reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

U nas nocka koszmarna:no:Adaś płakał po 1,5-2 godz zasypiał na troche i znowu:-(no koszmar jakis.Nie wiem o co chodzilo,nie dał sobie posmarowac dziąsełek-tak zaciskał ze nie dałam rady,raczej nie brzuszek bo zawsze lezenie,masaz i herbatka go usypiało a dzis nic:no:ale chyba pokasływal wiec moze to gardziołko,no nic...zobaczymy
Witaj Kubala
Laura-my planujemy zakup fotelika,ale nie wiem jeszcze jakiego.Mam kilka na oku-ale i tak kupuje na allegro.Na pewno plastikowy z koszem na zabawki pod spodem i dobrze zmywalnym siedziskiem.Na zakupy z Adasiem chodzimy odkąd pamietam,zachowuje sie ładnie w sklepie,wiadomo ze nie spedzamy tam z nim pół dnia,ale spokojnie zakupy mozna zrobic a On sie w tym czasie bawi w wozeczku:tak:
Kama-kazdy dzidzius rozwija sie w swoim tempie:tak:ja bron boze nie zachecam Adasia do raczkowania,ale tez w zaden sposob nie blokuje;-)a piszac cwiczymy raczkowanie mialam na mysli to ze Adas sie gnie na dywanie a ja poluje z aparatem:-D

reklama
Laura - my od czasu do czasu chodzimy z małym na zakupy np. po spacerówke poszlismy z Kubą, ale raczej staram się mu oszczędzić wrażeń. Wolę go na razie podrzucić do babci, ale jak będzie cieplej i pozbędziemy się tych koszmarnych kurtek, kombinezonów i czapek to czemu ... nie...
Krzesełko kupiliśmy na allegro, firmuy Baby Ono i jestem b. zadowolona i mały chyba zreszta też. Ma wszystko co miec powinno... przede wszystkim pasy - 5 punktowe. Fajny material, łatwy do utrzymania w czystości. Dla mnie wazne rowniez bylo to, żeby mozna było regulowac oparcie (ma trzy poziomy odchyleń). Cena to 230 zł. Także nie jest źle. Oglądałam takie za 450 zł. i niczym sie nie różniły poza nazwą firmy.
Krzesełko Baby Ono KWIATEK 3 kolory MEGA HIT (312460628) - Aukcje internetowe Allegro

A napiszcie coś prosze co jaki czas karmicie swoje pociechy? I czy np. opróćz obiadku dajecie im jeszcze deserek lub kaszke?

I jak tu sie dodaje fotki? Bo powiem szczerze, ze nie doczytałam regulaminu przy rejestracji...

witaj Kubala:tak::-)
my mamy takie krzeselko
KRZESEŁKO CONECO GALILEO 8MEGA GRATISÓW WYS.0ZŁ (313040998) - Aukcje internetowe Allegro
ale nasz maluch nie usiedzi w nim dluzej niz jest to konieczne:-D
u nas nocka w miare znosna, raz zaplakal ale szybko to opanowalismy;-)poza tym maly juz sie umie troszke zabawic, choc nie jest to pol godziny:sorry2:ale zawsze, nie musze juz tyle nosic go na rekach. My zrobilismy plac zabaw na lozku, zlikwidowalam mate ktora jak sie okazalo ograniczala malego:szok:platal sie nogami w tych palakach i byl ryk:baffled:teraz turla sie ile wlezie:-Di ostatnio przewraca sie 2 razy jednoczesnie wiec startujac w jednym kocu lozka laduje od razu na drugim i musze siedziec non stop przy nim:-p
my tez juz wybralismy spacerowke teraz tylko trzeba ja kupic.

Obejrzałam te krzesełka - nasze jest identyczne. Oczywiście różni się tylko "tapicerką". Aha - ma jeszcze kosz na jakies pierdółki pod spodem.

Kubala-mysle ze nikt regulaminu nie czytał;-)a zdjecia sie wkleja łatwo-jak odpisujesz to na gorze masz taki spinacz-załączniki i tam dodajesz:tak:
A jesli chodzi o jedzonko to zalezy czy karmisz piersia czy nie-bo wtedy inaczej wygląda dzienne menu:-)
Mrozik-tak naprawde to wszystkie te krzesełka są takie same;-)

My mamy takie , dostalismy w prezencie, chcielismy kupic inne, ale dziewczyny doradzaly ze przyda sie takie, czy do restauracji sobie pojsc czy do rodzinki pojechac, latwo sie je montuje,wiec juz przy nim zostalismy
FAMILY SHOP - Krzese�ko turystyczne Bebe Confort Reflex

Kubala oprocz obiadkow nasz maly pije kaszke, ale to tylko rano, popoludniu dostaje jablko gotowane z gruszka, albo banana

Kira nasz tez szykuje sie do raczkowania,siada sam,ogolnie taki juz troche samodzielny sie zrobil, pytalam o to lekarza, pokazywalam mu zdjecia, on sie usmiechnal i powiedzial ze kazdy maluch sam sobie krzywdy nie zrobi, jesli juz siada, podnosi sie, raczkuje to dobrze, nie wolno samego go podnosic i na sile uczyc, a sam sobie krzywdy nie zrobi.Wiec nic tylko sie cieszyc :tak:, a na zmartwienia przyjdzie czas kiedy zaczna juz chodzic i sciagac wszystko co beda mialy pod reka:baffled::baffled:

No wlasnie Mrozik kiedy pokazesz swojego szkrabka??

Luxik - a sama robisz robisz te banany z gruszka czy dajesz ze sloiczka ? a jak reaguje malenstwo na banany, bo ja gdzies czytalam ze dopiero po 10 mc. bo niby uczulaja.

Kira - mi to musisz palcem wskazac, bo ja patrze i nie widze zednego spinacza :( Ale na gorze w tym okienku do odpowiedzi, czy gdzie mam patrzec? :)

Kuba je i z cyca i obiadki, bo mi juz sie mleko powoli konczy. Chodzi o to, ze chyba jak je za czesto tzn. co 2 godz. to strasznie ulewa a jak co 3 to wszystko jest super... a lekarka powiedziala, ze dziecko chce zaglodzic :( wiec nie wiem...

Kubala-musisz korzystac z "odpowiedz" a nie "szybka odpowiedz" i tam masz na górze czcionki,kolory,pogrubienie itd prawda?:-)i kawalek dalej masz taką buźke-emotki,i dalej spinacz-załączniki;-)
Jesli chodzi o lekarzy to kazda z nas ma różne doświadczenia z tym elementem-jedno jest pewne-nie trzeba ich słuchac we wszystkim bo nie raz sie okazalo ze instynkt matki sie sprawdzil a lekarz pomylił:tak:mam nadzieje ze sama wiesz najlepiej co jest dobre dla Twojego maluszka:-D
Adas je rano kaszke,potem owocki,potem obiadek i mleko na noc.
w miedzyczsie soczki lub herbatka.

ale jak sobie zyczysz-pokazuje:-D

Załączniki

• Obraz 485.jpg
    Obraz 485.jpg
    94,1 KB · Wyświetleń: 30
reklama
Do góry