reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

Madziara, trzymamy kciuki za Was.
Julka, witamy :-). Niestety nic nie wiem a propo Waszego problemu, chyba najlepiej iść do pediatry, powinien rozwiać wszelkie Twoje wątpliwości.
Tomola, dzieki za "poradnik żywieniowy".Skorzystam na pewno, choć ta woda z glukozą to naprawdę jest potrzebna? :baffled:Kaszki jeszcze nie dodawałam do zupek, ale może za jakiś czas sie odważę, bo coraz wiecej widzę głosów jednak za.
A mój BArtuś śpi już od 20tej. Ciekawe o której się obudzi na jedzonko:-)

reklama
Ojejku, to sie zdziwilam, a po co glukoza? To ladnie mozesz juz wprowadzac, wypada tylko powiedziec SMACZNEGO:-)
Ja jak zaczne wprowadzac gluten to bede chyba dawac te kaszki co teraz sa ryzowe tylko to sa pszenne bodajze. A propro manny to 1/4 lyzeczke juz ugotowanej czy nieugotowanej masz dodawac?

Julka witaj. Nie martw sie, jezeli piszesz ze mietosi w raczkach to jednach chwyta zabawki, a podciagnac sie to moja Zuzia tez jeszcze nie potrafi, poprostu jest za malo silna jeszcze. Zreszta kazde dziecko rozwija sie w swoim tempie, ja sie martwilam bo mala sie nie przekrecala na boki a od 2 dni niczego innego nie robi:-p wiec to roznie z tymi maluchami bywa.

Ja sie dzisiaj strasznie usmialam bo Zuzia nauczyla sie wyciagac jezyczek i macha nim, wyglada jak maly gorylek, nakrecilam jej filmik to sprobuje pozniej wstawic.

Madziara - powodzenia dla Nikosia i daj znac jak poszlo

A mnie dziś zaskoczył pewien telefon:-)Dzwoni , patrze jakiś obcy numer mi się wyswietla ale mówie ach odbiore a tu cytuje słowa pani" dzien dobry pani edyta itd mam, prośbę proszę za tydzień przyjść z Olą na szczepienie o 10" no normalnie byłam w szoku, że już teraz telefonicznie powiadamiają i to na komórkę chyba ich to taniej wychodzi niż rozsylanie zawiadomień. :tak:

Dziewczyny czy ta woda z glukoza potrzebna to nei wiem, jak mi lekarka o tym mowila to tak jakos bardzo sceptycznei do tego podeszlam i sie zbytnio nie zaglebialam :-) bo od razu pomyslalam, ze skoro moje malenstwo juz wazy 8,6kg to chyba nie trzeba go "dosladzac", ale wlasnie mi inna mama powiedziala, ze tez tak dopajala, ze niby glukoza jest zdrowa dla dziecka. W internecie znalazlam rozne sprzeczne opinie na ten temat.
Ja nie twierdze ze to co napisalam w poprzednim poscie jest najlepsze dla dziecka, podzielilam sie tylko tym czego sie dowiedzialam, a jak wiemy co lekarz to opinia... ;-)
Moze ktoras z Was bedzie w najblizyszm czasie u lekarza i jakby pamietala to niech zapyta o te glukoze, zobaczymy co powie.

Ewelina tej kaszki to surowej, wymieszac z troche wody i wlac do zupy.

Madziara buziak dla twojego Nikodema, nacierpi sie malutki kochany , niedawno brzuszek, teraz zabieg, szegolnie bieduni ten twoj synus:-:)-(, obyscie jak najszybciej wrocili do domu!!

Julka
witamy nowa mamusie z sierpnia2007:tak:,moim zdaniem nie powinnas sie martwic na zapas, kazda dzidzia rozwija sie swoim tempem, jak Ewelia napisala, jesli mietosi i rusza paluszkami to poprostu z czasem zacznie tez chwytac zabawki;-), tylko jesli cie to naprawde martwi to powinnas porozmawiac o tym z lekarzem

Edyta smieszna i kochana musi byc twoja Olcia kiedy sie tak razem bawicie:-D:-D

Od dwoch dni nasz maly zaczal sie budzic w nocy, wiec zaczelam dawac mu dodatkowo oprocz cyca troche mleka z Nestle, i podzialalo, znowu przesypia mi cala noc.Pupa juz nie jest czerwona, takze to nie byla wina chusteczek.

Tomola - dołączam sie do pytania, bo mnie pediatra powiedziała ze to będę za miesiac dziecku dawała :-p
Madziara - powodzenia. Jeśli będziesz mogła to napisz jak to przebiega, bo nas też to czeka i chcę wiedzieć na co sie przygotować :-(
Witamy nową mamusie. Ja radzę iść do pediatry, ale jakiegoś pożadnego, nawet wydać trochę kasy, ale niech zbada Julcię porządnie, na pewno nie zaszkodzi, a stresu będzie mniej. Na zapas na pewno nie ma się co martwić
Dziewczyny, ja ponawiam jeszcze pytanie z zezem. Filip ma taki stały zez, nie jest duży, ale ciągle ma. Czy któraś ma podobnie - nie chodzi mi o chwilowe zezowanie

Mrozik moj maly akurat nie zezuje, i nie zezowal nawet jak byl calkiem maly. Ale z tego co pamietam, to nam w szpitalu i w szkole rodzenia mowili, ze dziecko ma prawo zezowac przez pierwsze 3 miesiace, wiec u Was to juz chyba troche za dlugo, moze warto by to skonsultowac np z okulista. Powodzenia!

witajcie dziewczyny
mrozik, tomola mozna normalnie kupic Sinlac w sklepie. Ja w aptece zaplacilam 27.50 a wczoraj w Kauflandzie niecale 20 zl:tak:Tylko wiem ze sa problemy w hurtowniach:baffled: a moj Karol jak zaczal to pic to juz za bardzo mleka nie chce ani kleiku:szok:zjadl dzis 160 i sie poplakal:-(bo juz nie bylo...
na opakowaniu pisza ze 125ml wody i 7 lyzek a ja juz go oszukuje i wlewam wiecej wody bo to i tak jest bardziej geste niz kleik:tak:a on pije z butli.Jeszcze nigdy moje dziecko tak chetnie niczego nie jadlo bo to jest strasznie slodkie:-)dodam ze opakowanie wystarczy na ok 2 tyg nie wiecej:tak:
rzadko tu bywam bo nie mam czasu ale powiem Wam ze jak mnie nie ma 6 h w domu to po powrocie widze ile rzeczy Karol sie w tym czasie nauczyl - niesamowite:szok:jak sie go trzyma na reku przodem do siebie to juz sie odwroci i trzeba go bardzo mocno trzymac:-D ale nocki mamy gorsze teraz wstaje po 10 razy:baffled:bo musze mu dac smoczka i odwrocic na bok i tak co 1.5 h:-:)baffled::wściekła/y:moze to sie zmieni niedlugo...:-)

reklama
no to ja sie chwale

MAMY PIERWSZY ZABEK :-):-):-)

Tak mnie cos wczorak tknelo i pojezdzilam malemu palcem po dziaselkach i wyczulam zabeczka :tak: Pozniej dla pewnosci postykalam metalowa lyzeczka i zabek dzwoni ze ho ho :-D

Do góry