Natalka u nas ciemieniuszka prawie caly czas sie pojawia, jak maly mial 6 tygodni ty wyskoczyla straszna, strup na strupie, a teraz to takia bardziej sucha skorka sie robi, prawie wcale nie widac. Nam lekarka kazala oliwic po kapieli i wyczesywac ale grzebykiem a nie szczoteczka, bo ta niby za miekka i bardziej masuje a nie wyczesuje.
reklama
My mielismy dzisiaj ksiedza, Zuzia jak go zobaczyla to podkuwke odrazu zrobila:-) ale nie plakala jakos.
My tez nie podkladamy nic do wanny, na pieluszce sie slizgala, czasem wkladam ten lezaczek do wanny ale i tak go musze wyjac jak chce plecy i glowke umyc.
Chusteczek uzywamy Pampers tez, ale ostatnio kupilam Bambino i bardzo mi sie spodobaly, i slicznie pachna, sa dobrze nawilzone, okropne byly moim zdaniem Haggisy, takie nieprzyjemne i nie myly dobrze. A i mam tez te z Tesco i zbieram nimi kupe jak taka duzo zrobi bo wtedy to i z 10 chusteczek pojdzie.
Na ciemieniuche to tez slyszalam oliwka + szczotkowanie ale wlasnie grzebieniem lub twardsza szczotka.
Pietami uderza okropnie az mnie to boli, a ona nic
A no i w nocy tez tak rzuca glowka, kreci nia strasznie ale z tego co widze po waszych postach to chyba dzieci juz tak maja
Madzia - trzymam kciuki za Nikodema
My tez nie podkladamy nic do wanny, na pieluszce sie slizgala, czasem wkladam ten lezaczek do wanny ale i tak go musze wyjac jak chce plecy i glowke umyc.
Chusteczek uzywamy Pampers tez, ale ostatnio kupilam Bambino i bardzo mi sie spodobaly, i slicznie pachna, sa dobrze nawilzone, okropne byly moim zdaniem Haggisy, takie nieprzyjemne i nie myly dobrze. A i mam tez te z Tesco i zbieram nimi kupe jak taka duzo zrobi bo wtedy to i z 10 chusteczek pojdzie.
Na ciemieniuche to tez slyszalam oliwka + szczotkowanie ale wlasnie grzebieniem lub twardsza szczotka.
Pietami uderza okropnie az mnie to boli, a ona nic

A no i w nocy tez tak rzuca glowka, kreci nia strasznie ale z tego co widze po waszych postach to chyba dzieci juz tak maja

