reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze odczucia, samopoczucia, objawy, dolegliwości itp.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Ja też dzis mam przykry dzien :( Nie mam na nic weny cały dzien bym spała i nie wychodziła z łóżka.

Twilight zadzwon do lekarza bo taki ból może być spowodowany jakąs kolką nerkową. Lepiej takich rzeczy nie bagatelizować.

reklama
Współczuje Wam kochane złego samopoczucia, ja sie tak do niczego czułam w sobote...dzisiaj czuje się wspaniale...góry bym przenosiła. rozpaliłam ogień w piecu, ogarnełem troszke na podwórku, ogarnęłam w domku i czekam na znajomą któa zaraz przyjedzie na kawke :tak: Życze Wam miłego popołudnia i duuuzo zdrówka :*

ann właśnie ja tych obrzęków najbardziej się boję, w niedzielę jak zrobiliśmy sobie gigantyczny spacer to mi trochę kostki spuchły - ale to może i od samego przeciążenia, jejjj oby to ostatni raz ( pobożne życzenie:-D)

Ann, mnie już powoli zaczynają puchnąć dłonie... wieczorem mam problem ze zdjęciem obrączki:eek::eek: w ciąży z Igorem od listopada nie chodziłam w obrączce (a rodziłam w lutym)...

ja własnie nie zdejmuję obrączki i cały czas nią kręcę, przekładam itp itd...

Kochane gratuluje udanych wizyt! Dobrych wyników badań! No i trzymam kciuki za wizytówki!

Ja dzisiaj zajechałam do swojego ginekologa i zapytałam co mam robić w związku z moją egzemą. Wczoraj dermatolog przepisała mi masć Bedicort G, jak się okazało maść sterydową z antybiotykiem :angry:. Na ulotce jak byk pisze że w ciązy stosowac nie można, że badania na zwierzętach wykazały wpływ maści na plod... Oczywiście zabronił stosować maści i mam smarować tylko masciami nawliżającymi np Oilatum, Oilllan lub maścią witaminową, wazeliną, żeby była jak najbardziej nawliżona, nawet po kilkadziesiąt razy dziennie. a jeśli juz nie dam rady i nie wytrzymam swędzenia to mam kupić maść z hydrokortyzonem i maksymalnie 3 razy posmarowąc. Trzeba jakoś wytrzymać. No i unikac chemicznych środków, robić wszystko w rękawiczkach. Ech jak nie urok to sraczka.. I jak tu ufać niektórym lekarzom :confused2:

reklama
w rękawiczkach powiadasz ???? patra wiem co czujesz bo też mam egzemę i z tego co pamiętam to moja dermatolog powiedziała mi że w ostateczności rękawiczki na ręce jak już nikt inny nie może za ciebie tego zrobić :)
no i tak jak tobie żadnej styczności ze środkami chemicznymi, kąpiel w emolium, mydło do rąk emolium itd.
mi zapisała w zeszłym roku też maść na sterydach i jeszcze jakieś tabletki ale i tak nic nie pomogło a sterydy tylko mnie podbuzowały. Kazała mi smarować jeszcze takim kremem (który niby miał nie pozostawiać tłustych śladów ze wzgl. na pracę) ale cholera wczoraj wzięłam go z pracy do domku (po tym jak umyłam okno w sobotę to nie mogę dojść do siebie z dłonią) więc nie pamiętam nazwy (jak wrócę od razu ci napiszę obiecuję)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry