc to mi tak nie przeszkadza, zeby chociaż przespała do 5 lub 6)- czyli dobrze by było wyeliminowac karmienie o 2, 3 nie wiem jak to zrobić . A wiem że potrafi wytrzymac 4-5 godzin bez jedzenia w dzień na przykład. Poradzcie coś. CZy czekac az przejdzie jej samo? Za miesiac wrac do pracy i chciałbym przespać w kupie chociaz 4 godziny

reklama
głuszek, ja wracam za 2 tygodnie i też bym chciała wyeliminować te "środkowonocne" karmienia... tylko za bardzo nie wiem jak :-(

Do góry