reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Nasze Obawy

Witajcie ponownie:-)
Od kilku dni nie śpię już w dzień tak jak kiedyś,czy może tak być w tym tygodniu ciąży??? Ciągnie mnie trochę w brzuszku,nie wiem tylko czy to nie są te moje zaparcia i wzdęcia.Napiszcie proszę czy czujecie coś w Waszych brzuszkach czy tak zupełnie nic się nie dzieje,nic nie uciska ,nie gniecie.

reklama
u mnie cisza i spokój w brzusiu. tylko z raz-dwa razy na dzień mam "słuchanie szumu muszli" i "dorzucanie swoich 5gr do niej" ;-)
a teraz mam anginę :-( że mnie zawsze coś musi się czepić......

mnie boli, uciska, gniecie, ciągnie ale lekarka uznała to za normalne, do czasu gdy mnie zbadała i okazało się że dno macicy jest nieco niżej niż było... więc cóż jak wyniki masz ok, twój lekarz mówi że nic ci nie jest to, to normalne:) ciezko opisać jaki to ból i czy to ten jak się macica rozciąga albo ścięgna, albo wnetrzności się przesuwają, tudzież zaparcia...cholera wie i w tym problem dleikatne bóle i ciąnięcia są pewnie ok, ale teraz to ja juz niczego pewna nie jestem.

No ale nie kazała leżeć, kazała się oszczędzać i pomyśleć o zorganizowaniu zastępstwa w pracy, zobaczymy co i jak za 3 tyg, na razie mam magnez i żadnego wysiłku fizycznego. A w pracy sie dogadałam zaczynam godzine później i kończę jak się zmęczę, kolega będzie za mnie prowadził, powinno być ok :tak: a jak się czuję?... leniwa i zadbana tylko mojego Kota mi szkoda bo strasznie teraz zalatany i zajęty przeze ,mnie, cóż dzielnie to znosi. Wczoraj jeszcze bolało, dziś nic nie boli, po paru dniach ciężko powiedzieć :) Jak każą leżeć będę leżeć:laugh2:

No dobra - wyjaśnienie przyjęte ;-)

Z pracą trzeba na dystans (jeśli tylko się da) - nikt medalu za aktywność i odpowiedzialność nie daje :oo2: W ostatnich dniach przekonano mnie o tym dość dosadnie - więc będę spędzała więcej czasu w necie :-)

Sorga: no Kochana to ty dbaj o siebie teraz, nie przemęczaj się i Kotem się nie przejmuj napweno czuje się dowartościowany, że może Cię wyręczyć w obowiązkach i pomóc w cierpieniu :-D ;-) .

Derylka: u mnie takie bóle jak: ciągniecie i napinanie występują od 4 tyg. ciąży. Lekarka powiedziała, że to normalne i po badaniu potwierdziła, że jest ok. Myślę, że dopóki nie jest to ostry ból, albo mocne skurcze i nie plamisz to wszystko jest w normie. Jednak jak Cię coś niepokoi możesz się kontrolnie przejść do lekarza. No i nie martw się na zapas :-)

Niuni: współczuję anginy, wracaj szybko do zdrowia. Mdłości powinny niedługo minąć, ja już od jakiś 3 tyg mam spokój:cool2:

heyka u mnie czesto wystepuje napinanie brzusia prawie jak skurcze ale bezbolesne. lekarz-poloznik powiedzial mi ze nie ma sie czym przejmowac bo macica to miesien i wszystkie miesnie sie napinaja caly czas pracuja. dopiero jakby bylo krwawienie albo bardzo bolesne skurcze to trza sie martwic. badzcie dobrej mysli!!!! Sorga dbaj o sie i malenstwo!!!! praca moze poczekac - masz cale zycie przed soba zeby pracowac :))) bedziesz jeszcze miec dosc

Dzięki dziewczyny pocieszyłyście mnie,to moje wczorajsze "ciągnięcie"było przez wzdęcia,bo jak tylko zjadłam kilka suszonych śliwek (super lekarstwo) to od razu przeszło.Brzuszek mi się zaokrągla coraz bardziej a piersi z biustonosza wychodzą :-) .Zanim ja dotrę do tego 12 tygodnia to się wykończę z tego ciągłego strachu i nasłuchiwania czy oby nic się złego nie dzieje.

reklama
:tak: Też tak miałam i dalej czasem jakaś czarna myśl się pojawi, takie obawy to chyba chleb powszedni w ciąży. Ważne żeby się nie nakręcać za bardzo. Takie obsesyjne martwienie się o dzidzi w niczym mu nie pomaga. Derylka pozatym do 12 tyg zostało Ci tylko 7 dni, zleci w mgnieniu oka. :tak:

Do góry