Madzia - trzymam kciuki za Nikodema
kama1102
Mama Bartka i Nikoli
Natalka, w pracy mi łatwiej tu wejsć niż z domu, bo gdy tylko komputer włączałam to mały się budził, jakby coś wyczuwal i trzeba się było nim zająć, czasem tylko wieczorem wejdę, tak jak teraz, jak już śpi na dobre.
Bartek rzucał tak główką przed spaniem, na prawo i lewo, ale już mu to minęło na szczęście. Chusteczki używamy Dzidzuś lub Pampers i jest ok.
Natalka, ja miałam podobny problem parę dni temu, u Bartusia się zaczęła łuszczyć skóra na główce, ale przyznam że nie poszłam z tym do lekarza. po prostu zaczęłam częściej myć małemu główkę, czesać i oliwkować sporo, bo wcześniej to nie robiłam tego tak regularnie, no i powiem ci że pomogło,a już się bałam bo słyszałam ze to cięzko wytępic:-).
A dziś BArtek zaczął mówić "buu" tak jakby samochodzik naśladował, podobnie jak trochę starsz dzieci robią, a mąż mówi że to on mu to pokazał. szok. A zabawy przy tym miał mały, aż sie opluwał tak "buczal". zmykam spać.dobranoc
Bartek rzucał tak główką przed spaniem, na prawo i lewo, ale już mu to minęło na szczęście. Chusteczki używamy Dzidzuś lub Pampers i jest ok.
Natalka, ja miałam podobny problem parę dni temu, u Bartusia się zaczęła łuszczyć skóra na główce, ale przyznam że nie poszłam z tym do lekarza. po prostu zaczęłam częściej myć małemu główkę, czesać i oliwkować sporo, bo wcześniej to nie robiłam tego tak regularnie, no i powiem ci że pomogło,a już się bałam bo słyszałam ze to cięzko wytępic:-).
A dziś BArtek zaczął mówić "buu" tak jakby samochodzik naśladował, podobnie jak trochę starsz dzieci robią, a mąż mówi że to on mu to pokazał. szok. A zabawy przy tym miał mały, aż sie opluwał tak "buczal". zmykam spać.dobranoc
fiolka29
raczkujący :)
madziara bardzo ci współczuje
Moja koleżanka która ur ,m-c po mnie też musiała iść z synkiem na przekuwanie.Mówiła,że nie było tak żle miała miły personel. Niestety dzidzia za to bardzo płakała
co do chusteczek to my też używamy dzidziusia bo innne sa za mokre dla nas ostatnio kupiliśmy dada chusteczki i nawet się sprawdziły
Co do mycia to maż myje mała (oprócz cipki
) i potem ja smaruje i ubieram a aj tylko odbieram do karmienia
Wanienkę mamy baby on i jestem z niej zadowolona. Nie potrzeba pieluszki i jak zacznie siadac to ma tam takie siedlisko
ajna sprawa ta wanienka.
natalka u nas naszczęście nie ma ciemieniuchy, położna pow. nam abysmy małej nie przegrzewali głownie głowkę i po myciu smarowac oliwką głowke. od pukac to działa.
co do chusteczek to my też używamy dzidziusia bo innne sa za mokre dla nas ostatnio kupiliśmy dada chusteczki i nawet się sprawdziły
Co do mycia to maż myje mała (oprócz cipki
Wanienkę mamy baby on i jestem z niej zadowolona. Nie potrzeba pieluszki i jak zacznie siadac to ma tam takie siedlisko
natalka u nas naszczęście nie ma ciemieniuchy, położna pow. nam abysmy małej nie przegrzewali głownie głowkę i po myciu smarowac oliwką głowke. od pukac to działa.
natalka_25
Sierpniowa mama'07
Cześć!!!
Dzięki dziewczyny właśnie sie zabieram za ściąganie oliwką posmaruje mu też główke i zobaczymy, noc minęłam w miare o 5tej juz pobudka bo zachciało się Patrykowi bawić ale po 30 min zasnął wiec nie najgorzej.
Miłego dnia dla Was!!!:-)
Dzięki dziewczyny właśnie sie zabieram za ściąganie oliwką posmaruje mu też główke i zobaczymy, noc minęłam w miare o 5tej juz pobudka bo zachciało się Patrykowi bawić ale po 30 min zasnął wiec nie najgorzej.
Miłego dnia dla Was!!!:-)
mrozik_j
Sierpniowa mama'07
Natalka - jeśli jest duża ciemieniucha to podobno dobrze kompres zrobić - nasączyć coś - np pociętą pieluszkę oliwką, a jak kogoś stać to oliwą z oliwek. Trzeba lekko podgrzać wcześniej żeby było przyjemne i na 10 minut na główkę. Potem grzebieniem wyczesać. Nam dosyć pon maga krem lichtena, ale strasznie drogi i nie do końca usunął
edyta80
Mama 2001 i 2007 :-)
My chyba jestesmy najwieksze śpiochy , z tego wzdgledu że nie mam ogrzewanego mieszkania to w połowie nocy zabieram Olkę do siebie do wyreczka bo taka bidulka zmarznieta no i tak razem potrafimy nieraz spac nawet do 11:-) Niedawno się obudziłyśmy weszlam tylko na chwile, bo Ola leży i bawi się tzn "Jaśkiem" małą poduszką i chcialam się pochwalić , że nauczyła się bawić w "Niema- Jest" Ja jej mówie nie ma Oli a ona zakrywa głowke podusią po chwili mówie jest Ola i ona odkrywa jaką ma radoche ,ja juz jakiś czas temu się tak z nią bawiłam ,Maciuś często się z nią tak bawi , załapała o co chodzi
Wczoraj też zrobiła mi niespodziankę bo jakoś nie wychodziło jej przekręcanie się na brzuszek , udało się jej w końcu az 3 razy i oczywiscie mnie przy tym nie było trudno pewnie jeszcze nie raz zobacze jej fikołki :-)

reklama
natalka_25 - moj maly tez ma ciemieniuche. te zolte luseczki juz mu dawno zeszly, ale z ta sucha skora nie moge sobie poradzic... Caly czas jest...
Co do chusteczek to kupuje zawsze Nievea. Zadne inne mi tak nie odpowiadaja.
Mialam probke chusteczke pampers sensitiv miedzy innymi- co za paskudztwo! Pienily sie i potem wszsytko sie kleilo
Nivea maja super fakture i nie sa ani za suche ani za mokre
I zapach tez zdecydowanie najbardziej mi odpowiada.
Co do chusteczek to kupuje zawsze Nievea. Zadne inne mi tak nie odpowiadaja.
Mialam probke chusteczke pampers sensitiv miedzy innymi- co za paskudztwo! Pienily sie i potem wszsytko sie kleilo

Podziel się: