reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

My tez nic nie podkładamy w wannie...

A chusteczki to różne pampers nievea dzidziuś i jakieś z biedronki dodo czy cos takiego ale słabo nawilżone...tylko że Piotrkowi nie robi różnicy:-p żadnych podraznien nie ma;-)

reklama
Ja do kapieli podkładam Olce ta specjalną szwamkową podkładkę poprostu to sama wygoda używałam dla Maciusia więc teraz od samego poczatku Olce włożyliśmy. Nie musze jej wtedy trzymac ona sobie swobodnie leży to naprawdę odciąża myjącego w moim przypadku mnie hehe bo u nas tatus ani razu nie mył Oli:baffled: Co do chusteczek normalnie używam pampersa ale od jakiegos czasu kupujemy takie tanie chusteczki tesco w fioletowym opakowaniu maja nieco intensywny zapach ale powiem wam ze niektóre z drozszych są gorsze od tych, sa bardzo dobre dosc mocno nawilzone no i tanie polecam, są jeszcze w niebieskim opakowaniu ale w te w filetowym naprawdę są niczego sobie :tak:

A jeszcze zapomnialam dopisać, że pomylilam sie przy zakupie obiadku i kupilam zupke jarzynowa z kurczakiem po 5 miesiącu i dałam dwa razy Olce po pól słoiczka ale nic jej nie było kupa była przepiekna hehe problemow brzuchowych brak :tak:

My tez nic nie podlkadamy w wannie, u nas tatus kapie i nie narzeka :-)

Co do chusteczek to uzywamy pampersa, roznych, na poczatku byly sensitiv a teraz zielone, raz nawet byly fioletowe i pomaranczowe, to zalezy czy nie ma gdzies promocji, bo nie raz dodaja do pieluch chusteczki :tak: Malemu nic nie bylo po zadnych, a kiedys nawet mialam jedna paczke bambino - tez byly oki, bardzo ladnie pachnialy tak "dzidizusiowato" :-)

Szymon tez sie rzuca, drapie po glowie i jak nie ma akurat obcietych paznokci to jest sobei wstanie zrobic ciete rany :-)
Jak lezy na plecach to podnosi nogi do gory, i nie bylby w tym nic dziwnego tyle ze jak je spuszcza to wali pietami o podloge :-) Wyglada to dosc niepopkojaco, ale jego nic nie rusza :-D

Edyta dobrze ze nic Olce nei bylo :tak: Juz wam chyba kiedys pisalam, znajomej ktora ma dziecko z 8.08 lekarka powiedziala wczoraj ze juz ma dawac zupki na miesku :szok:

kama juz myślałam , że z moją jest coś nei tak:)
dziewczyny dzięki za przepis na zupkę:) dzisiaj zrobiłam jak podała kozica i mała jadła wspaniale:)
janbor z tego co wiem to lepiej nie przesadzać z tą woda. My mamy koperki na tej wodzie z witaminą b i lekarka kazała tak 4 razy nie wiecej.

tomola Piotrek też tak robi...podnosi nogi do góry a potem mocno pietami o ziemie...że ich to nie boli:confused:

u nas tez kąpie tata ale już smarowanie pupy, ubieranie piżamki, wkrapianie wit. itp.zabiegi na noc należą do mnie:cool2:

Ja do wanny wkładam pieluszkę.
A jeśli chodzi o chusteczki to używam Cleanic Dzidziuś.

Jutro idę z małym do pediatry na przebadanie bo w piątek mamy iść na zabieg przetkania kanalika w prawym oczku. Jestem pełna obaw i wolałabym mieć to już za sobą.

Madziara daj znać jak coś będziesz wiedziała, biedny Nikodem :-(
Fiolka cieszę się że zupka smakowała :-)
Ja do wanienki nic nie wkładam bo na pieluszce mi się Kuba ślizgał a chusteczek używam też z pampersa te w ciemno zielonym opakowaniu innych nie próbowałam bo my i tak mamy wiele innych problemów to nie chcę ryzykować jeszcze odparzeniem pupy.

Madzia ja sie domyslam jak sie boisz..:-(jak sie słyszy placz własnego dziecka to az serce boli ale trzymam kciuki żeby tych łez Nikodema wogóle nie było.:tak:.trzymajcie sie ciepło:tak:

reklama
Cześć mamusie jak tylko na chwilkę
Mam problem u mojego małego na głowce zaczęła się mocno łuszczyć skóra wiem ze to ciemieniucha niestety:wściekła/y: mam pytanie czy macie z tym problem jeśli możecie napiszcie co robić mi lekarka dała krem ale ten krem niepomaga:no: zaczęłam robić olejuszkiem potem ściągam szczotką a jak u Was?:blink:
I co mam robić bo buzka małego jest sucha myśle ze to od główki smaruje oliwką?

Madziara dużo zdrówka dla maluszka i pozostałych skarbów uciekam bo mały dziś niespokojnie coś śpi.
Wczoraj co godzine pobudka już niewiem co jest. Dziś byliśmy u mojej mamy i musiałam Patryka zostawić jej to zrobił jej taki koncert ze niewiem i mama moja boi się z nim zostawać a był taki grzeczny. Myśle ze to nie od jedzenia bo je już jakiś czas zupki i kaszki wiec to nie to ani niekupa bo robi ja wzorowo już niewiem co mam o tym myśleć. Mięsko dam za ok 2tyg jak się uda. Krzesełko kupiliśmy baby dream polecam super mam regulacje wiec dzidzia nie siedzi sztywno;-)
pozdrawiamy i dziękuje za pomoc

Do góry