reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze pytania- odpowiedzi- RADY:)!

reklama
Dzięki za rady. Już sprawdzam. Mnie zwłaszcza zależy, żeby stanik był z dobrej firmy, ładnie dopasowany do biusty i żeby dobrze go podtrzymywał - jestem w stanie przeboleć brak jakichś super sexi wstawek. Głupio by było mieć po karmieniu pępek między piersiami - wolę, żeby zostały takie, jakie są teraz. A karmienie ponoć nadwyręża piersi... I stąd szukam czegoś dobrego.

A stanik triumpha kosztuje ok. 75 zł, więc nie nastawiam się na jakieś niższe ceny...

Aniu ja mam trzy różne i już się dzielę wrażeniami i daję namiary. Dwa kupiłam na począku ciąży bo mi bardzo piersi urosły i wierzyłam naiwnie że to już ich wersja ostateczna i mogę sobie kupić takie staniki bo już więcej nie urosną przydadzą się do karmienia....na razie są za małe - ale jeden tylko pod biustem więc myślę że jakiś czas po porodzie dam radę go włożyć.
Ostatnio kupiłam w sklepie naturany - nie jest piękny ani wdzięczny - jest na grubych ramiączkach i biały i w sumie chyba jedyna jego zaleta to to że super wygodny...
Wcześniej zakupiłam
http://www.allegro.pl/item104739036_kamila_2001_biustonosz_do_karmienia_75d_mitex_.html - jest niezły, tzn znacznie lepszy jeśli chodzi o to jak podtrzymuje - w końcu fiszbiny i lekko elastyczny materiał robią swoje (w porównaniu z naturaną - całkowicie bawełnianą i bezfiszbinową), jedynym jego minusem było to że zanim się uformował to robił bardzo szpiczaste piersi :)
http://www.allegro.pl/item104862048_elegancki_biustonosz_do_karmienia_firmy_alles_80_e.html - taki mam czarny i ten jest bardzo ładny ale uwaga - rozmiary są małe i mało się rozciąga i trzeba brać zdecydowanie większy!! oczywiście najlepiej mierzyć ja kupiłam na allegro ale potem w sklepie też takie znalazłam choć same białe - można przymierzyć biały w sklepie i zamówić kolorowy na allegro i ja chyba na to się skuszę ale to już po porodzie jak się unormują te moje "bąbelki" w rozmiarze 80 E ;)

Dziewczyny dziś miałam sporo skurczy przez 10min. Nie sa bolace raczej takie, że podskakujesz złapie cię i puszcza. Pisaliscie gdzies, że ginekolog wam zaleciła brać nospe. Bierze się ja w chwili gdy masz skurcze czy jak? I ile się jej zażywa? Ile trzeba czekac by zadziałała po jakim czasie wziasc 2 dawkę. Czy się wogóle skurczami nie przejmować i nie brać nospy?

Myślę że brać - i no-spę i magnez można jak masz skurcze, bo w sumie jeszcze trochę czasu Asiu masz, ale niech dziewczyny się wypowiedzą ile bo ja nie wiem, pewnie bym wzięła tak jak na ulotce napisali...Ola magnez to brała chyba 3 razy dziennie po 2 tabletki - magnezu raczej się nie przedawkuje

Asiu ja od jakiegooś czasu zażywam 3x2 tab.Magne B6 i pomaga to nieco na napięcia macicy i tzw.skurcze przepowiadające....a więc śmiało zażywaj magnez...na pewno nie zaszkodzi...
Ja w środę dałam się zbadac przez połozną ze szkoły rodzenia ( ona będzie przy porodzie) i powiedziała mi,że mam rozwarcie na 2 cm i bardzo miękka szyjkę macicy a więc lada moment moge się spodziewać nadejścia Maluszka...chociaż miała takie przypadki ,że dziewczyny z 4 cm rozwarciem chodziły jescze 10 dni....Zobaczę co powie mi dzisiaj lekarz ..ide o 9:50 na KTG i potem mam wizytę...zobaczymy jak Marcinek waży ..ostatnio ważył 2200 mam nadzieję,że troszkę nabrał "masy" hihihi ...juz się nie mogę doczekać czy wszystko jest z moim synusiem w porządku.....i kiedy mogę się spodziewać porodu...
Z innej beczki....od kilku dni bardzo mam wrażliwe brodawki, szczególnie wieczorem nawet mogę nazwać to bólem...smaruje sobie je zgodnie z zaleceniami połoznej Pularenem....jest nieco lepiej...a może Wy znacie jakies inne sposoby na złagodzenie bólu?
Wiecie co wyczytałam w majówkach,że należy zjeśc świeżego ananasa..ale dlaczego i na co nie mam pojęcia....poza tym coś pisały o wiesiołku....wiecie coś na ten temat?

Dziewczyny - bralyscie cos jak Wam brzuch twardnial?? tez nospe i magnez???

i mam jeszcze jedno pytanie...zelazo...troche wyniki mi spadly i gin zalecil brac zelazo z kwasem foliowym...
Zelazo - Sorbifer Durules - bralyscie?? pomoglo???

OluK. - t rzeczywiscie juz niedlugo mozesz rodzic, odezwij sie po wizycie:))

Ja teraz biore 3 razy dziennie magnez(magnesum) -oprocz tego oczywiscie feminatal(sporadycznie łykam nospę) i jak sie denerwuję zarzucam meliskę ( od 3 -4 dni- dstawiona:)..Czuję, ze jakbym Klaudys była odwrócona glówką w dół, ja tażke odliczalabym godziny do proodu - poniewaz skurcze u mnie sa baardzo częśte..i twardnienie brzuszka- polożna powiedziała, ze macica sie stawia( nie wiem o co chodzi :p

Aniu na twardnienie rewelacyjnie działa tak jak pisała Ola magnez i no spa. Ja też biorę 3 razy po 2 tabletki Magne B6  i na razie obywa się bez no spy.  A jeśli chodzi o żelazo ta ja dostałam wczoraj receptę na Tardyferon. Brałam go ostatnio 2 miesiące temu i bardzo mi poprawił wyniki.
A u mnie lekarz powiedział wczoraj że wszystko pozamykane na 4 spusty.

Mam do was pytanie z innej beczki, czy macie zamiar robić przed porodem lewatywę? ostatnio czytałam, że dziewczyny sobie bardzo chwalą. Ja nie miałam nigdy w życiu robionej i samo słowo i opis jak to się robi  mnie przeraża

reklama
Dzieki Sumka :) :) :)- po 11 bede dzwonic do gina i zobacze co powie a to tego czasu musze sie jakos zrelaksowac....

Polozna w szkole rodzenia mowila zeby nie robic lewatywy, bo to jeszcze bardziej pobudza prace jelit...

Mi gin tez powiedzial ze szyjka dluga i zamknieta....

Do góry