reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

Dzisiaj moja mała kończy 5 m-cy a nie dawno miała tydzień:) ale ten czas leci:) Jakas marudna jest.Powiedzcie mi jak wygląda wychodzenie zabka
bo ona od tygodnia przeszło ma białą malutka kropeczkę na dziąśle i nie wiem czy to ząb sie chce wydostać:)

reklama
edyta my też lubimy tak poleniuchować. Przeważnie jest tak w weekend bo mąż nie idzie to pracy i budzik nie budzi mała. Mała zawzse budzi się po 5 i mąż ją zabiera do łozka. A jak rano sie obudzi to tak fajnie gada. czasami nawet jej wyjdzie " mama ,buuuuu, tlatla itp:)

fiolka - ja rano o 7 mam pobudkę, bo muszę wstac małego wyszykować do przedszkola , jedyny plus to to ,że teściowa go zabiera ze sobą bo ona jest jego przedszkolanką:-) więc jak odjedzie to ja zmykam spowrotem do Oleńki i pozniej kimamy sobie jeszcze:tak:

Edyta, to mądra ta twoja córeczka, skoro tak się już bawi :-).
A mój Bartuś znów obudził się przed moim wyjściem do pracy i się do mnie szeroko uśmiechał, no to ja go szybko do piersi przystawiłam coby może jeszcze chciał zjeść śniadanko, ale on nie chcial. Nie był jeszcze głodny bo się w nocy "nacycał", hehe.

Pani doktor przebadała małego i nie znalazła żadnych przeciwwskazań więc jutro na 8:30 jedziemy do szpitala. Mam nadzieję, ze szybko zrobią mu ten zabieg i w południe będziemy już w domku.

Witam!
Jestem nowa na forum. Moja Julcia urodziła się 23.08.2007 więc jest już "dużym" brzdącem. Jest bardzo silna ale niepokoi mnie to, że nie chwyta rączkami zabawek. Potrafi ładnie usiąść ale nie złapie mnie za palce żeby się podciągnąć. Generalnie wszystko "miętosi" w swoich małych rączkach i strasznie nimi wyma****e. Proszę o radę lub wyjaśnienie bo zaczynam się bardzo denerwować.
Pozdrawiam

Witaj Julka2007. Nie wiem co ci poradzić, bo Oliver chwyta, ale przecież każde dziecko rozwija sie inaczej. Zapytaj może lekarza.
Madziara powodzenia jutro. Uściskaj Nikosia od Nas.

reklama
Madziara powodzenia jutro!!

Bylismy dzis z malym u lekarza, napisze czego sie dowiedzialam, moze ktorejs z was sie przyda:
- podawac soczki przecierowe (zaczac od 1 lyzeczki soczku + 1 lyzeczka wody, potem 2 lyz. soczku + 1 lyz. wody, itd, po kilku dnaich jak wszytsk oki to wiecej) - podawac tego soczku ok 50 - 70 ml dziennie
- jak np ktoregos dnia dostaje jabluszko to jzu nei sok jablkowy, i tak samo z innymi warzywami
-z warzyw moge wprowadzic(oczywiscie pojedyncze i po tygdoniu obserwacji) dynie, szpiank, brokul, burak, groszek, pietrusze
- do zup dodawac lyzeczke oliwy z oliwek i 1/4 lyzeczki kaszki mannej
-podawac do picia wode z glukoza (na 100ml wody daje sie 1 lyzeczke glukozy)

To chyba tyle :-)

Do góry