reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze odczucia, samopoczucia, objawy, dolegliwości itp.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
mela mi tak samo drętwieją ręce i palce u rąk m,askara takie dziwne uczucie, gdybyś się czegoś w tym temacie dowiedziała będę wdzięczna za inf.

Mi na drętwienie lekarz zalecił magnez i jakoś się specjalnie więcej w temacie nie rozczulał. A te drętwienia to strasznie upierdliwe są:wściekła/y: Mnie o dziwo drętwieje tylko lewa ręka ale czasami tak, że nie da się wytrzymać. Biorę magnez i zobaczymy.

reklama
Tylko żeby magnez dobrze się wchłaniał to najlepiej żeby był z witaminą B6 i najlepiej nie przyjmować równoczesnie preparatów z wapniem (cytat z ulotki :-))

pewnie Wam maleństwo uciska na jakiś nerw ;) i macie wtedy te drętwienia , albo już coś na kręgosłup siada ...

mi maleństwo zaczyna często na pęcherz uciskać i latam jak poparzona do kibelka co 30 min .... podobno jak jest zgaga to wtedy maleństwo na żołądek napiera....więc albo urok albo sraczka ;D

Dziewczyny tak z ciekawosci, bo to moja pierwsza ciaza i nie wiem czy to normalne, ale mam ogolnie dosyc twardy brzuch, taki ubity(jak stoje bo jak leze to sie troche rozłazi i jest miekszy), jak wy macie? Czytalam cos o skurczach, moj gin tez mi mowil ale to wtedy twardnieje na chwile a ja mam taki caly czas...

justa , też tak mam ;) lekarzowi mówiłam to powiedział że to przez to że się napinają mięśnie bo muszą się rozszerzyć :) i te więzadła na których "wisi" macica również :) one przed ciążą mają ok.6cm a przed porodem 30cm ;) teraz nasze ciałka i ciałka maluszków szybko przybierają na wadze i się po prostu wszystko napina ;) a i pewnie maleństwo się prostuje i wypina to Tobie również twardy brzuch się robi , ja mam identycznie ,budzę się rano to mam taką wyspę twardą na brzuchu :p i to maleństwo sobie tam śpi :) więc nie martw się a na najbliższej wizycie powiedz lekarzowi to pewnie Ci szyjkę sprawdzi dla Twojego własnego spokoju ;)

Jeśli chodzi o magnez to mi gin kazała jeść Chelamag B6 2 tabletki dziennie i wszystko przestało boleć. Wcześniej bardzo bolały mnie stawy a po magnezie wszystko przeszło.

kurcze z tym twardnieniem brzucha to uważajcie... jak jest na chwilkę jak dziecko się wypina to ok.. ale jak to twardnienie trwa dłużej to skonsultujcie to z lekarzem...

mnie ginka zawsze mówi, że brzuch ma być miękki

Bożesz.. jak czytam o Waszych dolegliwościach to tak jak o moich bym czytała :szok:
Co do drętwienia rąk to lekarz mi już wcześniej mówił, że to jest normalne i przygotował mnie na to żebym się nie wystraszyła :-) ja mam jeszcze ból prawego biodra, ze nogi nie moge podnieść :-( już przyzwyczaiłam się do tego bólu i jest ok ale jak ona nadal będzie tak boleć to już boje się porodu.. :confused2:

reklama
kurcze z tym twardnieniem brzucha to uważajcie... jak jest na chwilkę jak dziecko się wypina to ok.. ale jak to twardnienie trwa dłużej to skonsultujcie to z lekarzem...

mnie ginka zawsze mówi, że brzuch ma być miękki

moja ginka tej samej teorii - tez co wizyta pyta mnie czy brzuch twardnieje - więc jest to ważna sprawa...

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry