reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

Mrozik skoro cie ciagnie to zacznij znowu;-), ja nie cierpialam siatki(przepraszam milosnikow), czesto kiedy musialismy w nia grac na wf-ie robilam sie niedysponowana, ale ze to lubie kosza, skok przez kozla,pewnie dlatego jezdze konno:-D:-p

No wlasnie antylopka, maz gra zawodowo??

reklama
U nas się wyjasniło w mierę. Dzisiaj wybierałam się na zrobienie badań. Wczoraj mała dostała plesniawki i zanim poszłam na pobranie krwi to weszłam do pani doktor o okazało się ze jest stan zapalny jamy ustnej. Dostaliśmy nystatyne i antybiotyk. Gorączki już nie ma przynajmniej tak dużej. I badań narazie mamy nie robić bo i tak wyjdzie infekcja. Mała od rana spokojna i nocka w miarę z małą pobódką widocznie ją gardełko bolało.

Biedna Wikusia.Dobrze że się wyjaśniło może w końcu przestanie ją to męczyć.Ile te maluszki muszą się wycierpieć.
I tak są bardzo dzielne kochane szkraby.

Laura, niezły sposób na zaśnięcie hehe. Może w razie czego coś wypróbuję w tym stylu. Dziś na szczęście zasnął od razu po kąpieli, ale za to nawet mleczka nie wypił całego.
Luxik, u nas to nie wiem czy to od zębów, bo już długo czas cisza, mamy dwa ząbki od ponad prawie dwóch miesięcy i nic się nie dzieje nowego:baffled:. A propo siatkówki szkolnej - ja tez jej nie cierpiałam i kombinowalam ile wlezie żeby nie grać.
Acha, niestety, jeszcze wczoraj współczułam waszym chorowitkom a dziś my wylądowaliśmy u lekarza. Bartuś od kilku dni leciutko kaszlał, ale góra dwa razy dziennie i żadnych innych objawów, wesoły, apetyt miał, wszystko ok. No ale skoro to parę dni trwało to dziś poszłam i okazało sie, że mały ma chore gardełko. Dostaliśmy 3 rodzaje syropów- w tym Eurespal. O rety, jak ja nie cierpię podawać malemu lekarstw. NO ale jak trzeba to trzeba.

No wiec niestety wynik bedzie dopiero na wizycie-14 lipca:wściekła/y:bo doktor ma urlop:baffled:nie chcieli mi wydac wydruku EKG:no:wiec musze czekac:crazy:
U nas tez nocki paskudne i juz naprawde brakuje mi pomysłów:-(
Luxik-witamy po przerwie:-p
Mrozik-no to pięknie:nerd:jednak intuicja mamusi najlepsza:-)
Kama
-u nas podawanie Ibufenu to koszmar,musimy trzymac Adasia we dwójke a i tak czasem wypluje:baffled:syrop jakos przechodzi:tak:

Adas ostatnio nauczyl sie dawac buziaki:-Djak sie go poprosi to od razu daje:-)czasem jak sie bawimy a on tak podejdzie i chce dac buziaka w policzek-oczywiscie otwarta buzia-to mnie rozczula:sorry:taki słodziak kochany:tak:piłeczka to ulubiona zabawka od jakiegos czasu:tak:

wiki dobrze ze sie wyjasniło niepewnosc jest najgorsza:baffled:duzo zdrowka:-)

kama dla Bartusia całusy oby szybko zdrowiał:tak:Kurcze co te chorobska przez kompa przechodza:baffled:

Piotrek ma ciagle zawalony nos:baffled:naszczescie spi dobrze ale glutki musze odciagac pare razy dziennie...a zebole u gory to tak przeswituja ze szok:szok:codziennie sprawdzam czy juz sie nie przebiły:-p

Kira u nas piłki tez na topie:-)szczegolnie sie rajcuje jak bierzemy go pod paszki i tak rozbujamy nogi ze sam w powietrzu kopie piłke hehe

Aaa i chcialam sie pochwalic ze dzis zdalam prawko...drugie podejscie okazalo sie szczesliwe....:-)

Natalia gratuluję pozazdrościć ;-)
Kira miesiąc czekania le wiesz co myślę że jeśli by coś było nie tak to by inaczej reagowali więc musisz mieć dobre myśli

Natalia-Ogromne gratulacje.
Kira-Myślę że Wiki ma rację jakby było coś nie tak to by nie czekali tak długo.
Kama-Zdrówka dla Bartusia

Ala też rozdaje buziaki na prawo i lewo.Masz rację Kira to takie słodkie.

Natalia tak skromnie sie pochwalilas, na samym dole malymi literkami:-D GRATULACJE!!!

Kira
no to cie zalatwili, nie rozumiem tylko dlaczego musisz czekac , przeciez normalnie to powinnien cie wziac jakis inny zastepczy lekarz:confused:, i do tego dziwne tez ze nie chca ci wydac wydruku, to jakby na sile chcieli zebys kozystala z ich uslug, dziwne to wszystko:no: Wspolczuje nerwow.

Kama bol od zebow nie oznacza ze odrazu wyjda, tak mi lekarz wytlumaczyl, moze bolec, draznic i przerwa, bolec i przerwa i tak poki sie nie przebija.

Widac ze do paczki chorowitkow dolaczaja nowi czlonkowie, niedobrze:-(, duzo zdrowka dla wszystkich maluszkow

reklama
Kira:szok::szok::szok:czy oni oszaleli:no:miesiac czekania:baffled: prywatnie za grosze zrobisz i z opisem od reki, ja bym nie czekala tyle, swoja droga w poradniach szpitalnych to chyba zawsze tak jest, ze daja po kilku minutach badanie z opisem, czy sie myle???
Duzo zdrowka dla chorujacych maluszkow:tak:
My wczoraj wieczorkiem wybralismy sie w podroz i juz jestesmy u dziadkow:-D 4 godziny w samochodzie bo drogi remontuja:wściekła/y:ale mlody zasnal na 2h na szczescie a potem jak sie o 22 obudzil to poszedl spac dopiero o 24:baffled:a przed 7 juz na nogach:-pa teraz juz padl...

Do góry