reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

nasze samopoczucie, trymestr po trymestrze !

reklama
86ani86, to dziwne ,że gin nie powiedział Ci o sposobie sikania:-D
zatykasz ujście pochwy wacikiem ,chusteczka, wpychając ja tam lekko. potem jeden strumień do wc i dopiero drugi do pojemniczka.Obowiązkowo podmycie,bez tego nie ma co badać.
A mi i tak wychodziły baterie w moczu ,ale to w pierwszym trymestrze.Więc był furagin, i wypis do szpitala(ale nie poszłam;P)
Teraz odpukać jest spokój.(zobaczymy 28 grudnia, na wizycie czy nie ma niespodzianek)

u nas jak się oddaje mocz do badania , to nie śmiejcie się ,
ale dostajemy pojemniczek z przyklejonym takim lejkiem , żeby sobie ręki nie osikać chyba :-p:-D
i do tego taką chusteczkę nasączoną czymś o zapachu spirytusu ,
nie szczypie to , bo pewnie słabe w miarę;-) i zanim się nasika to trzeba się tą szmatką podetrzeć :-D i można bez podmywania oddawac mocz do laboratorium:-p
aha no ten lejek się odkleja a pojemniczek zakręca i gotowe, czysto szybko i sprawnie;-)

u nas jak się oddaje mocz do badania , to nie śmiejcie się ,
ale dostajemy pojemniczek z przyklejonym takim lejkiem , żeby sobie ręki nie osikać chyba :-p:-D
i do tego taką chusteczkę nasączoną czymś o zapachu spirytusu ,
nie szczypie to , bo pewnie słabe w miarę;-) i zanim się nasika to trzeba się tą szmatką podetrzeć :-D i można bez podmywania oddawac mocz do laboratorium:-p
aha no ten lejek się odkleja a pojemniczek zakręca i gotowe, czysto szybko i sprawnie;-)

kochana w PL jeszcze dłuuuuugo nie będzie takich luksusów ;))

reklama
ja tez po wczorajszej wizycie.....we wczorajszym badaniu moczu wyszly dość liczne bakterie (nie podmyłam się bo juz bym nie zdązyla - tak mi sie siusiu chciało), ale ja mam straszne boleści brzucha u dołu, więc pęcherz na bank! dostałam furagin, żuravit i nospe forte - wszystko 3 razy po 1 tabl. Po 10 dniach mam zrobic posiew moczu i sie zobaczy.....

Mówilam lekarce o zaparciach - a ona na to,ze tylko odpowiednia dieta mi pomoże.....zapytałam o syrop duphalac - a ona na to,ze go nie zna....:szok: dziwne, inny lekarz mi kazał go brać....no i wziełam - zadziałał!!!!! :-) poza tym, wczoraj jadłam jogurciki, pestki slonecznika, duzo pilam wody.....no i dziś tez super efekt!!!! ;-)

Zreszta trzeba przyznać, że to zabawne.....jak ciężarne cieszą się z każdej zrobionej kupki! HA HA HA HA :-D

Rozmawiałam z moja przyjaciólką - dietetyczką o tym "czystym" błonniku - i kazała mi z nim uważać! chodzi o to, że błonnik pochłania wszystko i może oprócz przeczyszczającego efektu spowodowac inne spusztoszenia w naszym organiźmie np. braki w minerałach :szok:, więc lepiej z nim nie przesadzać. Kazała mi jeśc produkty zawierające dużo błonnika, ale nie sam błonnik.

Do góry